safe_laser_tratament
tratament soft laser

Tratament Safe Laser

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este tratamentul Safe Laser

Safe Laser este un dispozitiv medical, de noutate mondială. Acum SAFE LASER este disponibil și în Cluj-Napoca. Număr certificat: 144783-18-09-05 CE2409

Care sunt laserele medicale?

În funcție de efectul lor biologic, laserele pot fi împărțite în două grupe majore:

• Lasere cu performanțe ridicate = „lasere puternice” – lasere chirurgicale
• Lasere cu performanțe reduse = „lasere soft” – lasere terapeutice
Laserele chirurgicale sunt potrivite pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale.
Laserele terapeutice sunt folosite pentru a iniția procese biologice benefice.

Cum funcționează tratamentul SAFE LASER?

În 1947 s-a demonstrat că celulele mitocondriale din corpul uman sunt fotosensibile. La diferite lungimi de undă (culori), mitocondriile celulelor reacționează.
Din totalul spectrului luminos, cel mai puternic efect de vindecare îl are luminina roșie și cea cea infraroșie.

Ca rezultat al folosirii terapia SAFE LASER, prin luminarea țesuturilor, cu ajutorul luminii roșii, metabolismul celulelor crește și se formează noi celule, țesuturi și capilare.

Care sunt efectele folosirii SAFE LASER?

• BIOSTIMULARE – accelerează și declanșează procesele de vindecare ale organismului
• ANALGEZIC – reduce inflamația și edemele
• CIRCULATOR – îmbunătățește circulația sanguină și circulația limfatică
• REGENERATOR – stimulează regenerarea

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul SAFE LASER?

A.   Afecțiuni locomotorii 

1. Leziuni – contuzii, rupturi, întinderi, fracturi
2. Afecțiuni legate de suprasolicitarea mușchilor:
• Tendinită
• Miozită
• Bursită
• Epicondilită
• Inflamații

 

B. Leziuni degenerative

• Dureri articulare,
• Artroză
• Inflamații articulare (artrită)
• Afecțiuni ale coloanei vertebrale (reduce inflamația, reduce durerea)
• Dureri musculare
• Contracturi musculare

C. Leziuni sportive

• întinderi musculare,
• contuzii,
• vânătăi

D. Diabet – ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor

E. Afecțiuni dermatologice

• leziuni ale mucoaselor
• leziuni cutanate
• plăgi, 
• ulceraţii

Cum de este acest tratament Safe Laser eficient pentru o varietate atât de mare de afecțiuni?

În cazul apariției oricăror afecțiuni, apar defecțiuni în funcționarea celulelor. Lumina laser excită moleculele fotosensibile ale celulelor, intensificând astfel respirația celulară și producerea energiei celulare (ATP). Activitatea celulară devine mai eficientă. Regenerarea este mai rapidă și prin urmare timpul de vindecare al afecțiunilor este redus!

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center avem disponibil dispozitivul SAFE Laser 1800 Infra de uz profesional Lumina laser a dispozitivului Soft Laser 1800 Infra (808nm) pătrunde până la 10 cm adâncime, astfel încât acesta poate fi utilizat eficient și în tratamentul afecţiunilor locomotorii.

Efectele tratamentului Safe Laser

Alină rapid durerea

• Blochează transmisia stimulilor de durere între partea lezată și creier. Scade sensibilitatea nervului și reduce semnificativ senzația de durere.

• Reduce inflamația și edemul părții afectate. Are un rol important în atenuarea durerii și ajută vindecarea.
• Stimulează producția și eliberarea de endorfine, reducând astfel senzația de durere.

Reduce inflamația

Prin efectul terapiei cu laser, arterele și vasele limfatice se dilată. Această vasodilatare crescută face posibil ca lichidul apărut în edem să poate părăsi în mod eficient zona afectată. Dilatarea vaselor limfatice îmbunătățește circulația limfatică ce ajută la procesul de vindecare. Acest mecanism biologic explică de ce vânătăile se vindecă foarte rapid dacă sunt tratate cu soft laser.

Reduce timpul de vindecare al rănilor

Laserul soft are efect de biostimulare asupra organismului. Aceasta înseamnă că, celulele din ţesuturile iluminate cu lumina soft laser sunt capabile să se regenereze mai rapid. Lumina laser stimulează metabolismul. Lumina laser stimulează capacitatea de auto-vindecare a organismului!

Stimulează regenerarea țesuturilor
 
Fotonii emiși de laserele terapeutice soft laser penetrează profund țesuturile organismului și stimulează mitocondriile (locul în care se produce energia în fiecare celulă).
Acest proces îmbunătățește circulația sanguină, permite celulelor să absoarbă substanțele nutritive și ajută la eliminarea toxinelor. Prin urmare, țesuturile deteriorate în arsuri sau plăgi tăiate sunt regenerate mai repede, fără cicatrici.
 
Stimulează metabolismul 
 
Lumina laser crește semnificativ capacitatea de furnizare a oxigenului și a nutrienților globulelor roșii. Acest lucru permite ca producția de energie a celulelor să crească. Efectul luminii laser se resimte în tot organismul, nu doar în zonele tratate.
 

Îmbunătățeste circulația sanguină

Tratamentul soft laser ajută în mod semnificativ la formarea de capilare noi (vase mici de sânge) în țesuturile deteriorate. Capilarele multiple pot transporta mai mult sânge în zonele afectate, ceea ce duce la accelerarea proceselor de vindecare și regenerare. Astfel, rănile se vindecă mai repede iar formarea cicatricilor este redusă.

Crește activitatea neuronală

După rănire, terapia cu soft laser accelerează regenerarea conexiunilor neuronale, reducând astfel timpul necesar vindecării nervilor. În plus, sporește forța semnalelor transmise de fibrele nervoase. Aceste două procese explică de ce terapia cu laser este atât de eficientă pentru atenuarea simptomelor leziunilor nervoase, durerea acută, amorțeală, furnicături, senzație de arsură.

Micșorează țesutul cicatricial
 
Tratamentul soft laser reduce formarea țesutului cicatricial în urma plăgilor tăiate, arsuri, intervenții chirurgicale. Prin îmbunătățirea circulației sanguine din zonele afectate, tratamentul soft laser ajută la eliminarea toxinelor. Astfel se accelerează procesul de vindecare. Din procesele rapide de vindecare rezultă țesut cicatricial redus.
 
Îmbunătățeste procesele imunitare
 
Absorbția luminii laser activează anumite procese enzimatice care declanșează producerea de ATP. Adenozin trifosfat (ATP) este singura și cea mai importantă formă de energie care operează reacțiile chimice, în toate celulele organismului. Rezultatul creșterii producției de energie este o funcționare mai rapidă și mai eficientă mai ales în celulele specifice sistemului imunitar. Acestă eficientizare ajută sistemul imunitar să înfrângă microbii și agenții patogeni nedoriți.
 
safe_laser_tratament

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center combinăm tehnici de recuperare medicală (chiropractică, kinetoterapie) cu aparatură de fizioterapie și cu tratament safe laser, pentru ca tu să ai cele mai bune rezultate.

Programează-te acum la numărul 0771 024 163 sau folosește formularul de mai jos.

Nu mai aștepta și fă-ți o programare
chiar acum ! 

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.