spondilolisteza 1
spondilolisteza 2

Chiropractica tratează cauza
durerii herniei de disc

Multă lume se întreabă de ce ar trebui să apeleze la chiropractică în cazul în care suferă de hernie de disc. Da, Chiropractica trateaza cauza durerii la hernia de disc. În cele ce urmează o să încercăm să vă arătăm avantajele acestei terapii.

Coloana vertebrală este compusă dintr-o serie de vertebre, legate între ele printr-un disc intervertebral. Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei vertebrale o protecţie la şocurile produse de mişcări ample, şi totodată asigură flexibilitatea acesteia. Discul intervertebral este format dintr-un inel fibros (în exterior), şi un ţesut gelatinos, numit nucleu pulpos.

Hernia de disc este o afecţiune caracterizată prin deteriorarea discului intervertebral, scurgerea nucleului pulpos care exercită presiune asupra elementelor anatomice din canalul spinal (rădăcinile nervoase şi măduva spinării). Hernia poate să apară la orice nivel al coloanei vertebrale. Cea mai frecventă este hernia de disc lombară, la nivelul discurilor intervertebrale dinre vertebrele L4-L5 şi L5-S1. Uneori apare la nivel cervical, mai rar toracic (în urma unui traumatism).

Hernia de disc se prezintă prin durere localizată în zona discului herniat (poate să iradieze pe traiectul nervilor presaţi), contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului prin care trece nervul.

chiropractica - metoda care trateaza cauza herniei de disc

Cauza simptomelor amintite mai sus, este inflamarea nervului presat de discul intervertebral herniat, respectiv autoprotecţia organismului, care răspunde prin contractura muşchilor paravertebrali în vecinătatea rădăcinii nervului afectat.

Tratamentul herniei de disc are ca obiective înlăturarea durerii, lupta împotriva contracturii musculare, şi încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică –  o metodă, cu succes folosită în tratarea herniei de disc, acesta constând din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente.

Prin aceste manipulări, în urma a mai multor şedinţe, discul intervertebral este mutat de pe nerv – inflamaţia dispare, simptomele amintite încetează într-un timp relativ scurt, deoarece se lucrează direct pe cauza acestor simptome.

Chiropractica tratează cauza simptomelor, nu se rezumă doar la tratarea simptomelor. Prin eliminarea cauzei, simptomlele dispar mult mai repede.

Sedinţele de chiropractică vor fi completate de o serie de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombare – paravertebrale, deoarece musculatura întărită va menţine discul herniat în poziţia obţinută prin manipulare.

Chiropractica – metoda care trateaza cauza herniei de disc

În final, putem afirma: chiropractica este o metodă prin care se tratează nu numai simtomatologia impusă de hernia de disc, dar şi cauza acestuia, acţionând direct asupra discului afectat.

Scopul nostru este de a trata hernia de disc, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center dacă aveți nevoie de tratament pt. hernia de disc!

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!