lombalgia 2
lombalgia 4

Lombalgia

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este lombalgia?

Lombalgia este situată la nivelul vertebrelor lombare, provocată în general de o afecţiune a coloanei vertebrale. După evoluţia în timp a durerii, poate fi clasificată ca fiind acută (mai puţin de 7 zile), cronică (luni de zile) sau recidivantă.

În cele mai multe cazuri, lombalgia se datorează efectului de suprasolicitare. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentarismul, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discul intervertebral începe să se usuce și să se deterioreze, devenind mai expus la traumatisme.

Lombalgia poate să apară şi în urma unor procese inflamatorii cum ar fi spondilita anchilozantă, tumori care au punct de plecare la nivelul coloanei vertebrale, etc.

Sciatica poate sau nu să însoţească lombalgia. La asocierea sciaticii apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

lombalgia 1

Nu mai aștepta și fă-ți o programare chiar acum !

lombalgia_lombalgie_simptome_tratament

Tratament lombalgie

Urmăreşte:

  •  ameliorarea/încetarea durerii,
  •  dacă există, lupta împotriva contracturii musculare,
  •  încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

  • normalizarea sau recâștigarea mobilității articulare;
  • sfaturi și soluții referitoare la schimbarea stilului de viață și îmbunătățirea acesteia.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulări osteoarticulare.

Tratamentul constă în manipulări în zona lombară astfel încât simptomele amintite să dispară.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a decomprimării discurilor intervertebrale.

Tratamentul pentru lombalgie presupune aproximantiv 4-5 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână.

 

Reabilitatea Fizică Integrativă VĂ POATE AJUTA!

Dacă întâmpinați dificultate la statul în picioare, în mers sau în timpul mișcării, sau vă mișcați mai greu un segment la corpului, indiferent de vârstă, nu ezitați să vă faceți o programare in cadrul clinicii noastre.

Pentru a înțelege mai bine cum și de unde a apărut durerea în regiunea lombară este foarte important a se investiga modalitatea de debut și cauza declanșatoare.

Aceasta poate fi:

  • traumatismală (20% din cazuri),
  • efortul excesiv,
  • o mișcare greșită (50% din cazuri),
  • În 30% din cazuri, durerile survin fără o cauză evidentă.

Precum am precizat mai sus, în cele mai multe cazuri, lombalgia se datorează efectului de suprasolicitare.

Reabilitarea fizică integrativa al lombalgiilor

Reabilitarea fizica este individualizată. Se ține cont de starea clinică a pacientului, iar apoi se stabilesc obiectivele personalizate. De exemplu, exercițiile de recuperare diferă în stadiul acut, subacut și cronic, modificându-se astfel obiectivele fiecărei etape.

Cele mai frecvente metode pentru a atinge obiectivele sunt următoarele:

Posturarea – pentru a diminua durerea și spasmul muscular;

Tehnici de mobilizare – pentru creșterea mobilității articulare în zona afectată și pentru scăderea contracturii musculare;

Stretching muscular;

Corectarea posturii și menținerea posturii corecte;

Menținerea forței musculare;

Creșterea rezistenței la efort;

Îmbunătățirea condiției fizice pentru întoarcerea la activitățile cotidiene.

Este important ca pacientul să conștientizeze importanța reabilitării fizice integrative atât în perioada acută cât și după ce durerile s-au ameliorat sau au dispărut.

Programul de recuperare medicală este de lungă durată.

Acesta recomandăm să fie continuat și acasă, după terminarea reabilitării fizice. Astfel vă veți proteja coloana în timpul activităților zilnice și veți evita un nou episod dureros sau chiar evitați agravarea patologiei.

Factorii declanșatori ai durerilor lombare trebuie eliminați. De exemplu, persoanele care au un loc de muncă sedentar sunt sfătuite să țină pauze scurte și dese sau să-și regleze înălțimea scaunului/calculatorului în așa fel încât să se mențină unghiul de 90 de grade între coapsă și gambă. Poziția capului în timp ce lucrați la calculator să fie orientată în față, păstrând astfel curburile normale ale coloanei vertebrale.

În concluzie, reabilitarea fizică integrativă vă poate veni în ajutor atunci când vă confruntați cu durerile de spate. Vă oferă șansa să reveniți la activitățile obișnuite. Acest lucru necesită timp, răbdare și continuitate în efectuarea exercițiilor, care de altfel, sunt create special pentru dumneavoastră.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizați, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata lombalgia, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. 

Dacă lombalgia (durerea din zona lombară) vă împiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, programați-vă acum la 0771 024 163 sau folosiți formularul de mai jos.

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !