Știință controversată sau utilă?


Să merg la psiholog?

Să nu merg la psiholog?

Psihologie

Știință controverstă sau utilă?
Să merg la psiholog? Să nu merg la psiholog?

psihologie

Psihologie

Știință controverstă sau utilă?
Să merg la psiholog? Să nu merg la psiholog?

psihologie mobil 2

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Psihologia a evoluat atât din filozofie, cât și din biologie. Cele mai îndepărtate origini ale sale pot fi identificate încă din Grecia antică. Filosofi precum Socrate, Platon, sau Aristotel obișnuiau să contempleze asupra multor subiecte care în prezent stau la bazele psihologiei moderne, cum ar fi memoria, percepția și nu în ultimul rând liberul arbitru vs. determinismul.

Pentru a deveni un psiholog autorizat este esențial să treci prin câțiva ani intenși de educație și formare. Lucrurile nu se opresc aici. Odată cu obținerea statutului de psiholog clinician și psihoterapeut, este obligatoriu să participe periodic la cursuri de formare continuă.

Serviciile noastre

Ce tratăm - Cabinet Psihologie Cluj

Cum decurge prima
vizită la Cabinet Psihologie Cluj?

Cum decurge prima vizită la Cabinet Psihologie Cluj?

psihologie_cluj_chiromedica_psihoterapie

Cum decurge prima vizită la cabinet psihologie Cluj?

Întrebări frecvente

Deloc. Oamenii care solicită ajutor știu când au nevoie de el și au capacitatea de a-l cere. Toată lumea are nevoie de ajutor din când în când. Tu ai mai multe abilități pe care le-ai folosit cu succes până acum, dar care în momentul de față nu mai funcționează. Poate că situația actuală cu care te confrunți te face să te simți depășit și copleșit și acest lucru îți îngreunează accesul la punctele tale forte. În ceea ce vom lucra împreună, te voi ajuta să-ți identifici punctele forte și să te folosești de ele în situația actuală cu care te confrunți!

Diferența este în acest caz este între o persoană care doar te ascultă și cineva care are pregătirea și experiența de a te asculta și de a te ghida spre rezolvarea situației cu care te confrunți și a te echilibra. Un psiholog te poate ajuta să abordezi situația într-un mod nou – te poate învăța noi abilități, îți deschide perspective diferite, te asculta fără să te judece sau să aibă așteptări de la tine și te poate ajuta să te asculți tu pe tine. Mai mult, orice întâlnire cu psihologul este complet confidențială. Stai efectiv fără griji pentru că nimeni nu „se va băga în treaba ta”. În plus, dacă situația cu care te confrunți va avea o finalitate negativa sau o emoție negativă, dacă te-ai destăinuit unui prieten sau unui membru al familiei, există riscul ca odată ce te simți mai bine, să începi să eviți acea persoană, de rușine, sau pentru simplul fapt că nu mai vrei să-ți amintești de acest moment dificil din viața ta.

Doar medicamentele nu pot rezolva toate problemele. Ceea ce fac medicamentele în general este să trateze simptomele. Colaborarea noastră este concepută în așa fel în care noi ajungem să explorăm rădăcinile problemei cu care te confrunți, analizăm comportamentul tău și te învățăm strategii care te pot ajuta să își îndeplinești atât obiectivele personale cât și / sau relaționale. Totuși uneori, medicația poate fi eficientă și necesară împreună cu ședințele de psihoterapie…. dacă siuația cu care te confrunți este mai severă.

Deoarece fiecare persoană are situații diferite cu care se confruntă și obiective diferite pentru care stabilește întâlniri cu psihologul, terapia efectuată de psiholog va fi diferită în funcție de nevoile fiecărui individ. Psihologii noștri își adaptează abordarea terapeutică la nevoile tale specifice, efectuând ședințe și tratamente personalizate. Pentru ca rezultatele să fie vizibile rapid, tu va trebui să respecți toate recomandările care le primești în fiecare ședință, chiar dacă asta înseamnă pui în practică între ședințe tot ce ai învățat.

Acest lucru este foarte greu de stabilit înainte de a ți se face o evaluare și a vedea cu ce situații te confrunți. De multe ori, nici după evaluare nu ți se poate spune cu exactitate cât poate dura un tratament psihologic complet, deoarece există foarte mulți factori variabili care pot interveni (nu ajungi la programări, nu faci exercițiile recomandate, apar alte situații cu care te confrunți și te destabilizează…etc). Circumstanțele fiecărui individ în parte sunt unice pentru fiecare iar durata terapiei poate varia destul de mult, variind în funcție de mai mulți factori, dar având ca finalitate îndeplinirea obiectivelor tale stabilite la începutul terapiei. Rezultatele în urma ședințelor depind în mare măsură de dorința ta de dezvoltare personală, de angajamentul tău și de factorii care te determină să cauți terapia psihologică în primul rând.

Ești dedicat să obții cât mai multe rezultate din sesiuni. Participarea activă și dedicarea ta sunt cruciale pentru rezolvarea cu succes a situațiilor cu care te confrunți. Până la urmă, noi avem o ședință pe săptămână (maxim 2). Unul dintre cele mai mari merite îl are munca pe care o depui tu în afara ședințelor, în care tu pui în practică tot ceea ce psihologul te va învăța în timpul ședinței. Acest lucru te va ajuta cu adevărat să îți vezi evoluția și dezvoltarea personală.

Dacă amândoi sunteți îngrijorați de relația vostră și vă doriți amândoi să lucrați cu același psiholog, este recomandat să se lucreze împreună. După rezolvarea situațiilor conflictuale, dacă unul dintre voi ar dori să continue în sesiuni individuale, se poate trece la acestea fără nici o problemă. În schimb, nu este util să treceți de la terapiile individuale la terapiile de cuplu cu același psiholog, din cauza potențialelor probleme de încredere.

Aproape indiferent de situațiile cu care te confrunți, terapia psihologică poate fi potrivită pentru tine dacă vrei să-ți îmbunătățești calitatea vieții. Ori de câte ori există ceva care interferează cu fericirea ta sau cu sentimentul de împlinire sau există ceva ce te împiedică să îți atingi obiectivele, noi te putem ajuta. Avem o echipă de specialiști care lucrează împreună pentru ca tu să ai cele mai bune rezultate. În plus, psihologii noștri sunt specializați în probleme specifice, cum ar fi stresul, anxietatea, problemele în relații, părinții, depresia, dependențele, mâncatul incontrolabil, problemele de somn, traumele, mânia, conflictele familiale, durerea fizică sau emoțională, religia, respectul scăzut față de sine și multe altele.

Servicii

Te doare spatele?

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center peste 11.000 de persoane au scapat de durerile de spate.

Ce spun clienții noștri
despre Cabinet Psihologie Cluj?

„Recomand cu căldură discutiile cu psihoterapeutul, deoarece sunt interactive și foarte practice. Am reușit să conștientizez anumite obiceiuri comportamentale proaste, dobandite de-a lungul timpului, și să iau decizii importante și practice în vederea combaterii lor.Am apreciat mult abordarea, tehnicile de motivare folosite și modul de implementare recomandat, iar nu în ultimul rând aplicabilitatea acestora în oricare domeniu al vieții.” ​
M. MIhaela
„Psihoterapeutul m-a ajutat în primul rând să îmi controlez poftele în alimentație și să-mi rezolv anumite probleme legate de controlul furiei.

Recomand cu încredere Clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center și specialiștii din cadrul ei, deoarece sunt niște oameni deosebiți care te înțeleg și se mulează după nevoile pacientului.RECOMAND CU ÎNCREDERE, NU O SĂ REGRETAȚI!”
Matei Liviu
„Psihoterapeutul m-a ajutat în primul rând să îmi controlez poftele în alimentație și să-mi rezolv anumite probleme legate de controlul furiei.

Recomand cu încredere Clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center și specialiștii din cadrul ei, deoarece sunt niște oameni deosebiți care te înțeleg și se mulează după nevoile pacientului.RECOMAND CU ÎNCREDERE, NU O SĂ REGRETAȚI!”
Matei Liviu
„Am ajuns să lucrez cu un psiholog bun și mă declar foarte mulțumit. M-a ajutat să dorm mai bine, să îmi controlez mai bine poftele alimentare, să învăț și să mă relaxez și nu în ultimul rând să trăiesc mai bine.Recomand tuturor departamentul de psihologie din cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center.”
Istvan Vancea
„Am ajuns să lucrez cu un psiholog bun și mă declar foarte mulțumit. M-a ajutat să dorm mai bine, să îmi controlez mai bine poftele alimentare, să învăț și să mă relaxez și nu în ultimul rând să trăiesc mai bine.Recomand tuturor departamentul de psihologie din cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center.”
Istvan Vancea

Ai încercat zeci de diete fară nici un rezultat?

La noi slăbești garantat 200%! Daca nu slabesti, noi îți returnăm integral banii înapoi!

Ultimele noutăți