interventia psihologica banner mobil
interventia psihologica banner

INTERVENTIA PSIHOLOGICA
la Cabinet Psihologie Cluj

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Interventia psihologica este de fapt un plan de tratament personalizat, întocmit în urma consultului și a evaluării psihologice, iar scopul acesteia este de a te ajuta să-ți atingi obiectivele stabilite în întâlnirile anterioare.
Interventia psihologica implică producerea intenționată de schimbări pentru a crește calitatea vieții unei persoane. La începutul intervenției se va realiza o ierarhie în ceea ce privește lista de probleme identificate în etapa de evaluare (realizată în funcție de importanța și urgența acestora). Tu decizi împreună cu psihologul care este primul obiectiv asupra căruia dorești să lucrezi.

Există o gamă largă de tehnici folosite pentru a facilita schimbarea. Acestea diferă în funcție de specificul și complexitatea problemelor. La nivel general, tehnicile de intervenție psihologică îți permit să:

  • Îți modifici comportamentele dăunătoare
  • Îți înțelegi și modifici emoțiile dăunătoare
  • Îți înțelegi și modifici gândurile dăunătoare
  • Te dezvolți din punct de vedere personal

Interventia psihologica nu se rezumă doar la remedierea problemelor sau a tulburărilor identificate. Aceasta vizează adesea și:

  • promovarea unui stil de viață sănătos
  • promovarea unor relații optime cu cei din jur
  • atingerea obiectivelor personale
  • comunicarea asertivă
  • ascensiunea personală
interventia_psihologica_cabinet_psihologie_cluj

Succesul psihoterapeutic este dependent în mare măsură de participarea ta activă! Din acest motiv, colaborarea cu psihologul este crucială. Dacă simți că anumite tehnici sau direcții psihoterapeutice nu ți se potrivesc, este foarte important să discuți asta cu persoana pe care ai ales-o să-ți fie ghid spre schimbare.

Interventia psihologica este întotdeauna adaptată nevoilor tale identificate. Este ca un puzzle. Tot ce trebuie să faci este ca tu și psihologul să identificați piesele care se potrivesc cel mai bine pentru a crea o imagine completă.

Scopul final vizează ameliorarea problemelor de viață și de restabilire a echilibrului personal. În cele din urmă, persoana devine propriul său psiholog și ghid în tot ceea ce va urma. 

Durata intervenției psihologice variază foarte mult în funcție de situațiile cu care te confrunți.

Psihologul te va informa în urma evaluării psihologice în legătură cu numărul aproximativ de întâlniri de care ai nevoie pentru a-ți remedia cu succes situațiile cu care te confrunți. 

După finalizarea intervenției psihologice, noi recomandăm întâlniri de întreținere cu o frecvență lunară (sau o întâlnire la 2 săptămâni), pentru a maximiza rezultatele obținute și pentru a evolua continuu.

Credem în oameni și în evoluție continuă! Suntem aici să te ajutăm să-ți atingi potențialul maxim!

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.