durere cap chiromedica wide
durere cap chiromedica

Dureri de cap
cauze, simptome, tratament

Tu ai dureri de cap?

Durerile de cap sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru a merge la medic. Mai mult de 250 de milioane de zile de muncă se pierd în fiecare an din cauza durerilor de cap, valoarea acestora ajungând la 25 de miliarde de dolari pe an.

Printre cele mai comune tipuri de dureri de cap se numară durerile cauzate de tensiuni musculare şi migrene. Exista şi infecţii ale sinusurilor sau hipertensiunea arterială care pot duce la dureri de cap.

Indiferent de cauză, dacă aveți o durere de cap, vă doriți să dispară. Rapid!
Acest fapt a creat o uriașă piață pentru medicamente care sunt destinate să elimine simptomele durerilor de cap. Medicamentele puternice pot amorţi sistemul nervos astfel încât durerea să nu se simtă. În timp ce aceste abordări pot fi convenabile, ele pot provoca reacții adverse sau pot afecta rinichii sau ficatul. Mai rău, acestea nu elimină cauza principală a durerii de cap.

O persoană se poate prezenta la medic căutând o explicație a cauzei durerii de cap. Mulţi medici solicită efectuarea unor teste costisitoare, cum ar fi un examen RMN sau scanări CT ale creierului pentru a încerca să vizualizeze cauza durerii de cap. S-a raportat că numai unul din 11.200 pacienți cu dureri de cap au o problemă care apare pe aceste tipuri de teste. Este surprinzător, apoi, să se constate că între un sfert şi o treime din suferinzii de dureri de cap şi-au făcut o scanare CT sau un RMN. De cele mai multe ori se caută răspunsuri în direcția greșită.

O cauză a durerilor de cap poate apărea de la segmentele coloanei vertebrale de la nivelul gâtului care nu susțin capul în mod corespunzător. Acest lucru poate afecta nervii, mușchii și chiar și alimentarea cu sânge a capului.

dureri de cap

Cercetările au arătat că cele mai comune tipuri de dureri de cap răspund bine la tratamentele chiropractice. Marea majoritate a celor mai severe dureri de cap dispar când sunt corectate subluxațiile vertebrale și problemele maxilarului.

Efectele pe care aceste tipuri de probleme le au asupra nervilor de multe ori duc la dureri de cap.

Chiropracticienii localizează zonele coloanei vertebrale care nu au o mobilitate corespunzătoare. Aceştia iau în considerare curburile coloanei vertebrale. Ei se uită la postura şi la abilitatea de întoarcere și de aplecare.

Dacă eşti un potenţial candidat pentru tratamente chiropractice, tratamentul tau va consta dintr-un program de manipulari osteo-articulare. Acestea ajută la normalizarea funcţiei coloanei vertebrale, ajută la refacerea curburilor anatomice ale coloanei vertebrale, la îmbunătățirea circulației sanguine și reduce iritația nervilor.

Tratamentul chiropractic și controalele periodice sunt modalități utile de a elimina cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap (subluxația articulațiilor din regiunea cervicala).

1. Care este cauza apariţiei durerilor de cap?

Durerile de cap apar dintr-un anumit motiv. O durere de cap este modul organismului de a vă semnaliza că ceva nu este corect.

Unele dintre cele mai blânde dureri de cap sunt rezultatul problemelor „dimineţilor de după”, cauzate de fumat în exces, consum de alcool sau mâncare. Altele ar putea fi un simptom indirect al unei diete inadecvate, înfometare, iluminare slabă, zgomot excesiv, constipație, aer viciat, preocupările zilnice sau infecții. În cazuri rare, durerile de cap pot fi atribuite unor condiții organice, cum ar fi tumorile cerebrale sau diabet.

Chiropracticienii recunosc faptul că o durere de cap este alarma organismului şi că durerea poate fi atribuită tensiunii musculare şi iritării nervilor şi a vaselor de sânge de la nivelul gâtului. Cele șapte vertebre cervicale (oasele coloanei vertebrale) pot deveni nealiniate din cauza stresului fizic și emoțional excesiv.

Acest dezechilibru poate irita rădăcinile nervoase de la nivel cervical și poate provoca chiar constricții minore în unele vase care alimentează creierul cu sânge. Atunci când se întâmplă acest lucru, o durere de cap poate apărea o dată, de două ori sau din ce în ce mai frecvent. În cazul în care nu sunt tratate se pot dezvolta simptome mai grave.

imagine durere de cap 2

2. Pot fi grave durerile de cap?

Durerea de cap nu este străină celor mai mulți oameni. Se estimează că durerile de cap apar la 9 din 10 persoane. Unele sunt dureri ușoare. Exista si dureri cronice, recurente, care pot fi cele mai grave (migrenă și tensiune). Acestea pot fi frecvente și intense, și pot implica dureri atroce, greață, iritabilitate și sensibilitate la lumină puternică. Ele pot afecta vederea şi funcțiile corpului.

3. Ce poate face chiropractorul pentru a ajuta?

Chiropractorul este în primul rând preocupat de a ajuta la corectarea oricăror surse neuro-musculo-scheletale (nervi, mușchi și oase ale corpului) de dureri de cap. El va efectua o examinare specială a coloanei vertebrale pentru a determina dacă simptomele pot fi ameliorate prin tratamente chiropractice. Examinarea poate determina dacă durerile de cap pot fi cauzate sau agravate de orice vertebră nealiniată la nivelul coloanei vertebrale.

Tratamentul chiropractic poate ajuta la prevenirea tensiunii inutile și/sau a iritației la nivelul gâtului și al capului. În unele cazuri, manipularile chiropractice (manipulări specifice ale coloanei vertebrale cervicale) pot oferi ajutor imediat pentru cei care suferă de dureri de cap. Un studiu pe 87 persoane cu dureri de cap care au fost tratate cu ajustări chiropractice într-un interval de doi ani a relevat o îmbunătățire semnificativă. Migrena comună a încetat cu totul sau a fost mult îmbunătăţită în 85 la sută dintre femei şi 50 la sută dintre bărbaţi. Pentru cei cu migrena clasică, rata de îmbunătăţire a fost de 78 la sută la femei şi 75 la sută la bărbaţi.

Fiecare persoană cu dureri de cap este un caz individual și poate necesita recomandări speciale din partea chiropractorului lor. În cazul în care starea dumneavoastră necesită atenția altor specialiști de îngrijire a sănătății, chiropractorul vă va îndruma către aceştia.

4. În cât timp va trece durerea mea de cap prin tratament chiropractic?

Unii pacienți se bucură de rezultate rapid. Alţii observă un declin lent al simptomelor lor după câteva săptămâni sau mai mult timp de tratament chiropractic. Este imposibil de prezis. Dacă aveţi dureri de cap cronice de mai mulți ani, îmbunătățirile pot avea nevoie de timp.

5. Ce se întâmplă în cazul în care nu mă doare capul atunci când vin la chiropractor?

Chiropractica nu este o aspirină! Vizite repetate, chiar și atunci când vă simțiţi mai bine, pot ajuta la consolidarea muşchilor care susţin coloana vertebrală. La fel cum este nevoie de mai mult de unul sau două antrenamente în sala de sport pentru a fi în formă, este nevoie de timp pentru vindecarea coloanei vertebrale.

6. Ce pot face pentru a alina durerile de cap?

Oamenii consumă, pentru atenuarea durerilor de cap, pastile eliberate fără reţetă medicala. Puteţi contribui la ameliorarea durerii fără medicaţie prin aplicarea unor metode simple.

Luați în considerare aceste linii directoare pentru posibile măsuri temporare:

* Încălziţi muşchii umărului și/sau a gâtului pentru a ajuta la relaxarea acestora.

* Masaţi ușor musculatura din spatele gâtului pentru a ajuta la reducerea stresului și a disconfortului.

* Întindeţi-vă într-o atmosferă liniștită, cu un prosop rulat sau pernă mică de sprijin la gât, fără a împinge capul înainte.

* Evitați imediat luminile strălucitoare și zgomotul.

Prea adesea oamenii au devenit obișnuiți cu auto-medicația care poate masca anumite condiții potențial periculoase. Utilizarea nediferențiată și/sau supra-dependenţa de medicamente pentru durere, în locul unei examinări corespunzătoare și diagnostic, nu este recomandată.

Examinarea timpurie și diagnosticarea sunt esențiale pentru un tratament adecvat. Consultați-vă chiropractorul pentru o evaluare.

7. Ce pot face pentru a preveni durerile de cap?

• Mențineţi o poziție postură corectă.

• Încercaţi să evitaţi situațiile de presiune și de tensiune care pot provoca dureri de cap. În cazul în care nu puteţi evita o presiune, încercați să-i faceţi față mai eficient.

• Găsiți timp pentru repaus sau relaxare, închideţi ochii, respiraţi aer curat și faceţi o plimbare vioaie.

• Evitaţi suprasolicitarea până la punctul de epuizare.

• Faceţi exerciţii în mod regulat pentru a stimula circulația sângelui la cap și pentru a menține flexibilitatea neuro-musculo-scheletală.

• Evitaţi să dormiţi prea puțin sau prea mult, fapt ce poate duce la dureri de cap.

• Nu dormiţi pe burtă. Fie dormiţi pe o parte cu capul sprijinit astfel încât acesta să fie la nivelul coloanei vertebrale, sau pe spate, cu o pernă mică sau un prosop rulat de sprijin la nivelul gâtului, mai degrabă decât la nivelul capului. O pernă cervicală este cea mai bună.

• Nu consumaţi alimente sau băuturi în exces și nu fumaţi.

Așa că, dacă știți pe cineva care suferă de dureri de cap, ajutaţi-l să evite uzul medicamentelor (care poate provoca multe efecte secundare) și să consulte un chiropractor. Îţi va mulţumi pentru acest lucru.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center  îşi desfasoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata durerile de cap, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!