tratament soft laser
safe_laser_tratament

Tratament
soft laser

Tehnologie nouă disponibilă acum la CHIROMEDICA Health & Wellness Center

Ca orice dispozitiv medical multifuncțional, dispozitivele laser au fost utilizate de medici și oameni de știință de mai bine de 50 de ani. Mii de studii clinice publicate în ultimii ani demonstrează puterea de vindecare a terapiei laser, pentru mai mult de 100 de tipuri diferite de boli.

Primul laser activ a fost inventat în 1960 de Theodore Maiman. În 1965 apar primele lasere de mare putere (lasere chirurgicale) capabile să taie pielea.

În 1966, profesorul Endre Mester cerceta posibilele efecte secundare ale soft laserelor. Aceasta a descoperit că laserul soft nu are efecte secundare adverse, ci, chiar are un efect biostimulativ benefic asupra corpului uman. Astfel a ajuns imediat la concluzia că celulele și țesuturile tratate cu lumina soft laser sunt capabile să se vindece și să se regenereze mai repede.

Lumina laser mărește metabolismul celular până la punctul în care se formează noi celule. Astfel, cu ajutorul luminii soft laser sunt formate țesuturi și capilare noi. Aceasta stimulează și sistemul imunitar.

În mod succint, lumina laser stimulează capacitatea de vindecare a organismului.

În plus față de cele de mai sus, lumina soft laser are numeroase efecte benefice asupra corpului. Dintre acestea amintim: reducerea inflamației și a edemelor, reducerea tensiunii musculare și accelerarea regenerării țesuturilor.

Din 1963, dezvoltarea laserului a fost unul dintre domeniile principale de cercetare pentru dr. Karoly Rozsa, fizician și doctor în cercetare la Academia de Științe din Ungaria. La sfârșitul anilor 1970, o echipă de cercetători din Ungaria, formată din medici și fizicieni, a realizat că polarizarea luminii laser joacă un rol semnificativ în efectul biostimulativ generat.

Deoarece la acel moment laserele erau foarte scumpe, cu eficiență scăzută și erau periculoase pentru ochii oamenilor, această echipă de cercetare a creat o lampă obișnuită mult mai ieftină și mai sigură, pentru lumina pe care o polarizează. Într-adevăr, acesta a fost predecesorul lămpilor polarizate de astăzi (adică Bioptron).

Povestea de succes a următorilor 30 de ani a demonstrat că lumina polarizată este benefică pentru corpul uman.

Cu toate acestea, se crede că laserele semiconductoare, dezvoltate recent, sunt mult mai puternice, mai eficiente și mai rentabile decât lumina polarizată, care încă reprezintă un pericol pentru ochiul uman.n 2012, după mai mulți ani de cercetare, Dr. Rozsa a creat un laser special, care rămâne inofensiv pentru ochiul uman, făcând astfel posibilă înlocuirea luminilor polarizate cu o lumină laser terapeutică mult mai eficientă.

În anul 2012 s-a lansat un nou capitol în istoria laserului. S-a obtinut un brevet care a permis crearea de produse laser relativ de înaltă capacitate (30mW-500mW).

Acest laser a rămas inofensiv pentru ochi și a deschis în mod substanțial domeniul de aplicare: de la afecțiuni dermatologice până la afecțiuni osteoarticulare.

Începând cu luna mai 2018, la CHIROMEDICA Health & Wellness Center este disponibilă tehnologia SOFT LASER, pentru afecțiunile osteoarticulare, afecțiunile locomotorii și afecțiunile degenerative.

safe laser chiromedica cluj

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center, tratam cu ajutorul SOFT LASER urmatoarele afectiuni: tendinita, miozita, bursita, osteoartrita, epicondilita, artrita, leziuni sportive.

1. Cum funcționează terapia soft laser?

În componența celulelor există mitocondrii. Încă din 1947 s-a demonstrat faptul că acestea sunt fotosensibile. Astfel, în momentul în care sunt expuse la diferite lungimi de undă (culori), mitocondriile reactionează. Cel mai puternic efect de vindecare s-a demonstrat că îl are lumina roșie (660nm) și lumina inflaroșie (808nm).

Asupra organosmului viu, laserul soft are un efect biostimulativ, adică, prin acțiunea lui, celulele și țesuturile sunt capabile să se regenereze. Prin urmare, vindecarea unei leziuni se accelerează.

Ca rezultat al expunerii la lumina soft laser, metabolismul celulelor crește, stimulând capacitatea de auto-vindecare a organismului.

Ca și efecte produse asupra organismului: reducerea inflamației, ameliorarea durerilor, reduce tensiunea musculară, etc.

2. Care sunt efectele fiziologice ale luminii soft laser?

1. Efect analgezic

2. Efect anti-inflamator

3. Efect de biostimulare – stimulează capacitatea de auto-vindecare a organismului

În organismul uman, lumina laser activează anumite procese enzimatice care declanșează producția de ATP. ATP- ul (adenozin trifosfat) este singura și cea mai importantă formă a energiei care operează toate procesele chimice în fiecare celulă a corpului.

Consecința creșterii producției de energie este funcționarea mai eficientă a celulelor (metabolismul) și regenerarea mai rapidă. Astfel timpul de vindecare al bolilor este scurtat.

Tratamentul cu laserul soft nu numai că ameliorează simptomele bolii. Ca rezultat al proceselor bio-chimice complexe, în multe cazuri, stopează cauzele aparitiei bolilor.

De exemplu, cercetatorul Castano a demonstrat experimental că, în cazul durerii genunchiului, cu laserul infraroșu de înaltă performanță se poate obține un rezultat similar cu administrarea de injecții cu steroizi (dexametazonă).

De asemenea, o echipa medicală maghiară, condusă de dr. Klára Barabás, a demonstrat experimental că, folosind un laser cu infraroșu de înaltă performanță (25J / cm2), pot fi inițiate procese biochimice care sunt necesare pentru regenerarea cartilajelor.

Dacă te confrunți cu afecțiuni ale sistemului locomotor, care te impiedică să îți desfăşori activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii despre soft laser sau folosește formularul de mai jos pentru o programare.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi! 

 
safe laser chiromedica chiropractor cluj

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!