tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

8 lucruri pe care oamenii nu le știu despre tratamentul chiropractic

1. Tratamentul chiropractic nu doare.

Nu, nu o să vă rupem gâtul, iar oasele dumneavoastra nu se vor fractura. Tratamentul chiropractic este mult mai blând decât vă așteptați. Majoritatea pacienților noi sunt destul de neliniștiți numai gândindu-se la durere. Sunetul ce se aude în timpul manipulărilor chiropractice este un sunet de “crack”, ca și o pocnitură și se numește cracment. Acest zogomot este de fapt o eliberare de gaze de la nivelul capsulei articulare, gaze acumulate într-un spațiu creat în interiorul articulației.

2. Afirmația ,, Am auzit că trebuie să mergi tot timpul” este un mit.

Dacă doriti să veniți „tot timpul”, puteți fără nici o problemă. Pacienții care vin cu dureri foarte mari sunt programați la mai multe ședințe în decurs de o lună sau două, pentru a ne asigura că totul este ajustat. Recomandăm pacienților, câte o ședință de terapie de întreținere, doar pentru a verifica dacă totul este în regulă, la fel ca și în cazul mersului la dentist o data la 6 luni.

3. Tratamentul chiropractic poate preveni anumite afecțiuni.

Studiile arată că tratamentul chiropractic constant reduce producția de mediatori pro-inflamatori, asociați cu leziunile tisulare și durere.

4. Pacientii tratati cu succes sunt responsabili

În cele mai multe cazuri, durerea de spate nu apare peste noapte. Și mai important este faptul că durerea nu dispare brusc. Când unii dintre pacienți spun că tratamentul chiropractic nu a fost benefic pentru ei, în 9 din 10 cazuri pacientul nu a respectat 100% planul de tratament și sfaturile primite.

chiropractica-in-cluj

5. Știm si alte lucruri in afară de coloana vertebrală!

Surprinzător? Chiropractorii noștri vă vor oferi sfaturi legate de: fitness, nutriție și de un stil de viață sănătos.

6. Totul este conectat prin sistemul nervos

Nervii care controlează organismul își au originea la nivelul coloanei vertebrale. Dacă exista vreun nerv compresat, acesta poate cauza anumite probleme, pe lângă nelipsita durere. De aceea, nu este ieșit din comun ca un chiropractor să trateze un pacient cu dureri de spate și ulterior pacientul să observe că și-a rezolvat anumite probleme de la nivelul sistemului reproducător.

7. Sportivii vin la chiropractor pentru a rămâne în formă și pentru a da un randament bun. Aceștia nu vin neapărat pentru accidentări ocazionale.

Sportul și chiropractica merg mână în mână. Michael Jordan, Tiger Woods, Michael Phelps, Usain Bolt și mulți alți sportivi de top, merg regulat la chiropractor. Chiropractorul ajută sportivii să prevină accidentările, să le îmbunătățească echilibrul și flexibilitatea, iar în cazul accidentărilor să grăbească recuperarea.

8. Durerea apare ca ultimul simptom al unei afecțiuni

De obicei spatele unui pacient a fost înțepenit sau blocat cu luni înainte să apară durerea. Cel mai important este că absența durerii nu înseamnă sănătate, iar dacă luați orice tip de medicamente pentru durere , durerea, într-adevăr, dispare, dar temporar, iar problema inițială (cauza care a dus la apariția durerii) nu este rezolvată.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Astfel, dacă aveți dureri de spate și doriți tratamentul chiropractic sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!