tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

8 mituri despre sciatică

Ce este sciatica?

Sciatica este caracterizată printr-o durere care își are originea în partea de jos a coloanei vertebrale (regiunea lombară).

Durerea coboară prin fesă, ajungând într-unul sau ambele picioare, pe traiectul nervului sciatic. Durerea variază în intensitate și frecvență, de la minimă şi moderată la severă și de la ocazională şi intermitentă la frecventă sau constantă.

Suferi de dureri de spate sau sciatică?

Probabil cea mai mare problemă a ta este durerea. Dar există o altă problemă mai mare: informațiile eronate.

Pentru a termina misterul sciaticii, trebuie să ai informațiile corecte
Acordă o atenție deosebită pentru că în acest articol, vreau să distrug 8 mituri despre sciatică.

1. MIT: Sciatica „va pleca”, doar cu odihnă.

FAPT: Dacă ai dureri de spate, dureri ale muşchiului fesier sau dureri ale membrelor inferioare (picioarelor), atunci este indicat să cauţi un ajutor cât mai urgent.

Lăsată netratată, sciatica poate duce la leziuni permanente ale nervilor (care provoacă dureri pe tot parcursul vieții).

2. MIT: Durerea este singura problemă asociată cu sciatica.

FAPT: Pe langa durere, în anumite situaţii, sciatica poate duce la incapacitatea de a controla vezica urinară – ceea ce duce la situații jenante (şi reprezintă o urgenţă medicală).

3. MIT: Pentru a face faţă simptomelor din sciatică, trebuie să iei medicamente pentru durere.

FAPT: Medicamentele pentru calmarea durerilor, narcoticele şi antidepresivele au potenţiale efecte secundare grave şi nu vindecă principala cauză a sciaticii.

4. MIT: „M-am pricopsit cu o sciatică pentru că am făcut ceva greșit”.

FAPT: Munca fizică sau pur și simplu statul la birou pentru perioade lungi de timp poate duce la apariţia sciaticii. Accidentele și traumele fizice pot fi, de asemenea, vinovate de apariţia sciaticii.

Sarcina poate provoca sciatică. Sciatica poate afecta pe oricine – inclusiv celebritaţi, cum ar fi Tiger Woods și Sylvester Stallone.

5. MIT: Excluderea exerciţiilor fizice şi un repaus la pat de câteva săptămâni sunt obligatorii pentru tratarea sciaticii.

FAPT: Rămânând activ, cu ajutorul unui program de exerciţii fizice, se ajută la ameliorarea şi prevenirea durerii din sciatică.

Să rămâi inactiv şi imobilizat în pat poate fi cea mai prostă decizie luată, conform unui studiu recent efectuat în Olanda.

6. MIT: Sciatica necesită o intervenție chirurgicală.

FAPT: NU! Exista un progres imens în tratamentul sciaticii și durerilor de spate. Exista proceduri noi, non-chirurgicale (chiropractica, exercitiile fizice, stretch-ing, etc.).

Rezultatele excelente din aceste tratamente non-chirurgicale au fost publicate în numeroase reviste medicale. Ratele de succes sunt de până la 98%.

imagine 8 mituri despre sciatica

7. MIT: „În sciatică, nu se poate face nimic cu adevărat. Sunt prins cu aceasta pentru tot restul vieții mele”.

FAPT: Un profesionist al acestei afecţiuni poate găsi cauza de bază care a dus la apariţia simptomelor din sciatică, iar cu un tratament corect şi individualizat, acestea se pot înlătura.

8. MIT: Diagnosticul corect în sciatică este foarte scump.

FAPT: Nu este adevărat. CHIROMEDICA Health & Wellness Center, vă oferă, în prezent un tratament de 5 ședințe, iar consultaţia este gratuită. Dacă este necesar un examen imagistic (RMN sau radiografie), CHIROMEDICA vă recomandă centre specializate cu care colaborează, care au preturi preferenţiale pentru dumneavoastră.

În cadrul Clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizati cu o vastă experianţă în tratarea durerilor chinuitoare de sciatică şi durerilor de spate. Aceştia au ajutat în ultimii doi an mai bine de 1500 de pacienţi, folosind pentru îngrijirea coloanei, o tehnica non-chirurgicală, neinvazivă.

Această procedură nu necesită internare, medicamente pentru durere sau orice acţiune invazivă asupra organismului. Accentul se pune pe găsirea și corectarea cauzei inițiale a durerilor de spate și sciatică.

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center pentru diagnosticarea cu precizie a afecţiunii dumnevoastră, ne bazăm pe examenul RMN. Pentru corectarea cauzei apariţiei durerilor de spate şi sciatică folosim o combinaţie de manipulări non-invazive şi nedureroase. Acest lucru duce la rezultate superioare pe termen lung pentru cei mai mulți pacienţi.

Tratamentul este non-invaziv, uşor de efectuat şi desfăşurat în condiții perfecte de siguranță, pacienții raportând o îmbunătăţire majoră în ceea ce priveşte durerile de spate şi sciatică.

Pune capăt suferinţei. Sună la nr. de tel 0771 024 163 şi fă-ţi o programare pentru o consultaţie la CHIROMEDICA Health & Wellness Center.

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!