PSIHOTERAPIE ONLINE

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Psihoterapie online

Te gândești să faci psihoterapie online dar încă nu ești foarte sigur(ă) că este varianta cea mai potrivită pentru tine?

Indiferent de motivul pentru care vrei să apelezi la un psihoterapeut (ex: stres, probleme de cuplu, doliu, depresie, anxietate sau alte probleme de sănătate mintală), psihoterapia online poate fi o soluție extrem de utilă.

Internetul face ca tratamentul pentru problemele de sănătate mintală să fie mai accesibil.

Nu trebuie să ai o afecțiune clinică pentru a beneficia de o discuție cu un profesionist, iar terapia online poate oferi o cale ușoară pentru a începe acest proces.

Chiar dacă simți că sănătatea ta mintală este puternică, terapia online te poate ajuta să ai o viață mai bună.

chiromedica-psiholog-denisa-marchis-3.jpg

Ce este psihoterapia online și cât este de eficientă o ședință de psihoterapie online?

Spre deosebire de ședințele față în față, psihoterapia online îți permite să te conectezi cu un specialist de oriunde, folosind un dispozitiv care are o conexiune la internet, cum ar fi un computer, o tabletă sau un smartphone.

Un studiu din 2018 publicat în Journal of Psychological Disorders a constatat că terapia cognitiv comportamentală online a fost la fel de eficientă ca și tratamentul față în față pentru depresia majoră, tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială și tulburarea de anxietate generalizată.

În cele din urmă, cât de bine funcționează terapia online depinde adesea de aceiași factori care determină succesul oricărui tip de terapie:

Care sunt beneficiile unei sesiuni de psihoterapie online?

Psihoterapia online poate fi la fel de eficientă ca și ședințele desfășurate față în față pentru marea majoritate a problemelor de sănătate mintală (ex: depresie, anxietate socială, anxietate generalizată, dependențe etc.).

 • Găsești mai ușor un specialist în tratarea problemelor tale chiar dacă nu există unul în zona în care locuiești. Nefiind limitat(ă) de spațiul fizic, ai mai multe șanșe să găsești un specialist cu care să rezonezi și în care să ai încredere.
 • Economie considerabilă de timp și de bani. Poți accesa serviciile unui psihoterapeut de oriunde ai o conexiune bună la internet. Nu trebuie să cheltui bani călătorind, stând în trafic sau în săli de așteptare.
 • Accesibilitate pentru persoanele cu limitări fizice. Dacă ai probleme de mobilitate, boli cronice sau o afecțiune care poate face dificilă părăsirea casei – cum ar fi agorafobia sau tulburarea de anxietate socială- terapia online poate fi soluția ideală.
 • Comoditate și accesibilitate. Poți ține ședințele de oriunde ai fi atâta timp cât ai acces la internet.
 • Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la faptul că altcineva va alfa că urmezi ședințele de psihoterapie. Mulți oameni încă simt un stigmat în privința tratamentului pentru probleme de sănătate mintală. Este mai ușor să primești un tratament online anonim decât să vizitezi un terapeut în persoană.
 • Confort și siguranță. Să discuți cu un psihoterapeut din confortul casei tale te poate ajuta să te deschizi, să fii mai vulnerabil(ă) și să faci față mai bine emoțiilor dificile care pot apărea în timpul unei ședințe de psihoterapie.

Dezavantajele ședinței de  psihoterapie online

Psihoterapia online nu este lipsită de anumite dezavantaje față de opțiunile tradiționale.

 • Răspunsuri mai dificile din partea terapeuților în situații de criză. Dacă un client se confruntă cu gânduri de sinucidere sau a suferit o tragedie personală, poate fi dificil sau chiar imposibil pentru terapeut să ofere asistență directă.·        
 • Nu este adecvată pentru boli psihiatrice grave. E-terapia poate fi utilă pentru o varietate de situații, dar nu și atunci când este vorba de persoane de probleme de sănătate mintală foarte severe.
 • Nu oferă accesibilitate la limbajul corpului. Terapeutul tău nu poate vedea expresiile faciale, semnalele vocale sau limbajul corpului în diferite situații. Aceste semnale pot fi destul de grăitoare și oferă terapeutului o imagine mai clară a sentimentelor, gândurilor, dispozițiilor și comportamentelor tale.
 • Lipsa intimității din ședințele față în față. Unii oameni se pot simți mai confortabil în urma psihoterapiei într-un cadru digital, în special cei mai tineri care sunt familiarizați cu astfel de metode de comunicare. Alte persoane preferă un contact uman direct.
 • Probleme de ordin tehnic/ tehnologic. În psihoterapia online te bazezi pe viteza conexiunii tale la internet și pe fiabilitatea dispozitivelor tale electronice. Dificultățile de accesare a chat-urilor, aplicațiilor, lipsa conexiunii la internet pot fi bariere în buna desfășurare a ședințelor de psihoterapie online. Chiar și cele mai bune conexiuni și echipamente pot întâmpina uneori probleme, perturbând sau limitând sesiunea de psihoterapie.
 
 • Poți fi distras(ă) de alte surse din jurul tău, fapt care face ședința mai puțin eficientă. Persoanele sau lucrurile din jurul tău te pot determina să fii mai puțin atent(ă) la ceea ce se discută în cadrul ședințelor online.
 • Pierderea conexiunii emoționale. Atunci când nu împarți fizic același spațiu cu terapeutul, poate fi mai greu să vă conectați emoțional.
psihoterapie_online_sedinte_individuale_depresie_chiromedica_loredana_tudor
Cum decurge o ședință psihoterapie online?

Tot ce trebuie să faci este să te programezi la o primă ședință. Aceasta va dura aproximativ 50 de minute, timp în care specialistul nostru îți oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Prima ședință are de regulă următoarele obiective:

Numărul de ședințe de care ai nevoie, precum și frecvența întâlnirilor depinde de diverși factori, printre care:

În majoritatea cazurilor psihoterapia durează 2-3 luni. Cu toate acestea, uneori poate dura un an sau mai mult. După remedierea problemelor, noi recomandăm întâlniri de întreținere cu o frecvență lunară (sau o întâlnire la 2 săptămâni), pentru a maximiza rezultatele obținute și pentru a evolua continuu.

Cum să profitați la maximum de terapia online?

Cheia oricărui tip de terapie – online sau în persoană – este să găsești terapeutul potrivit pentru tine. Calificările, experiența și filosofia pot fi importante, dar relația pe care o dezvoltați cu terapeutul este cea care va defini adesea succesul terapiei.

Găsirea terapeutului pentru o ședință de psihoterapie online potrivit poate necesita timp și efort, așa că nu vă fie teamă să puneți întrebări, să citiți recenzii și să profitați de orice sesiuni introductive gratuite. Un terapeut online va deveni partenerul tău spre vindecare și creștere, așa că este important să alegi pe cineva care te face să te simți înțeles / sprijinit.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care poți să le faci pentru a beneficia la maxim de ședințele de psihoterapie online:

În concluzie, mai multe sedinte de psihoterapie online pot fi o modalitate eficientă și convenabilă de a accesa serviciile de sănătate mintală, dar asta nu înseamnă că sunt potrivite pentru toată lumea. Dacă ești interesat(ă) să încerci terapia online, citește recenziile clienților noștri și programează-te pentru o primă ședință. Găsirea unui terapeut online potrivit pentru tine poate dura ceva timp, dar merită efortul.

psihoterapie_online_chiromedica_loredana_tudor_depresie

Îți punem la dispoziție ședințele de psihoterapie online pentru a economisi timp și a-ți fi mult mai ușor să accesezi serviciile unui specialist în sănătatea mintală chiar din casa ta. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai conexiune la internet și un spațiu privat, liniștit, unde este puțin probabil să fii auzit(ă) sau întreruptă.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi găsi specialişti care să vă îndrume şi să vă ofere suport în problemele cu care vă confruntați. Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din specialiști, cu o vastă experienţă, iar scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor pacienţilor noştri, ajutandu-i să își revină cât mai repede la activităţile zilnice.

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi! Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră