spondiloza lombara wide
spondiloza lombara 2

Lombosacralgie

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Lombosacralgie. Ce este?

Lombosacralgie = durerea lombară inferioară, care poate fi generată atât de suferinţa ţesuturilor moi lombare, cât şi a structurilor vertebrale (disc intervertebral, ligamente, pediculi vertebrali, etc.).

Durerea poate fi: acută (nu se calmează nici în poziţie de culcat, apare contracură musculară lombară), subacută (dispare la repaus, este suportabilă la mobilizarea coloanei), cronică (moderată, apare dupa o solicitare de lungă durată), remisiune completă (pacientul nu are durere, dar poate repeta oricând un episod dureros).

Cea mai frecventă cauză pentru lombosacralgie este suprasolicitarea. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentarismul, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru suprasolicitarea mecanică a coloanei lombare. Astfel discurile intervertebrale încep să se deshidrateze și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Lombosacralgie poate să apară şi ca o consecinţă a unor tulburări statice, în urma unor procese inflamatorii (tuberculoză, stafilococi), leziuni traumatice (fracturi de corpi vertebrali, apofize), sau în urma unor procese metabolice ca osteomalacia, osteoporoza, etc

În majoritatea cazurilor lombosacralgia se asociază cu lombosciatica. În acest caz apar dureri arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului sciatic, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

lombosacralgia
lombosacralgie_tratament_chiromedica_cluj

Tratament chiropractic lombosacralgie

Urmăreşte:
  • ameliorarea/încetarea durerii;
  • dacă apare lombosciatica lupta împotriva contracturii musculare,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare lombară, în urma căruia discurile intervertebrale sunt decomprimate – astfel simptomele amintite dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a decomprimării discurilor intervertebrale.

Tratamentul pentru lombosacralgie presupune aproximantiv 5-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizaţi (kinetoterapeut Cluj și chiropractor), cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale. Scopul nostru este de a trata lombosacralgie, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă lombosacralgia vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

KINETOTERAPIA VĂ POATE AJUTA!

Dacă întâmpinați dificultate la statul în picioare, în mers sau în timpul mișcării, sau vă mișcați mai greu un segment la corpului, indiferent de vârstă, nu ezitați să vă faceți o programare in cadrul clinicii noastre.

Tratament kinetoterapeutic lombosacralgie

Planul de tratament pentru lombosacralgie își propune următoarele obiective:

  • calmarea durerii;
  • normalizarea flexibilității țesuturilor moi, reducerea contracturilor musculare;
  • normalizarea mobilității articulare;
  • stabilirea unui regim de exerciții eficient, pentru a obține un grad de funcționalitate maximă pentru pacient.

Tratamentul kinetoterapeutic pentru lobosacralgie este individualizat, deoarece în primul rând se ține cont de starea clinică a pacientului, iar apoi se stabilesc obiectivele personalizate. De exemplu, exercițiile de recuperare diferă în stadiul acut, subacut și cronic, modificându-se astfel obiectivele fiecărei etape.

Metodele folosite de kinetoterapeut pentru a atinge obiectivele amintite mai sus sunt:

  • Posturările– pentru diminuarea durerilor și a spasmului muscular
  • Tehnici de mobilizare– pentru creșterea mobilității articulare și scăderea contracturii musculare
  • Stretching muscular– pentru a relaxa mușchii încordați
  • Exerciții pentru tonifierea musculaturii lombo abdomino fesiere (mușchii din zona lombară, abdominală și fesieră)
  • Exerciții pentru menținerea corectă a posturii
  • Exerciții pentru îmbunătățirea condiției fizice cu scopul de a se întoarce pacientul la activitățile cotidiene

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale. Scopul nostru este de a trata lombosacralgie, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă lombosacralgie vă împiedică să vă desfășurați activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Programează-te acum la 0771 024 163 sau folosește formularul de mai jos!

Nu mai aștepta și
programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !