Adevărul gol – goluţ despre dureri de spate

Se estimează că la un moment dat în viaţa lor, un procent de 60-85% dintre oameni suferă de dureri de spate. Mulţi trăiesc cu durerile de spate zilnic, săptămână de săptămână, până când acestea devin parte din viaţa lor de zi cu zi. Fără îndoială că ați experimentat la un moment dat în viaţă durerile de spate, pentru că altfel nu aţi fi citit chiar acum acest articol.

Există o idee întipărită în mintea oamenilor cum că nu poți face nimic ca durerile de spate să dispară….ele fac parte din viață. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr.

Dureri de spate

Puteți spune “la revedere” durerilor de spate. Cea mai mare întrebare este: cum? Cum se poate face?

În general, medicii recomandă pentru durerile de spate medicamente, care au ca scop alinarea durerii. Dar, din păcate, pe lângă efectele secundare și potențialul de dependență al acestora, medicamentele nu rezolvă problema care cauzează durerea de spate. Ele maschează durerea, permițându-vă să continuați să faceţi ceea ce făceaţi în mod normal. De obicei, doar acoperă cauza care provoacă durerea de spate, făcând mai mult rău decât bine, deoarece dumneavoastră simţiţi mai puţină durere şi continuaţi să faceţi lucruri care pot agrava și mai mult problema.

O altă opțiune pentru rezolvarea acestor dureri de spate pe care mulți medici o prezintă este intervenția chirurgicală. În afara riscurilor, invazivităţii și durerii asociate cu o intervenție chirurgicală la nivelul spatelui, mulți oameni nu sunt mai bine după operaţie decât au fost înainte de operaţie.

Nu suntem împotriva intervenţiei chirurgicale, ci doar susţinem că ar trebui să fie utilizată în ultimă instanță.

În plus, ce rost îşi are intervenţia chirurgicală, dacă după aceasta dumneavoastră încă aveţi dureri?

Dacă dumneavoastră (sau cineva drag dumneavoastră) suferiţi de dureri de spate, acesta poate fi cel mai important articol pe care îl veţi citi vreodată legat de această problemă. Vreau ca dumneavoastră să ştiţi că există și alte opțiuni disponibile pentru a vă reduce mult durerea de spate sau chiar pentru a o elimina, fără intervenţii scumpe şi periculoase (și, de multe ori, dependente de medicamente).

În acest articol, veți afla unele dintre cele mai importante cauze ale durerilor de spate, și mai important, ceea ce se poate face în legătură cu ele.

Factorii comuni care contribuie la apariţia durerilor de spate:

1. Excesul de greutate şi procentul de grăsime corporală

Una dintre principalele cauze ale durerilor de spate este pur și simplu supraponderabilitatea. Cu un stil de viață sedentar și obiceiuri alimentare rele, este ușor pentru organism să adauge țesut adipos (grăsime), în special în jurul abdomenului. „Burta” sau „Burta de bere”, așa cum este uneori numită popular această depunere de grăsime, este principala cauză a durerilor de spate. Pentru fiecare kg de grăsime pus în zona abdomenului, puneți de 10 ori mai mult stres pe coloana lombară. Acum, aceasta presiune nu sună aşa de mult, nu? Dar, cei mai mulți oameni nu transportă doar un kg de grăsime în plus. Dacă eşti supraponderal, ia în considerare acest lucru și vezi dacă se schimba ceva.

Zece kg de grăsime de pe abdomen vor adăuga 100 kg de stres în plus pe partea inferioară a spatelui! Imaginați-vă că trebuie să căraţi un rucsac de 100 de kg după dumneavoastră toată ziua. Nu numai că aţi obosi foarte repede, dar aţi avea şi dureri de spate foarte mari.

Dacă suferiți de dureri de spate mai mici, primul şi cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a ajuta la atenuarea durerii este menţinerea unei greutăţi normale.

2. Postura incorectă cauzează dureri de spate

O altă cauză majoră a durerilor de spate este faptul că aproape toată lumea în societatea noastră are o postură incorectă. De regulă nu stăm în picioare drept. Mergem cu umerii lăsaţi în faţă și partea superioară a spatelui rotunjit (cocoşat). Atunci când ne așezăm, ne rotunjim şi partea lombară, punând şi mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui și pe regiunea șoldului.

Postura incorecta

Și pentru a face lucrurile și mai rele, mulţi oameni petrec marea majoritate a zilei stând pe scaun. Dacă nu se reușeşte menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale lombare, se mai adaugă încă o problemă la situaţia deja existentă. Sincer, vă păstrați în mod conștient curbura naturală a coloanei lombare în timp ce staţi la birou? Dar atunci când conduceţi mașina sau când sunteți acasă şi vă uitaţi la televizor?

Faceţi un efort conștient pentru a ține pieptul sus, umerii traşi înapoi și spatele drept, arcuit în zona lombară în modul în care este proiectat, iar abdomenul cât mai ferm. Doar făcând aceste lucruri, veţi vedea o ameliorare a durerii de spate.

3. Stresul

Cu un ritm rapid al stilului nostru de viață, șefi sâcâitori la locul de muncă, facturi adunate, copii care nu fac nimic şi absolut tot ce se poate pentru a apăsa butoanele perfecte, și un soț (iubit)/soţie (iubită) ce ne aminteşte întotdeauna să curățăm în jurul casei sau să ducem gunoiul, este inevitabil să nu fim stresaţi din când în când.

Iar când te simţi stresat, care este primul simptom? De obicei, stresul şi tensiunea încep să se simtă în umeri şi în muşchii din partea superioară a spatelui, nu?

Așa se întâmplă, doar că atunci când aceşti muşchi devin tensionaţi, ceilalți mușchi ai spatelui încep să facă mai mult, încercând să compenseze. Acest lucru va duce în cele din urmă la epuizare, din cauza oboselii. Odată ce aceştia devin prea obosiţi, oboseala progresează în sus, spre gât (apar adesea dureri de cap) și coboară în jos, pe părțile laterale ale musculaturii coloanei vertebrale, ajungând până la nivel lombar.

În cazul în care acest lucru se întâmplă prea des, veţi avea dureri de spate. Faceţi tot ce se poate pentru a reduce suma tuturor factorilor de stres (totuşi, nu atentaţi la viaţa şefului dumneavoastră ).

4. Salteaua pe care dormiți poate cauza dureri de spate

Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind. Este de la sine înțeles că, dacă salteaua este mai veche sau mai uzată, nu veţi avea un somn bun. O saltea uzată vă face să vă întoarceţi toată noaptea în pat de pe o parte pe alta și vă poate provoca o aliniere necorespunzătoare a coloanei vertebrale, în timp ce dumneavoastră ar trebui să fiţi prins de un somn profund şi liniştit.

Asigurați-vă că rotiţi (și / sau înlocuiți) salteaua așa cum este recomandat de către producător, pentru a evita crearea de denivelari. Aceste denivelari pot provoca o curbura nefirească la nivelul coloanei vertebrale.

Și când aveţi parte de așa ceva toată noaptea, vă puteți aștepta la un singur lucru dimineața: un spate rigid și cu dureri!

5. Pregătire fizică slabă

De departe, cea mai mare cauză a durerilor de spate este lipsa unei forme fizice bune. În cazul în care muşchii dumneavoastră nu sunt capabili să vă susțină corpul şi modul în care sunteţi conceput, veţi avea probleme atât la nivelul spatelui cât şi la nivelul întregului organism.

Aici sunt unele dintre cele mai comune cauze ale durerilor de spate asociate cu lipsa unei forme fizice bune:

  • mușchii abdominali slabi
  • muşchii lombari slabi
  • muşchii spatelui slabi
  • stabilizarea slabă a șoldului
  • muşchii femurali slabi

Din moment ce ne petrecem majoritatea timpului stând, mușchii de la nivelul șoldului și muşchii din spatele picioarelor (femuralii) devin adesea mai scurţi. Atunci când acești mușchi se scurtează, ei trag pelvisul (şoldul) și determină astfel o curbă nenaturală la nivelul coloanei vertebrale inferioare (lombare). Numai acest lucru duce la un stres la nivel lombar, ceea ce are ca şi rezultat apariţia durerilor.

  

Dacă nu efectuaţi activități fizice care să implice muşchii abdominali şi muşchii lombari (din partea inferioară a spatelui), aceştia vor deveni foarte slabi. Aceşti mușchi sunt direct responsabili pentru stabilizarea coloanei vertebrale și păstrează alinierea corectă a componentelor coloanei vertebrale. Fără un abdomen puternic şi fără muşchii lombari, vertebrele îşi vor pierde alinierea normală, ceea ce duce la apariţia durerilor de spate.

Toți factorii enumeraţi mai sus, contribuie la menţinerea durerii de spate. Este o informație bună ce trebuie sa o aveti, dar ce vă faceţi când nu reuşiţi să slăbiţi sau să rotiţi salteaua? În continuare, vă prezentăm

4 lucruri importante pentru a reduce sau pentru a elimina durerile de spate:

1. Începeți un program de exerciţii fizice regulate!

exercitii fizice regulate

La început, planul pentru exerciţiile fizice nu trebuie să fie prea agresiv. Una dintre cele mai mari probleme cu care cei mai mulți oameni se confruntă atunci când încep un program pentru exerciţii fizice este pierderea rapidă a motivaţiei, după doar câteva zile (săptămâni), din cauza unui program excesiv de greu.

Două zile pe săptămână, câte 20 de minute de exerciții de intensitate joasă pentru partea cardiovasculară (mersul pe jos, alergatul), şi alte două zile pe săptămână, câte 30 de minute de exerciţii fizice cu o rezistenţă scăzută (folosind greutăți) sunt adecvate pentru început.

Pe măsură ce vă acomodaţi la noul stil de viață, puteți adăuga mai multe zile şi mai multe tipuri de exerciţii, și puteţi obține astfel rezultate mai bune.

Dar atenție: dacă încercaţi să faceţi prea mult şi prea repede, totul s-ar putea sfârși renunţând. Dacă ați încercat și nu aţi reușit să o faceţi singur, atunci vă sugerăm să vă căutaţi un partener de antrenament sau un antrenor personal, care vă va ajuta cu informaţii şi sfaturi, şi vă va păstra motivaţia.

2. Pierdeţi în greutate (slăbiţi) !

Dacă sunteți supraponderal, cu cel puțin 10 kg peste greutatea dumneavoastră normală, trebuie să daţi jos o parte din excesul de grăsime, eliminând din alimentaţie alimentele care nu vă fac bine. Acest lucru poate fi greu de pus în practică, deși, în acest moment aveţi acces la orice tip de alimente aveţi nevoie.

Începeți prin a elimina grăsimile rele (uleiurile hidrogenate și parțial hidrogenate, acizii grași și uleiurile vegetale procesate). Înlocuiţi-le cu grăsimile bune din uleiul de nucă de cocos şi avocado.

Începeţi să cumpăraţi verdeţuri cât mai multe şi carne cu o provenienţă cunoscută. Alimentele supraprocesate disponibile în comerţ pot conţine antibiotice şi hormoni care pot duce la creşterea în greutate.

În cele din urmă, excludeţi toate cerealele și zaharurile procesate din alimentaţie. Vă recomandăm să renunţaţi la orez alb, paste albe și pâine albă.

În cazul în care nu vă descurcaţi să vă întocmiţi un plan alimentar, un nutriţionist vă poate îndruma şi sfătui în această privinţă.

3. Întotdeauna Stretch !

Muşchii care sunt asociaţi cu durerea de spate sunt cel mai probabil, întotdeauna încordaţi. Acest lucru duce la dureri de spate. Stretching-ul (întinderea musculaturii) îmbunătăţeşte flexibilitatea, creşte fluxul de sânge, ajută la recuperarea musculară şi reduce durerile de spate.

În plus, întinderea musculaturii vă ajută să dormiţi mai bine și vă îmbunătățeşte performanța în activitățile de zi cu zi. Întotdeauna întindeţi, dar să fiţi atenţi, să nu întindeţi mușchii reci (neîncălziţi). Muşchiul trebuie întotdeauna încălzit înainte de a fi întins. Cu toate acestea, este foarte important să știți cum se face întinderea fiecărui muşchi în parte.

În cazul în care nu găsiţi informaţii despre cum se face corect întinderea musculară, puteţi apela la ajutorul unui terapeut, care vă va învăţa cum se realizează stretchingul pentru fiecare grupă musculară în parte.

4. Programaţi o consultaţie la un chiropractor !

Terapia chiropractică este un tratament foarte sigur şi eficient pentru orice tip de dureri de spate. Această terapie reduce durerea, scade nevoia de medicaţie, grăbeşte procesul de vindecare și ajută la eliminarea pasivă a formelor mai puțin eficiente de tratament, cum ar fi repausul la pat.

De fapt, după un studiu extins al tuturor posibilităţilor de îngrijire disponibile în prezent pentru problemele de spate, se recomandă persoanelor care suferă de dureri de spate, alegerea în primul rând a unei îngrijiri conservative. Se recomandă chiropractica, prin manipularea coloanei vertebrale, ca o formă sigură și eficientă de tratament profesional, pentru problemele de spate.

Aveți aici cele mai importante 4 lucruri simple ce le puteți face pentru a reduce sau chiar elimina complet relele dureri de spate.

Începeţi să reduceţi sau să eliminaţi durerea de spate acum!

Ne dăm seama că nu este uşor să începeţi acum (sau să reîncepeţi) un program eficient şi productiv pentru sănătatea dumneavoastră. De aceea, vă încurajăm să încercaţi să obțineţi ajutor. Dacă maşina dumneavoastră se strică, atunci dumneavoastră mergeţi la un mecanic. Dacă aveţi o problemă fiscală, vizitaţi un contabil (sau un avocat). Aveţi o durere de dinți? Programaţi un control la dentist. Aveţi ţevi care curg? Sunaţi un instalator.

Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț. De ce cei mai mulți oameni încearcă să-şi rezolve problemele de sănătate fără a consulta un expert?

Vă încurajăm să faceţi o investiție în dumneavoastră şi în calitatea vieţii dumneavoastră, prin angajarea unui profesionist pentru a vă ajuta să începeți și pentru a vă învăţa cum să faceţi acest lucru. Cea mai grea parte este începutul, şi apoi susținerea motivației până când acest nou stil de viață sănătos devine un obicei. Odată ce ați deprins obiceiul (care poate dura mai puțin de treizeci de zile), durerea de spate se va reduce și toată viața dumneavoastră se va schimba în bine.

Incepe acum
În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi găsi specialişti care să vă îndrume şi să vă ofere suport în problemele cu care vă confruntați. Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din specialiști, cu o vastă experienţă, iar scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor pacienţilor noştri, ajutandu-i să își revină cât mai repede la activităţile zilnice.

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!
 Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră