durere spate wide
lombalgia 4

Coloana vertebrală sănătoasă și fericită

Pentru a diagnostica și trata durerile de spate este necesar să alocați mai mult timp, asta indiferent dacă vorbim despre afecțiuni ca hernia de disc, dicopatia lombară sau mușchii tensionați.

Într-o zi normală, în care încercați să vă împărțiți între viața profesională și cea de familie, la factorii zilnici de stres, se adaugă și durerile de spate. Acesta este ultimul lucru de care ați avea nevoie.

Acest articol este menit să evidențieze câteva lucruri destul de simple pe care le puteți face pentru a obține un nivel de confort mai mare pe parcursul zilei și pentru a reduce din durerea de spate.

6 sfaturi simple pentru a vă ajuta să vă mențineți coloana vertebrală cât mai sănătoasă

1. Lăsați coloana vertebrală să se odihnească în timp ce dormiți.

Când vă aflați în poziția culcat pe spate, toate structurile din coloana vertebrală, care au lucrat din greu toată ziua, au în sfârșit posibilitatea de a se relaxa și de a se odihni. Pentru a profita la maximum de acest timp, aveți nevoie de o saltea și de perne care să îi permită coloanei vertebrale să se odihnească într-un mod confortabil.

Alegerea saltelei și a pernei se bazează în mare parte pe preferințele personale, pe pozițiile preferate ale somnului și pe problema specifică a spatelui sau a gâtului. Atâta timp cât alegeți o saltea care vă asigură cel mai bun suport și o poziție bună de dormit pentru afecțiunea dumneavoastră, coloana dumneavoastră vă va mulțumi.
Există multe tipuri de saltea disponibile care vă pot fi de ajutor. Pentru a face alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

2. Antrenați-vă corpul pentru a vă consolida muschii abdominali și mușchii spatelui.

Mușchii mijlocului – partea lombară a spatelui și mușchii abdominali – trebuie să fie puternici și supli pentru a vă sprijini coloana vertebrală. Acestia preiau presiunea pusă pe spatele inferior.

Din păcate, pentru majoritatea dintre noi, mușchii mijlocului sunt rareori utilizați în timpul activităților de zi cu zi. Aceștia trebuie să fie tonifiați prin exerciții specifice, țintite. Aceste exerciții sunt simple și pot fi efectuate în 20-30 de minute ca parte a unei rutine zilnice.

3. Pantofii dumneavoastră trebuie să vă sprijine coloana vertebrală.

Indiferent dacă mergeți pe jos cu scopul de a face mișcare sau doar pentru a ajunge dintr-un loc în altul, încălțămintea pe care o purtați joacă un rol important în sprijinirea spatelui dumneavoastră. Pantofii buni oferă o bază de susținere care ajută coloana vertebrală și corpul să rămână într-o poziție corectă. De exemplu, asigurați-vă că zona pantofului, din spatele călcâielor este confortabilă și nu prea strânsă. Deoarece o potrivire bună la călcâie previne aparițoa suprapronației și supinației (deplasarea exagerată a piciorului spre exterior sau interior).

fara_dureri_de_spate_tratament_chiropractic_loredana_tudor_chiromedica

Un alt lucru de care să țineți cont când alegeți pantofii este așezarea degetelor. Acestea trebuie să aibă destul loc și să nu se suprapună.

4. Bucurați-vă de beneficiile masajului SHIATSU.

Știați că masajul SHIATSU are o serie de beneficii terapeutice în plus față de ameliorarea stresului general? Un masaj SHIATSU bun vă va ajuta să creșteți numărul de endorfine din sânge care vă va permite să reduceți medicamentația împotriva durerii. Masajul SHIATSU crește fluxul sanguin, care aduce substanțe de vindecare în zona afectată și astfel se poate accelera refacerea.

5. Când stați la birou, păstrați o postură corectă și limitați timpul total de ședere.

Discurile din partea inferioară a coloanei vertebrale sunt încărcate de 3 ori mai mult în timpul șederii decât în picioare. Deci perioadele lungi de ședere pot crea sau agrava durerea de spate. Mai mult decât atât, atunci când stați la un birou și / sau te uiți la ecranul unui computer, tendința naturală este să te moleșești și să te apleci înainte. Astfel se stresează și mai mult discurile intervertebrale lombare.
Alegerea scaunului de birou potrivit și păstrarea unei poziții corecte în timp șederii joacă un rol important în promovarea posturii corecte și în sprijinirea curburilor naturale ale spatelui.

De asemenea, este important să faceți tot ce puteți pentru a evita statul pe scaun pentru perioade lungi de timp. Ridicați-vă și întindeți-vă la fiecare 20-30 de minute. Încercați să vă ridicați și să vă plimbați când vorbiți la telefon. Coloana vertebrală este menită să se miște pentru a rămâne sănătoasă.

6. Terapia chiropractică regulată

Tratamentul chiropractic pentru coloana vertebrală devine din ce în ce mai comun și în România.

Tot mai mulți oameni încearcă să își mențină sănătatea prin mijloace preventive, iar tratamentul chiropractic regulat ajută, asigurând o sănătate optimă întregului sistem nervos.

Numeroase studii au demonstrat că terapia chiropractică este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru durerile de spate.

Manipulările chiropractice permit sistemului nervos să funcționeze la o capacitate optimă, menținând astfel coloana vertebrală sănătoasă!

Subiectele abordate aici sunt modalități simple de a vă ajuta să vă aveți grijă de coloana vertebrală și de sănătate în general. Chiar și atunci când suferiți de o durere de spate gravă, vă încurajăm să vă amintiți lucrurile simple pe care le puteți face pentru dumneavoastră.

Nu uitați: chiar și schimbările mici vă pot ajuta în procesul de vindecare.
Dacă vă doriți o coloană vertebrală sănătoasă și fericită, dar suferiți de dureri mari de spate, vă recomandăm să apelați la un specialiștii clinicii noastre.

Chiropractorii de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center vor să vă ajute . Cu cât apelați mai devreme la un specialist, cu atât vă veți recupera mai repede.

Beneficiază și tu de tratamentul chiropractic și redobândește-ți starea de bine!

Programează-te acum! Sună la nr. 0771024163 sau folosește formularul de mai jos.

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !