hernie de disc chiromedica 2
fara_dureri_de_spate_tratament_chiropractic_loredana_tudor_chiromedica

Exces de greutate cu dureri de spate?

Exces de greutate cu dureri de spate? Discurile intervertebrale suferă!
De ce pacienții obezi și supraponderali prezintă un risc mai mare de dureri de spate?

Un nou studiu are un răspuns parțial la acesta întrebare: înălțimea discurilor intervertebrale (discurile prezente la nivelul coloanei vertebrale, între vertebre).

Rezultatele arată riscuri suplimentare suferite de cei care sunt obezi: o pierdere reală a înălțimii discului în anumite segmente ale coloanei vertebrale lombare.

Reducerea înălțimii discului înseamnă că amortizarea la nivelul coloanei vertebrale s-a deteriorat. Apare astfel posibilitate ca un disc să se hernieze sau să se dezvolte alte probleme la nivelul spatelui.

Analizând RMN-urile, cercetătorii au măsurat înălțimea discului la 72 de adulți.

La nivelurile L1-2 și L3-4, persoanele clasificate ca fiind obeze aveau o înălțime medie a discului intervertebral de 4,16 cm față de 4,57 cm la persoanele ce aveau o greutate normală, sănătoasă. Prin urmare, participanții obezi au mai multe șanse de a suferi de dureri de spate.

Studiul a stabilit o relație între obezitate, înălțimea discului și durerea de spate.

dureri de spate

Timp de decenii, medicii și chiropractorii au sfătuit pacienții supraponderali și obezi să piardă în greutate. Doctorii știau că există o corelație a durerii de spate cu obezitatea. Aceștia au observat că la persoana care pierdut în greutate, durerea de spate a dispărut și ea. Dar, motivele științifice din spatele acestui proces nu au fost pe deplin înțelese.

Acum, studiile actuale răspund la întrebarea „de ce”, și arată cât de importantă este greutatea corporală și tratarea durerii de spate.

În ultimul deceniu, oamenii de știință au descoperit din ce în ce mai multe probleme de sănătate asociate cu excesul de greutate.

De exemplu, grăsimea suplimentară nu este pur și simplu inertă (stând acolo pe burtă, pe picioare sau pe organele interne), corpul nefăcând nimic. Grăsimea produce în mod activ hormoni și substanțe care interferează cu imunitatea.

Indiferent de dimensiune sau greutatea corporală, chiropractica oferă o modalitate de îmbunătățire a sănătății coloanei vertebrale pentru toți indivizii. Rezultatele sunt mai ușor de menținut de persoanele care au o greutate corporală normală (nu sunt supraponderali sau obezi).

Iar cu progresele înregistrate în știința nutriției, mulți chiropractori sunt în măsură să asiste pacienții prin oferirea de recomandări privind o dietă sigură sau un nutritionist bun ce este special pregătit pentru a vă ajuta. Chiropractorii vă pot ajuta să vă amelioraţi acum dureri de spate și vă pot ajuta să dezvoltați obiceiuri mai sănătoase pentru a preveni recurența lor pe viitor.

Dacă dumnevoastră căutați să scăpați de dureri de spate cu care vă confruntați și vă doriți în același timp să scăpați de kilogramele în plus, sunați cu încredere la 0771 024163.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate, chiropractori și nutritionisti-dieteticieni. Aceștia vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Astfel, dacă aveți dureri de spate, dacă doriți să slăbiți sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Nu mai aștepta, fă-ți o programare la chiropractica
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!