Clinică de Recuperare Medicală

Recuperare medicală personalizată: fizioterapie și kinetoterapie

Kinetoterapie

Kinetoterapia sau Kinetologia medicală face parte din medicina clasică și este știința care se ocupă și care studiază mișcarea prin mecanismele articulare și neuromusculare care asigură omului activitățile motrice normale. 

Kinetoterapie

Kinetoterapia sau Kinetologia medicală face parte din medicina clasică și este știința care se ocupă și care studiază mișcarea prin mecanismele articulare și neuromusculare care asigură omului activitățile motrice normale.

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Încă din antichitate (China antică, India antică, Grecia antică, Egiptul antic, etc.), exercițiile fizice erau practicate pentru menținerea unei bune forme fizice, dar și pentru tratarea unor afecțiuni. Terapia fizică modernă a început să prindă contur la sfârșitul anilor 1800 ca o modalitate de a trata tulburările osoase grave în toată Europa….

Activitățile profesionale, activitățile de loisir / agrement și experiențele mai puțin plăcute, cum ar fi traumatismele, loviturile, căzăturile, influențează procesul de dezvoltare. Ca să vă puteți recupera funcțional și să vă reluați activitatea (în cazuri mai severe)  aveți nevoie de kinetoterapie, de gimnastică medicală…

Clinica kinetoterapie - Serviciile noastre

simbol kinetoterapie

EVALUARE KINETOTERAPEUTICĂ

TERAPIE OSTEOMUSCULARĂ

FLOSSING

Clinica kinetoterapie - Ce tratăm

Cum decurge prima vizită?

Clinica kinetoterapie

Cum decurge prima vizită?

clinica_kinetoterapie

Cum decurge prima vizită la clinica kinetoterapie?

Prima vizită constă dintr-o evaluare și un examen amănunțit dpdv. Kinetoterapeutic.

Kinetoterapeutul va crea un plan personalizat de tratament. Acesta va conține durata tratamentului și numărul de ședințe recomandate, alături de obiectivele stabilite și modul în care le puteți obține pe acestea.

Evaluare include o examinare completă a dumneavoastră și o discuție privind istoricul medical.

Kinetoterapeutul vă va analiza postura, curburile coloanei vertebrale, zonele dureroase prin palpare, excluzând toate problemele de sănătate care pot necesita alt tip de tratament. În timpul examinării fizice, kinetoterapeutul trebuie să observe cele mai mici detalii la corpul dvs, și este posibil să fie nevoie să vă dezbrăcați în lenjeria intimă timp de câteva minute.

Dacă aveți o afecțiune, care necesită tratament kinetoterapeutic, este necesar să veniți cu o fișă medicală de la medicul dumneavoastră și este recomandat să aveți o radiografie sau un RMN. De exemplu în cazul recuperărilor în urma diferitelor tipuri de fracturi, sau AVC (accident vascular cerebral).

Planul de tratament va conține exerciții personalizate pentru dumneavoastră și pentru particularitățile afecțiunii cu care va confruntați.

Întrebări frecvente

Cât durează o ședință de kinetoterapie?

O ședință de kinetoterapie durează efectiv 50 de minute. Dar puteți să vă luații în calcul încă 10 minute în plus, care reprezintă timpul în care vă veți schimba în echipamentul de antrenament.

Câte ședințe sunt recomandate?

Frecvența cu care vă veți prezenta la ședințele de kinetoterapie variază de la individ la individ, în funcție de afecțiunea cu care vă confruntații și obiectivele generale urmărite.

După câte ședințe se resimt efectele kinetoterapiei?

Protocolul de terapie al fiecărei afecțiuni este diferit și depinde foarte mult de felul în care reacționează organismul dumneavoastră și de respectarea planului de tratament întocmit de către kinetoterapeut. În principiu, primele rezultate se pot observa chiar din primele ședințe.

În ce perioadă a zilei sunt mai eficiente exercițiile?

Nu este o regulă referitoare la perioada în care se recomandă exercițiile, însă trebuie să țineți cont de starea sănătății dumneavoastră și de nivelul de energie. Atunci când sunteți obosit atenția dumneavoastră scade și astfel cresc șansele să executați incorect exercițiile, chiar dacă sunteți supravegheat de către kinetoterapeut.

Ce trebuie să am la mine?

Este necesar să purtați îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte confortabilă. Vă puteți schimba în acestea în momentul în care vă prezentați la ședințe. În alegerea echipamentului, vă recomandăm să luați în calcul ca gradul de mișcare al corpului să nu fie influențat de restricția hainelor. În plus echipamentul trebuie să conțină voie bună și energia de mișcare. 🙂

Exercițiile trebuie să le fac și acasă? Cât de des?

Depinde de afecțiunea cu care vă confruntați și de complexitatea exercițiilor recomandate. Există situații când este necesară supravegherea dumneavoastră de către un kinetoterapeut, dar în general pentru a obține efecte rapide și de lungă durată, recomandăm ca exercițiile kinetoterapeutice să fie executate chiar și în confortul casei dumneavoastră, cât mai des posibil. Mai multe detalii despre frecvența exercițiilor vi le va oferi kinetoterapeutul în momentul începerii ședințelor de tratament.

Clinica kinetoterapie - servicii

Evaluare kinetoterapeutică

60 de minute

Terapie osteomusculară

50 minute

Terapie Tecar - fizioterapie

15 minute

Masaj medical

50 minute

Masaj instrumentalizat - IASTM

20 minute

Kinesiotapping

zonal

Terapie laser

10 minute

Electroterapie musculară

20 minute

Flossing

zonal

Ședință de relaxare

50 minute

Ședință kinetoterapie

Ședință individuală

Ședință 2 persoane 

Pachetele de servicii beneficiază de reduceri de până la 30% – sună la 0771 024 163 pentru informații despre pachete.

Dacă ai hernie de disc, scapă de
durerile incomode!

bakcpain chiropractica

Scapă de
durerile incomode!

bakcpain chiropractica mobile

Ce spun clienții noștri
despre noi?

În urma tratamentului efectuat de domnul Molnar Mihaly mă simt mult mai bine și recomand tuturor pacienților cu probleme ale coloanei vertebrale acest tip de terapie! Mulțumesc
T.L.
Recomand cu încredere această clinică, chiropractorul este un om deosebit, mă simt ca nouă. Uitasem cum este să trăiești fără dureri de spate. Mulțumesc.
V.G.
Mulțumim echipei Chiromedica pentru profesionalism,pentru servicii de calitate și pentru că am fost tratați civilizat. Nu numai ca sunt profesioniști dar au și dragoste si respect față de oameni.
P.M.

Știai că obezitatea contribuie la afectarea discurilor coloanei vertebrale și tu prin urmare ai dureri de spate?

Ce poți tu să faci în prima fază ca să-ți reduci durerile de spate?

Să slăbești!

La noi dacă nu slăbești, îți PRIMEȘTI INTEGRAL ȘI GARANTAT BANII ÎNAPOI!

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.