chiropractica chiromedica cluj desktop
chiropractica chiromedica cluj 2

Durerile de spate și intervenția chirurgicală!

Durerile de spate și intervenția chirurgicală

Pentru toți cei care suferă de dureri de spate și mai ales pentru cei a căror durere este considerată cronică, există numeroase opțiuni de tratament.

De la diferite instrumente comercializate pe internet, activități sau exerciții fizice specifice, până la tratamente recomandate de furnizorii de servicii medicale, există numeroase modalități de a aborda tratamentul durerii de spate.

Când devine intervenția chirurgicală următorul pas?

Intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale, reprezintă, cel mai adesea, ultimul pas din călătoria pacientului pentru a găsi o ameliorare a durerii de spate. 

Pacientul este obosit și precaut și știe că „a trăi cu durerea” nu mai este o opțiune, datorită dizabilității și stilului de viață, dobândite după apariția durerilor de spate.

Pentru un motiv sau altul, populația a fost condiționată să vadă intervenția chirurgicală a coloanei vertebrale, ca o „ieșire ușoară” din caruselul durerilor de spate.

 

Sunt aici să vă spun că nimic nu poate fi mai departe de adevăr.

Intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale nu este nici ușoară, nici lipsită de risc și, uneori chiar nu reușește să elimine durerea.

Prin intervenție chirurgicală se oferă oamenilor speranțe reînnoite de viață. 

După ce aceștia au fost afectați de o gamă largă de boli degenerative ale discurilor intervertebrale, cum ar fi hernia de disc, sau leziuni traumatice ale coloanei vertebrale, cum ar fi fracturile de corp vertebral și / sau apofize.

durerile_de_spate_si_interventia_chirurgicala_tratament_chiropractic_loredana_tudor_chiromedica

Este chirurgia coloanei vertebrale pentru toată lumea?

Nu. Intervenția chirurgicală nu este pentru toată lumea.

Recomandarea unei intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, trebuie să fie făcută particular, în funcție de individ și de particularitățile afecțiunii care se încearcă să se corecteze prin intermediul intervenției. În plus, trebuie evaluați și o serie de alți factori.

În cazurile în care nu este implicată o leziune traumatică a coloanei vertebrale, cum ar fi o fractură sau o fisură, intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale este luată în considerare doar atunci când tratamentele conservatoare, nu au reușit să asigure o ameliorare semnificativă a durerii.

Opțiunile de tratament conservator pot include: terapia fizică, kinetoterapia, fizioterapia, electric fitness, infiltrațiile, tratamentele chiropractice și tratamentele medicamentoase.

Indiferent de cauză, dacă durerea este persistentă și nu cedează la tratamentul conservator, trebuie luată în considerare intervenția chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale.

Specific faptul că: nu toate tipurile de intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, sunt considerate egale. Și nici chirurgii care le efectuează.

Uneori, în situațiile în care tratamentul chirurgical utilizează o abordare minim invazivă, aceasta reprezintă o opțiune care merită explorată.

Studiile au arătat că intervenția chirurgicală minim invazivă a coloanei vertebrale poate reduce riscul operator și poate scurta timpul de recuperare pentru mulți pacienți.

De asemenea, este important să găsești un chirurg specializat pe coloana vertebrală, care este dispus să discute deschis cu tine despre toate opțiunile de tratament și inclusiv despre riscurile intervenției chirurgicale.

Îți recomand să cauți un chirurg care are abilitățile și experiența necesară pentru tratarea specifică a stării tale de sănătate. 

Poate cel mai important aspect ce trebuie să-l iei în calcul este să te simți confortabil în discutarea detaliilor afecțiunii cu care te confrunți, cu chirurgul care te consultă.

hernie_de_disc_chiromedica

La CHIROMEDICA Health & Wellness Center ne-au trecut pragul mii de pacienți ce s-au confruntat cu durerile de spate!

Pentru o parte dintre aceștia, tratamentul chiropractic nu mai putea fi aplicat, deoarece existau contraindicații, iar singura soluție pentru aceștia a rămas intervenția chirurgicală.

Vreau să îți punctez un aspect foarte important: terapia chiropractică are foarte multe contraindicații. Din acest motiv chiropractorul care te examinează trebuie să dețină cunoștințe temeinice de anatomie, fiziologie, fiziopatologie și chiropractică.

Atenție la autointitulații specialiști!

În plus, vreau să îți atrag atenția că în România au început să apară din ce în ce mai mulți „autointitulați specialiști chiropractori”, care nu știu toate aceste contraindicații, și îți pot face mai mult rău, decât bine.

Cu ajutorul terapiei chiropractice, la CHIROMEDICA Health & Wellness Center am tratat cu succes până acum peste 15000 de pacienți care s-au confruntat cu durerile de spate!

O parte dintre aceștia au fost anterior operați de hernie de disc, având la activ chiar și două sau 3 intervenții chirurgicale. În urma tratamentului chiropractic, durerile au dispărut, iar respectând recomandările chiropractorilor, pacienții reușesc să păstreze această stare fără durere, desfășurându-și activitățile de zi cu zi, de peste 2 sau 3 ani.

De asemenea, un număr mare de pacienți au evitat o intervenție chirurgicală, pentru că au ajuns la noi în momentul în care se putea aplica tratamentul chiropractic pentru afecțiunea lor. Toate aceste persoane își desfășoară activitățile de zi cu zi,  fără durere.

Vezi AICI păreri ale persoanelor ce au beneficiat de tratament în cadrul clinicii noastre. 

Rezultate tratament chiropractic pentru hernia de disc - CAZ 1

„Scriu aceste rânduri cu deosebită plăcere și doresc să apreciez în mod deosebit modul cum am fost tratat la clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center.

Pe scurt am să vă descriu puțin din suferința mea din timpul verii, respectiv toamnei 2017.

În ultimii 5 ani, cam la sfârșitul lunii August, rămâneam blocat de spate câteva zile, suportând dureri foarte mari în zona lombară.

Anul acesta durerile au început mai devreme. Pe la sfîrșitul lunii iunie, am simțit o durere ușoară în zona lombară, dar cu prelungire în piciorul drept.

O perioadă durerea s-a localizat în zona șoldului, iar treptat s-a extins în jos, până la gambă. Aceste dureri nu doar creau un disconfort, ci mă trezeau noaptea din somn, făcându-mi nopți albe.

Dorind să scap de aceste dureri, am început tot felul de terapii și tratamente recomandate de prieteni și cunoscuți, dar fără rezultate. 

La insistențele soției văzând că nu-mi găsesc leac, am decis să fac un RMN.

Rezultatul a fost dublă hernie de disc L4-L5, L5-S1.

Mi s-a recomandat un consult la un medic neurochirug, lucru care l-am și facut. 

În urma consultului s-a constatat nevoia de operație, pe care am și programat-o peste 1 lună. 

Recomandarea medicului a fost ca până la operație să iau repaus total de 10 zile, stând doar întins în pat și urmând un tratament medicamentos. 

În timpul șederii mele, am căutat pe internet toate informațiile despre tratarea herniei de disc. 

Să nu zic că din întâmplare ci cred că aceasta a fost voia lui Dumnezeu, am găsit informații interesante la clinica CHIROMEDICA Health & Wellness Center din Cluj.

tratament hernie de disc chiromedica cluj

Am văzut despre ce este vorba, am citit părerile clienților, ba chiar am și sunat pe unii dintre ei, cărora le mulțumesc că mi-au răspuns, să-mi dea detalii despre tratamentul făcut la CHIROMEDICA Health Center. Am fost convins și imediat am făcut și eu o programare. După consult și prima ședință, am fost încrezător că problema mea se va rezolva, chiar dacă am facut progrese mici după primele două ședințe. După ședința a treia și a patra am avut rezultate deosebite prin faptul că durerile au încetat în procent de 70 %. După a cincea ședință, durerile au încetat în procent de 90%, iar în momentul de față când scriu aceste rânduri mă găsesc după a 6 ședință cu reușită de 100%.

Am scris aceste rânduri din dorința de a ajuta la rândul meu pe toți care au afecțiuni asemănătoare, și le recomand din toată inima să urmeze tratamentul de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center Cluj.” 

Rus Petrișor, 

Rezultate tratament chiropractic pentru hernia de disc - CAZ 2

„În anul 1991 am fost operată de hernie de disc lombară. 

În urma operaţiei, durerile nu au mai fost la fel de puternice ca înainte de operaţie, dar nu au trecut de tot şi am rămas şi cu o semipareză pe partea dreaptă. În timp, durerile au revenit la acceaşi intensitate. 

Am încercat mai multe tratamente, toate însă fără succes. 

Între timp, am mai făcut un examen RMN şi am aflat că am 4 hernii de disc etajate, la nivel lombar, cu conflict radicular – L3, L4, L5, S1, şi în zona cervicală 3 hernii de disc – C4-C5, C5-C6, C6-C7. 

De 2-3 ani nu mai puteam să îmi folosesc mâna dreaptă, în special la ridicarea braţului.

 

Am auzit de CHIROMEDICA Health & Wellness Center de la cuscra mea. 

O prietenă de a ei a fost la tratament acolo şi s-a simţit foarte bine. 

Am hotărât să încerc şi eu si într-adevăr, după 4 şedinţe, durerile lombare s-au diminuat în proporţie de 70%, iar cervical pot să îmi ridic umărul fără să mai simt durerea pe care o resimţeam înainte.” 

 

Tașnadi Ecaterina

Dacă și tu suferi de dureri de spate, te așteptăm în cadrul clinicii noastre, ca să scapi de durere.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi. Aceștia au o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a problemelor musculare. Scopul nostru este de a trata aceste afecţiuni, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Programează-te acum la un consult pentru a vedea dacă poți să scapi de durerile de spate și de intervenția chirurgicală! Sună la 0771 024 163

Te asigur că împreună putem să găsim soluția potrivită pentru tine, pentru ca tu să nu mai suferi de dureri de spate. Avem o abordare multidisciplinară și colaborăm atât cu medici neurologi și neurochirurgi, cât și cu fiziokinetoterapeuți, pentru tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale

Te așteptăm cu drag!

wp content uploads 34 gold guarantee e1548163362495

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !