chiropractica chiromedica cluj desktop
chiropractica chiromedica cluj 1

Chiropractica pentru
durerile de spate post-chirurgicale

Se estimează că între 15-61% dintre pacienți continuă să sufere de dureri de spate după intervenția chirurgicală a coloanei vertebrale.

În timp ce mulți dintre acești pacienți sunt încurajați să efectueze o “revizie” chirurgicală, un număr tot mai mare de cercetări sugerează că tratamentul chiropractic poate ameliora simptomele fără riscurile și costurile unei alte operații.

Vă arătăm 3 cazuri din cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center, în care s-a aplicat cu succes tratamentul chiropractic, după intervențiile chirurgicale.

Cazul 1 – chiropractica

Bărbat, în vârstă de 52 de ani. În urmă cu 10 ani a făcut prima operație la L4-L5. Acum un an jumate (anul curent 2019), a făcut a 2 a operație L5-S1. La doar câteva luni de la a doua operație, durerile au început să apară incusiv pe piciorul drept. Nu se mai putea apleca să se încalțe, nu putea să meargă mai mult de 100 metri fără să se așeze pentru câteva minute, iar noaptea nu putea să doarmă. A continuat cu tratamente injectabile, medicamente, recuperări, bai etc. tot ce a fost posibil dar durerile erau tot mai intense.

La consult, chiropractorul a constatat că starea bărbatului este destul de gravă, iar șansele de recuperare sunt destul de mici. Chiropractorul a decis să înceapă un tratament de 5 ședințe, coroborat cu un program de exerciții efectuat acasă de către pacient. După primele 3 ședințe de chiropractica efectuate, starea bărbatului s-a schimbat. Plimbările au ajuns la 500 de metri fără pauză, iar noaptea putea să doarmă liniștit.

După cele 5 ședințe făcute din 2 în 2 zile, bărbatul se simte ca un alt om! Se poate încălța singur, face plimbări mult mai lungi fără oprire, durerile au dispărut în proporție de 85%. După finalizarea tranamentului, chiropractorul a recomandat câte o ședință de întreținere o dată la 45 de zile și execiții de întărire a musculaturii lombare.

Cazul 2 – chiropractica

Un bărbat în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la clinica de chiropractică cu dureri la nivelul inferior al spatelui. În urma cu 21 ani, a fost operat de hernie de disc. În anul 2017 au început din nou durerile de spate. Pe examenul RMN-ului se puteau identifica protruzii discale etajate și o hernie de disc la nivel L5-S1. Bărbatul și-a evaluat durerea la 7 pe o scară de la 1 la 10 în cel mai bun caz și 10 din 10 în cel mai rău caz. Chiropractorul a tratat pacientul cu 6 ședințe de chiropractică și exerciţii de mobilitate cu flexiuni, torsiuni şi întinderi.

După primele ședințe de tratament, bărbatului i-a scăzut durerea și şi-a îmbunătățit semnificativ funcționalitatea corpului. După finalizarea tratamentului, pacientul se simte foarte bine și nu mai resimte nici un fel de durere. Periodic, bărbatul revine la câte o ședință de întreținere și efectuează programul de exerciții recomandat.

Cazul 3 – chiropractica

Femeie, 69 de ani. În anul 1991 a fost operată de hernie de disc lombară. În urma operaţiei, durerile nu au mai fost la fel de puternice ca înainte de operaţie. Acestea nu au trecut de tot şi a rămas cu o semipareză pe partea dreaptă. În timp, durerile au revenit la acceaşi intensitate. 

A încercat mai multe tratamente, toate însă fără succes. Pe examenul RMN se evidențiau 4 hernii de disc etajate, la nivel lombar, cu conflict radicular – L3, L4, L5, S1, şi în zona cervicală 3 hernii de disc – C4-C5, C5-C6, C6-C7. De 2-3 ani nu mai putea să îsi folosească mâna dreaptă, în special la ridicarea braţului.

După 4 şedinţe de tratament chiropractic, durerile lombare s-au diminuat în proporţie de 70%. Cervical a putut să își ridice mâna fără să mai simtă durerea pe care o resimţea înainte.

De la tratamentul inițial, pacienta prezintă periodic o revenire a simptomelor, dar acestea sunt mereu tratate printr-o ședință de tratament chiropractic.

Aceste studii de caz arată cum tratamentul chiropractic poate îmbunătăţi funcţionarea organismului.

Chiropractica reduce simptomele pentru pacienţii care suferă de dureri continue după intervenţii chirurgicale asupra coloanei vertebrale.

Dacă suferi de dureri de spate, te așteptăm în cadrul clinicii noastre.
Programează-te acum la nr. 0771024163 sau folosește formularul de mai jos!

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a problemelor musculare, iar scopul nostru este de a trata aceste afecţiuni, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

chiropractica chiromedica cluj 1

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !