durere spate wide
lombalgia 4

12 beneficii ale tratamentului chiropractic

Vizita la un chiropractor nu înseamnă doar să vă trosniți spatele (deși se simte foarte bine 🙂 )

Când găsiți chiropractorul potrivit, veți vedea beneficiile îngrijirii chiropractice, care variază de la reducerea durerii, la îmbunătățirea stării de spirit până la economisirea banilor.

1. Tratamentul chiropractic oferă o puternică ușurare a durerii.

Mai multe studii au descoperit că tratamentul chiropractic poate reduce durerea chiar mai eficient decât medicamentele. Un studiu din 2012 a constatat că manipulările coloanei vertebrale au fost mai eficiente decât medicamentele pentru durerea acută de la nivel cervical (la nivelul gâtului). Un studiu efectuat în 2013 a constatat că pacienții cu dureri cervicale au o îmbunătățire mai rapidă cu ajutorul tratamentelor chiropractice, și pe deasupra plătesc mai puțin pentru tratamentul lor.

Există, de asemenea, mai multe cercetări care arată beneficiile tratamentului chiropractc pentru urmatoarele afectiuni:

• Sciatică
• Dureri lombare
• Dureri cervicale
• Dureri de cap
• Infecții ale urechii
• Sindromul umărului înghețat
• Scolioză
• Cifoză

2. Chiropractorii tratează cauzele apariției durerii, nu simptomele.

În cazul în care există o problem la nivel cervical și prin urmare durerea este prezentă, luarea unui analgezic va trata simptomele. Vizita la un chiropractor poate corecta cauza apariției durerii.

Chiropractorii privesc în mod specific sistemul nervos al corpului. Acest sistem controlează totul, de la răspunsuri reflexe precum respirația, la fiecare mișcare pe care o facem. Din moment ce nervii își au originea în coloana vertebrală și după aceea inervează întregul corp, chiropractorii cred că sănătatea coloanei vertebrale este foarte importantă.

3. Managementul durerii fără medicamente.

Pacienții cu durere tind să fie foarte familiarizați cu medicamentele pentru durere, atât pe bază de prescripție medicală, cât și fără prescripție.
Manipularile chiropractice pot oferi o ușurare totală a durerii fără pastile.

Este o opțiune excelentă pentru oricine este interesat de reducerea consumului de medicamente.

Chiropractorii folosesc această abordare fără medicamente, deoarece tratează întregul corp ca un sistem, concentrându-se mai puțin pe simptome și mai mult pe menținerea unui corp sănătos.

Aceasta este temelia abordării lor față de îngrijirea pacientului.

Deși există diferite tehnici pe care chiropractorii le folosesc pentru a trata pacienții, nici una dintre ele nu este la fel de invazivă ca și intervenția chirurgicală. Pacienții raportează efecte secundare puține, sau chiar deloc, în urma tratamentului chiropractic. Efectele secundare sunt frecvente tratamentului medicamentos sau în urma tratamentului chirurgical. Pentru mulți pacienți, acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale tratamentului chiropractic.

4. Tratamentul chiropractic completează alte tratamente pentru durere.

Gestionarea disconfortului ca pacient cu durere cronică înseamnă adesea utilizarea unei varietăți de terapii, cum ar fi medicamente orale, fizioterapie sau stimulare nervoasă electrică transcutanată (TENS). Deoarece îngrijirea chiropractică este lipsită de medicamente, poate fi utilizată împreună cu aproape orice altă terapie (totuși este întotdeauna important să vă asigurați că toată echipa este conștientă de toate celelalte tratamente).

5. Tratamentul chiropractic are un risc scăzut.

Cel mai frecvent efect secundar al manipulărilor chiropractice este reprezentat de o anumită jenă sau discomfort la locul ajustării. Chiropractorii de la CHIROMEDICA Healh & Wellness Center au observat că unii pacienți pot prezenta dureri musculare după ce au beneficiat de tratament chiropractic, ca urmare a elongațiilor efectuate. Aceste dureri apar datorită musculaturii slab dezvoltate a pacienților

6. Chiropractorii pot trata multe alte afecțiuni.

Îngrijirea chiropractică nu mai este doar pentru durerile de spate și durerile cervicale. Tratamentul chiropractic este reprezentat de îngrijirea pacientului, iar beneficiile sale se extind la tot felul de afecțiuni, cum ar fi:

• Dureri de cap sau migrene
• Infecție a urechii
• Sindroamele gastro-intestinale

7. Găsiți noi terapii complementare

Chiropractorii de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center, complementar tratamentului chiropractic, folosesc terapia laser, practică terapia trigger point sau bandajarea neuromusculară. De asemenea, daca este nevoie, vi se oferă și sfaturi privind nutritia. Toate acestea doar în beneficiul pacientului.

tratamentul chiropractic

Amintiți-vă, unul dintre cele mai mari beneficii ale tratamentelor chiropractice este că vă tratează ca pe o persoană completă – nu doar simptomele. Abordarea multidisciplinară face parte din acest tratament.

8. Tratamentul chiropractic este o opțiune de tratament neinvaziv.

Tratamentul chiropractic se bazează pe aplicarea specifică a presiunii sau manipulării. Unul dintre cele mai importante beneficii ale tratamentului chiropractc este că manipularile sunt de obicei destul de rapide și puteți pleca aproape imediat după.

Vă puteti bucura de restul zilei, fără să stati internat!

9. Chiropractorii oferă sugestii în privința nutritiei și exerciții fizice

Chiropractorii de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă oferă exerciții recomandate în funcție de afecțiunea cu care vă confruntați și de asemenea, vă oferă și consiliere nutrițională care poate fi inclusă în planul de tratament.

10. Îți poți îmbunătăți postura.

Pacientii cu dureri de spate s-ar putea să se trezeasca îndoiți sau înclinați în lateral. Manipulările chiropractice pot ajuta la corectarea problemelor dureroase, ducând la o postură mult mai bună.

„Mulți oameni dezvoltă probleme la nivel cervical. Cel mai frecvent problemele cervicale le întâlnim la tineri, datorită poziției constant adoptate în fața ecranului unui computer sau poziției cocoșat deasupra unui telefon. Cu tratament chiropractic regulat, se poate îmbunătăți această postură.”

11. Tratamentul chiropractic poate fi și o îngrijire preventivă.

Atunci când coloana vertebrală este nealiniată, aceasta poate duce la rigiditate musculară, durere, nervi ciupiți sau alte probleme.

Mergând la un chiropractor în mod regulat, poti preveni apariția acestor probleme.

CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă oferă mai multe informații despre cum tratamentul chiropractic vă poate ajuta în privința păstrării stării de sănătate generală și bunăstare.

Pe blog-ul nostru găsiți articole cu cele mai mari beneficii ale tratamentelor chiropractice.

12. Chiropractica vă poate ajuta să economisiți bani.

Îngrijirea medicală este destul de scumpă în zilele noastre.

Până când pacientul își vizitează medicul de familie, apoi un medic specialist, apoi un terapeut fizic, apoi completează o rețetă și găsește o farmacie pentru eliberarea rețetei, factura poate fi de sute de lei.

Cu toate acestea, s-a demonstrat că tratamentul chiropractic salvează  mai mult de 50% din costurile totale. Importanța utilizării tratamentelor chiropractice ca mod conservator de tratament, poate reduce costurile. Pentru o vizită la chiropractor, nu aveți nevoie de trimitere de la medicul de familie sau de trimitere de la un specialist. În plus, chiropractorul nu recomandă medicamente. Prin urmare economia din portofelul dumnevoastră  poate fi destul de importantă.

Găsiți astăzi un specialist chiropractor pentru dumnevoastră.

După cum ați observat, beneficiile tratamentului chiropractic se extind de la corpul dumnevoastră, la mintea dumnevoastră și pot ajunge până la portofelul dumnevoastră.

Înainte de a merge la un chiropractor, căutați pe internet păreri ale persoanelor care au beneficiat de tratament chiropractic  la acel chiropractor și care au fost rezultatele.

Consultați-vă cu personalul de la recepție pentru a vedea dacă dumnevoastră puteți beneficia de tratament chiropractic. Există foarte multe afecțiuni care fac imposibile manipulările chiropractice. Printre acestea amintim osteoporoza sau utilizarea medicamentelor pentru subțierea sângelui.

Când vizitați un chiropractor pentru prima dată sau atunci când vă schimbați chiropractorul, asigurați-vă că îi spuneți despre toate afecțiunile cu care vă confruntați, ce medicamente luați, ce suplimente consumați și ce preocupări aveți, mai ales cele care vă pot afecta starea de sănătate.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea specialisti chiropractori care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Astfel, dacă aveți dureri de spate și doriți tratamentul chiropractic sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center! 

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!