Cine sunt eu?

Mătea Iulian kinetoterapeut Cluj - CHIROMEDICA Health & Wellness Center

matea_iulian_kinetoterapeut_cluj_chiromedica_loredana_tudorjpg

Încă din copilărie mi-a plăcut să fiu înconjurat de oameni, să comunic și să interacționez cu ei. Consider că una dintre cele mai ușoare căi de comunicare pentru un copil este joaca.  Dat fiind faptul ca am locuit în Spania de la vârsta de 7 ani, în copilărie, am ales fotbalul ca și metodă de a mă exprima și de a interacționa cu prietenii.  

Totul a început ca un hobby, care, odată cu trecerea timpului a devenit ceva mult mai mult de atât, a devenit un vis. În următorii 10 ani din cariera mea de fotbalist m-am confruntat cu diverse provocări, în special la întoarcerea în România, unde am jucat în ultimii 4 ani din carieră. 

Datorită unor conjuncturi inițial nefavorabile, visul meu de a ajunge printre cei mai buni fotbaliști din lume se îndepărta din ce în ce mai mult de realitate. Însă, în final, mulțumită acelor provocări, am descoperit ceva și mai mare decât un vis, am descoperit o pasiune și anume, recuperarea medicală. 

Posibilitatea de a îndruma o persoană spre obiectivul său ”banal” de a păși din nou corect în urma unui traumatism sau de a putea bea apă fără să scape paharul, alături de satisfacția pe care o are acea persoană atunci când reușește să-și îndeplinească obiectivele, mă umple de bucurie și de mândrie față de ea. În acel moment știu că am contribuit la procesul recuperării unui sportiv ce practica un sport de contact (lupte), nu a unui simplu pacient, iar asta e tot ce contează pentru mine. 

”Trăiește viața care te face să simți că trăiești!”/ LIVE the LIFE that makes you feel ALIVE!

În călătoria mea în domeniul recuperării medicale îmi doresc să ofer sprijin și îndrumare celor care doresc o calitate a vieții mai bună pe termen mediu și lung.  În acest sens, consider că doar prin colaborare multidisciplinară facem ca efortul fiecăruia sa merite. 

Prin colaborarea multidisciplinară vreau să subliniez importanța fiecărui specialist din domeniul sănătății în bunăstarea fizică și psihică a pacientului. Astfel, aleg să colaborez constant cu chiropractori, ortopezi, neurologi, neurochirurgi, cardiologi, balneologi, antrenori personali, psihologi, psihoterapeuți și nutriționiști. Recuperarea medicală a unei persoane este un maraton,  cu diverse obstacole, nu o cursă de viteză. Astfel, doar printr-o echipă multidisciplinară putem reuși să trecem cu certitudine peste toate obstacolele care ne ies în cale. 

”Dacă medicul salvează vieți, kinetoterapeutul face să merite să o trăiești” / If doctors save lives, then a physiotherapist makes it worth living. 

matea_iulian_kinetoterapeut_recuperare_medicala_chiromedica_loredana_tudor

Care sunt valorile după care mă ghidez în viață?

  • Echilibrul
  • Educația
  • Respectul 
  • Comunicarea
  • Sănătatea

Consider ca valorile reprezintă mijloacele pe baza cărora este structurat caracterul nostru, ghidul interior pe care îl ascultăm, mai mult sau mai puțin conștient. Ele se formează în timp și sunt bazate pe experiențele pe care le-am trăit și prin felul în care ne-am raportat la acestea. Ele stau la baza deciziilor noastre și sunt recunoscător pentru locul în care, valorile mele, m-au adus în prezent.

Care este misiunea mea și ce îmi doresc să schimb în lume prin profesia pe care o practic?

Misiunea mea este să educ. Simt că felul prin care pot aduce plus valoare societății este atât prin cunoștințe, cât și prin educarea asupra conștientizării propriului corp, mai precis, înțelegerea diferitelor mecanisme prin care corpul nostru răspunde și se adaptează la activitățile pe care le desfășurăm zilnic. Îmi doresc ca viitorii mei copii sa se dezvolte într-o societate sănătoasă și conștientă de sine. În acest sens, țin să subliniez faptul că că educația stă la baza dezvoltării umane.

Prin urmare, educ oamenii cu scopul de a-i face cât mai independenți în a-și menține sănătatea fizică și în a fi cât mai longevivi. Pe scurt, vreau să educ oamenii pentru ca aceștia să nu mai aibă nevoie de mine.

Ce îmi doresc să fiu?

Îmi doresc să devin o sursă de educație și inspirație pentru acei oameni care doresc să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să-și cunoască mai bine corpul. De asemenea, doresc ca oamenii să înțeleagă de ce apar anumite reacții ale organismului în diferite activități zilnice pe care le desfășoară constant. 

Cel mai important, îmi propun să-i învăț cum să gestioneze acele situații în care organismul reacționează, de cele mai multe ori, într-un mod neașteptat și ce să facă pentru a preveni apariția lor. 

Vreau să fiu o sursă de speranță pentru acei oameni care caută sprijin atunci când se confruntă cu antrenarea corpului pentru a redeveni activi, independenți și utili pentru familie, pentru societate și pentru mediul din care provin. 

Vreau să ofer calea spre o viață care să te facă să simți că trăiești.

Kinetoterapia face parte din viața noastră. 

Nu contează vârsta pe care o ai, ci activitățile pe care le desfășori zi de zi. Acestea, în timp, ne definesc sănătatea.

Kinetoterapia înseamnă terapie prin mișcare, iar noi, oamenii, suntem făcuți să ne mișcăm. 

Scopul meu este de a crește conștientizarea asupra importanței prevenției afecțiunilor prin parcurgerea câtorva pași împreună:

  • Cunoașterea, identificarea și conștientizarea mișcărilor și gesturilor pe care le facem zi de zi, de așa manieră încât evităm apariția problemelor de sănătate;
  • Reeducarea respirației, mai ales în timpul efortului fizic pentru a putea susține activitatea fizică și pentru a crește rezistența la efort a organismului; 
  • Creșterea mobilității și redobândirea unui echilibru muscular;
  • Recuperarea diferitelor abilități pierdute în urma accidentărilor;
  • Încetinirea sau oprirea evoluției unei afecțiuni musculo-scheletale diagnosticate deja.

Te invit să ne cunoaștem dacă:

Ce competențe am?

Studii Mătea Iulian Kinetoterapeut Cluj:

Cursuri de specializare Mătea Iulian Kinetoterapeut Cluj

Cred într-o educare continuă atât în sferă personală cât și în sferă profesională. Pe partea profesională vă las mai jos o parte din cursurile la care am participat după terminarea studiilor universitare:

Autorizație de liberă practică:

recuperare_medicala_postoperatorie_matea_iulian_chiromedica_loredana_tudor

Vezi AICI ce spun personele care au lucrat cu mine și cu echipa de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center

Programează-te și tu acum la o evaluare fizio-kinetoterapeutică! Sună la 0771 024 163 sau folosește formularul de mai jos!

Sunt Mătea Iulian kinetoterapeut Cluj și abia aștept să ne cunoaștem!

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi! Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

 

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !