chiropractica chiromedica cluj desktop
chiropractica chiromedica cluj 2

Când devine intervenția chirurgicală următorul pas?

Pentru toți cei care suferă de dureri de spate și mai ales pentru cei a căror durere este considerată cronică (durere care a persistat timp de trei luni sau mai mult), există numeroase opțiuni de tratament.

De la diferite gadget-uri comercializate pe internet, activități sau exerciții fizice specifice, până la tratamente recomandate de furnizorii de servicii medicale, există numeroase modalități de a aborda managementul durerii de spate.
  
Intervenția chirurgilcală la nivelul coloanei vertebrale, reprezintă, cel mai adesea, ultimul pas din călătoria pacientului pentru a găsi o ameliorare a durerii de spate. Pacientul este obosit și precaut și știe că „a trăi cu durerea” nu mai este o opțiune (datorită dizabilității și stilului de viață dobandite după apariția durerilor de spate).*

Pentru un motiv sau altul, populația a fost condiționată să vadă intervenția chirurgicală a coloanei vertebrale ca o „ieșire ușoară” din caruselul durerii de spate.*

Suntem aici să vă spunem că nimic nu poate fi mai departe de adevăr.
Chirurgia coloanei vertebrale nu este nici ușoară, nici lipsită de risc și, uneori, nu reușește să elimine durerea.*

Prin chirurgie se oferă oamenilor speranțe reînnoite de viață, dupa ce aceștia au fost afectați de o gamă largă de boli degenerative ale discurilor intervertebrale (hernie de disc) sau leziuni traumatice ale coloanei vertebrale (fracturi de corp vertebral și / sau apofize).

– Este chirurgia coloanei vertebrale pentru toată lumea?*

– Nu, intervenția chirurgicală nu este pentru toată lumea*

Recomandarea unei intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, trebuie să fie făcută particular, în funcție de individ și de particularitățile afecțiunii care se încearcă să se corecteze prin intermediul intervenției. În plus, trebuie evaluați și o serie de alți factori.

În cazurile în care nu este implicată o leziune traumatică a coloanei vertebrale (fractură, fisură, deplasare, etc. – evaluarea chirurgicală a unora dintre aceste tipuri de leziuni este făcută diferit), intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale este luată în considerare doar atunci când tratamentele conservatoare, neinvazive, nu au reușit să asigure o ameliorare a durerii.*

Opțiunile de tratament conservator pot include terapia fizică, infiltrațiile, tratamentele chiropractice, tratamentele medicamentoase, etc.

Indiferent de cauză, dacă durerea este persistentă (cronică) și nu cedează la tratamentul conservator, trebuie luată în considerare intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale.

„Am scris-o în mai multe articole: nu toate tipurile de chirurgie a coloanei vertebrale sunt considerate egale, și nici chirurgii care le efectuează.” *
În situațiile în care tratamentul chirurgical al unei afecțiuni de la nivelul coloanei vertebrale, utilizând o abordare minim invazivă, aceasta reprezintă o opțiune care merită explorată.

Studiile au arătat că intervenția chirurgicală minimă invazivă a coloanei vertebrale poate reduce riscul operator și poate scurta timpii de recuperare pentru mulți pacienți.*

De asemenea, este important să găsiți un chirurg specializat pe coloana vertebrală, care este dispus să discute deschis cu dumnevoastră despre opțiunile de tratament (inclusiv despre riscurile intervenției chirurgicale).

De asemenea, căutați un chirurg care are abilitățile și experiența necesară pentru tratarea specifică a stării dumneavoastră de sănătate.

Poate cel mai important aspect ce trebuie să-l luați în calcul: trebuie să vă simțiți confortabil în discutarea detaliilor afecțiunii dumnevoastră, acceptarea și urmărirea recomandărilor făcute de chirurgul care vă consultă.

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center ne-au trecut pragul mii de pacienți. Pentru o parte dintre aceștia, tratamentul chiropractic nu mai putea fi aplicat, deoarece existau contraindicații, iar singura soluție pentru aceștia a rămas intervenția chirurgicală.

Dorim să punctăm un aspect foarte important: terapia chiropractică are foarte multe contraindicații. Din acest motiv chiropractorul care vă examinează trebuie să dețină cunoștințe temeinice de anatomie, fiziologie, fiziopatologie și chiropractică.

În plus, dorim să atragem atenția că în România au început să apară din ce în ce mai mulți „autointitulați specialiști chiropractori”, care nu stiu toate aceste contraindicații, și vă pot face mai mult rău, decât bine.

Cu ajutorul terapiei chiropractice, la CHIROMEDICA Health & Wellness Center am tratat cu succes până acum peste 3000 de pacienți. O parte dintre aceștia au fost anterior operați de hernie de disc, având la activ chiar și 2 sau 3 intervenții chirurgicale. În urma tratamentului chiropractic, durerile au disparut, iar respectând recomandarile chiropractorilor, reusesc să păstreze această stare fără durere, desfășurându-și activitățile de zi cu zi, de peste 2 ani.

„În anul 1991 am fost operată de hernie de disc lombară. În urma operaţiei, durerile nu au mai fost la fel de puternice ca înainte de operaţie, dar nu au trecut de tot şi am rămas şi cu o semipareză pe partea dreaptă. În timp, durerile au revenit la acceaşi intensitate. Am încercat mai multe tratamente, toate însă fără succes. Între timp, am mai făcut un examen RMN şi am aflat că am 4 hernii de disc etajate, la nivel lombar, cu conflict radicular – L3, L4, L5, S1, şi în zona cervicală 3 hernii de disc – C4-C5, C5-C6, C6-C7. De 2-3 ani nu mai puteam să îmi folosesc mâna dreaptă, în special la ridicarea braţului.

Am auzit de CHIROMEDICA Health & Wellness Center de la cuscra mea. O prietenă de a ei a fost la tratament acolo şi s-a simţit foarte bine. Am hotărât să încerc şi eu si într-adevăr, după 4 şedinţe, durerile lombare s-au diminuat în proporţie de 70%, iar cervical pot să îmi ridic umărul fără să mai simt durerea pe care o resimţeam înainte.”

De asemenea, un număr mare de pacienți au evitat o intervenție chirurgicală, deoarece au ajuns la noi în momentul în care se putea aplica tratamentul chiropractic în afecțiunea lor. De asemenea și aceștia își desfasoară activitățile fără durere.

intervenția chirurgicală

Scriu aceste rânduri cu deosebită plăcere și doresc să apreciez în mod deosebit modul cum am fost tratat la clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center.

Pe scurt am să vă descriu puțin din suferința mea din timpul verii, respectiv toamnei 2017.

În ultimii 5 ani, cam la sfârșitul lunii August, rămâneam blocat de spate câteva zile, suportând dureri foarte mari în zona lombară.

Anul acesta durerile au început mai devreme. Pe la sfîrșitul lunii iunie, am simțit o durere ușoară în zona lombară, dar cu prelungire în piciorul drept.
O perioadă durerea s-a localizat în zona șoldului, iar treptat s-a extins în jos, până la gambă. Aceste dureri nu doar creau un disconfort, ci mă trezeau noaptea din somn, făcându-mi nopți albe.

Dorind să scap de aceste dureri, am început tot felul de terapii și tratamente recomandate de prieteni și cunoscuți, dar fără rezultate. La insistențele soției văzând că nu-mi găsesc leac, am decis să fac un RMN.
Rezultatul a fost dublă hernie de disc L4-L5, L5-S1.

Mi s-a recomandat un consult la un medic neurochirug, lucru care l-am și facut. În urma consultului s-a constatat nevoia de operație, pe care am și programat-o peste 1 lună. Recomandarea medicului a fost ca până la operație să iau repaus total de 10 zile, stând doar întins în pat și urmând un tratament medicamentos. În timpul șederii mele, am căutat pe internet toate informațiile despre tratarea herniei de disc. Să nu zic că din întâmplare ci cred că aceasta a fost voia lui Dumnezeu, am găsit informații interesante la clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center din Cluj.

Am văzut despre ce este vorba, am citit părerile clienților, ba chiar am și sunat pe unii dintre ei, cărora le mulțumesc că mi-au răspuns, să-mi dea detalii despre tratamentul făcut la CHIROMEDICA Health Center. Am fost convins și imediat am făcut și eu o programare. După consult și prima ședință, am fost încrezător că problema mea se va rezolva, chiar dacă am facut progrese mici după primele două ședințe. După ședința a treia și a patra am avut rezultate deosebite prin faptul că durerile au încetat în procent de 70 %. După a cincea ședință, durerile au încetat în procent de 90%, iar în momentul de față când scriu aceste rânduri mă găsesc după a 6 ședință cu reușită de 100%.

Am scris aceste rânduri din dorința de a ajuta la rândul meu pe toți care au afecțiuni asemănătoare, și le recomand din toată inima să urmeze tratamentul de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center Cluj.”

tratament hernie de disc chiromedica cluj

Dacă suferiți de dureri de spate, vă așteptăm în cadrul clinicii noastre.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a problemelor musculare, iar scopul nostru este de a trata aceste afecţiuni, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !