Obezitatea și infertilitatea
Obezitatea și infertilitatea
Cum influențează obezitatea dezvoltarea unei viitoare sarcini?
Din ce în ce mai multi bărbați și femei se luptă cu problema infertilității. Aceasta poate fi datorată mai multor factori. Cert este faptul că oamenii supraponderali au mai multe dificultăți în a concepe copii, comparativ cu persoanele care au un indice de masă corporală normală.
1. Este mai frecventă infertilitatea la persoanele obeze decât la cele cu o greutate normală?
Desigur. Un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și mișcarea zilnică facilitează în mod semnificativ viitoarea sarcină.
Astfel, organismul este deja pregătit pentru primirea ovulului fecundat și hrănirea embrionului.
Persoanele cu un stil de viață dezechilibrat și nesănătos (lucru care se reflectă și în greutatea corporală), suferă și dereglări hormonale.
2. Obezitatea se asociază și cu probleme hormonale. Influențează acest lucru sarcina? Sau obezitatea în sine este cauza principală?
Obezitatea influențează șansele de a rămâne gravidă.
Kilogramele de grăsime în exces perturbă funcționarea sistemului hormonal.
Prin urmare, dacă o femeie obeză reușește să scape chiar și de o mică parte din kilogramele în plus, șansele de a rămâne însărcinată cresc.
Cu toate acestea, este adevărat și faptul că dacă există deja probleme hormonale (ex. Sindromul ovarian polichistic, hipotiroidism etc.) nu este suficientă doar o scădere în greutate, ci este important să se trateze și boala, astfel încât femeia să poată rămâne însărcinată, iar sarcina să nu fie afectată.
3. De ce obezitatea îngreunează procesul de a rămâne însărcinată?
Pe de o parte, problema este de obicei cauzată de sindromul ovarian polichistic, de hipotiroidism sau alte probleme de natură hormonală care tulbură întreg sistemul hormonal în așa fel încât să ducă la infertilitate.
Pe de altă parte, țesutul gras influențează mult sinteza de estrogen.
Așadar, cu cât este mai mare țesutul gras, cu atât mai mult cresc șansele de a suferi de dominanța estrogenului, ceea ce reduce semnificativ speranța de a rămâne gravidă.
De asemenea, estrogenul deteriorează şi metabolismul ovulului.
4. Care variantă este adevărată: obezitatea cauzează dereglări hormonale sau dereglările hormonale cauzează obezitatea?
Ambele sunt adevărate.
Este un adevăr general valabil că există condiții precum Hipotiroidism sau Sindromul Ovarian Polichistic, care duc la creșterea în greutate.
Totuși, un stil de viață nesănătos joacă un rol vital în dezvoltarea tulburării.
Așadar, la întrebarea „cine a fost mai întâi: oul sau găina?” este greu de răspuns,.
Cert este faptul că la persoanele cu o greutate normală și un stil de viață sănătos, șansele de a avea dereglări hormonale sunt mult mai mici.
5. Ce se poate face pentru a crește șansele de a avea un copil?
Pentru ca testul de sarcină să fie pozitiv cât mai repede, trebuie să creți cele mai bune condiții posibile pentru găzduirea embrionului.
Pe lângă un stil de viață sănătos, s-ar putea să fie nevoie de medicație corespunzătoare pentru a trata tulburările hormonale asociate cu obezitatea. Pentru aceasta, trebuie să urmați cu strictețe sfatul medicului ginecolog, endocrinolog și obligatoriu pe al nutriționistului.
Dacă obezitatea și infertilitatea vă dau dureri de cap și aveți multe kilograme în plus, dar vă doriți o sarcină ușoară și un copil sănătos, vă recomandăm să apelați la serviciile nutriționiștilor clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center. Veți putea observa rezultatele imediat!
Sună acum la 0771 024 163 pentru o programare sau programează-te folosind formularul de mai jos!
Vă așteptăm cu drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center dacă aveți nevoie de un nutriționist bun în Cluj!
Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!
Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!
fă-ți o programare
chiar acum!