tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

Ziua mondiala a coloanei vertebrale
"AI GRIJĂ DE COLOANA TA!"

Ziua mondiala a coloanei vertebrale
– 16 octombrie –

Afecțiunile întâlnite la nivelul coloanei vertebrale sunt prezente în toate țările din întreaga lume. Potrivit unui studiu din 2010, durerea de spate este cel mai întâlnit simptom al afecțiunilor coloanei vertebrale, urmat de durerea apărută la nivelul gâtului (durere cervicală).

Durerile de spate reprezintă unul dintre cele mai frecvente motive invocate pentru a justifica absența de la locul de muncă. De asemenea, reprezintă al doilea simptom după infecțiile tractului respirator superior (o răceală), pentru care persoanele merg la un consult.

Pentru mulți oameni, afecțiunile coloanei vertebrale reprezintă un inconvenient major. Acestea influențează în mod direct capacitatea de a se simți confortabil și de a se bucura de viață. Prin urmare, în multe părți ale lumii, durerile de spate pot influența modul de a trăi viața dorita, desfășurarea activităților zilnice sau chiar capacitatea de a lucra și de a produce venituri pentru susținerea familiei.

În foarte multe cazuri, cauzele exacte ale apariției durerilor de spate nu sunt cunoscute, dar la CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă învățăm totul despre modul în care puteți gestiona mai bine afecțiunile coloanei vertebrale.

ziua mondiala a coloanei vertebrale

De asemenea, dorim să eliminăm treptat numeroasele mituri despre durerile de spate. De exemplu, știm că repaosul prelungit la pat nu este benefic pentru durerile de spate. Acesta poate mări timpul de recuperare și poate contribui la degradarea musculaturii. Credințele populare (vorbele din bătrâni) și temerile despre durerile de spate pot fi o barieră în calea recuperării. 
Cu cât înțelegem mai mult durerea de spate, cu atât putem să o gestionăm mai bine. Prin respectarea câtorva reguli și obiceiuri simple, afecțiunile coloanei vertebrale, pot fi prevenite. Majoritatea durerilor de spate pot fi tratate folosind un tratament alternativ. Adică, fără a necesita o intervenție chirurgicală. Acest lucru este susținut și de o parte din neurochirurgi. Cel mai eficient tratament alternativ care poate ajuta și este folosit la nivel mondial, este tratamentul chiropractic.

Ziua mondiala a coloanei vertebrale

Ziua Mondiala a Coloanei Vertebrale este o inițiativă lansată de Alianța globală pentru sănătatea musculo-scheletală, pentru a crește gradul de conștientizare al pacientilor din întreaga lume, asupra afecțiunilor coloanei vertebrale.

În acest an, CHIROMEDICA Health & Wellness Center este încântată să organizeze în România, cu ocazia Zilei Mondiale a Coloanei Vertebrale, un eveniment dedicat coloanei vertebrale. De asemenea, CHIROMEDICA Health & Wellness Center susține strategiile OMS (Organizația Mondială a Sănătății), privind recuperarea fizică, regimul alimentar și serviciile inteligente de îngrijire a sănătății.

Prin evenimentul organizat, CHIROMEDICA Health & Wellness Center facilitează accesul la serviciile de îngrijire a coloanei vertebrale.

Astfel, dorim să creștem gradul de conștientizare al persoanelor asupra afecțiunilor coloanei vertebrale și a înțelegerii faptului că odată debutate aceste afecțiuni, în timp, doar se agravează, mai ales dacă nu se face nimic pentru stoparea lor. Tema aleasă în acest an este “AI GRIJĂ DE COLOANA TA!”. Această temă pune accent pe îngrijirea coloanei vertebrale (deoarece este singura care o avem 🙂 ), îmbunătățirea posturii și importanța mișcarii pentru a menține o coloană vertebrală sănătoasă.

Acest lucru este valabil pentru coloana vertebrală “la orice vârstă”, atât pentru prevenirea cât și pentru gestionarea durerilor de spate aparute.

În acest an, am fost încântați de faptul că foarte multe persoane au fost interesate să participe la primul eveniment organizat de CHIROMEDICA Health & Wellness Center cu ocazia Zilei Mondiale a Coloanei Vertebrale.

Astfel, dacă doriți să aveți grijă de comoana dumneavoastră, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!