Totul despre segmentul spinal L4-L5
Hernia de disc L4-L5

Totul despre segmentul spinal L4-L5. Hernia de disc L4-L5

Coloana lombară (partea inferioară a spatelui) este o structură remarcabil de complexă.

Coloana lombara

L4 și L5 sunt cele mai joase vertebre din coloana lombară (care are un număr de 5 vertebre). Acestea, împreună cu discul intervertebral aferent, cu articulațiile, nervii și țesuturile moi, oferă o varietate de funcții. Cele mai importante funcții sunt susținerea părții superioare a corpului și permiterea mișcării corpului în mai multe direcții.

Datorită încărcăturii mari și flexibilității sale, segmentul L4-L5 este, predispus la apariția durerilor cauzate de leziuni și / sau de modificări degenerative, cum ar fi: 

  • Vertebra L4 poate aluneca în față peste vertebra L5, afectând rădăcina nervului și provocând dureri de spate și / sau picioare (sciatica sau lombosciatica).
  • Discul intervertebral L4-L5, ce se află între vertebrele L4 și L5, se poate hernia sau se poate degenera, ducând la o posibilă durere a piciorului (sciatica) și / sau la dureri de spate.
  • Cele două articulații dintre fațetele articulare , care se conectează la vertebrele L4 și L5 din spatele coloanei vertebrale, pot permite o rază anormală de mișcare și / sau pot dezvolta osteoartrită
  • Partea din spate a segmentului L4-L5 are un nerv care trece prin el, din interiorul canalului spinal, prin partea din spate a fiecărui picior (ca parte a nervului sciatic). Acest nerv este numit rădăcina nervului L4. Dacă vreuna din proteinele inflamatorii ce se află in interiorul discului herniat, intră în contact cu acest nerv sau dacă orice substanță îl presează, durerea poate merge în jos pe traiectul nervului (numită radiculopatie sau sciatică).
Partea din spate a segmentului L4 L5

Dureri de spate? Click aici și vezi păreri ale persoanelor care au beneficiat de terapia chiropractica.

Cauzele apariției durerii la nivel L4-L5

Problemele frecvente ale zonei inferioare a spatelui, care provoacă dureri în segmentul L4-L5 includ:

  • Hernia de disc L4-L5: Cel mai frecvent loc pentru o hernie de disc este la L4-L5 din cauza greutății suportate de aceste segmente și datorită gamei lor de mișcare. Când discul herniază, fibrele din componența inelului fibros se rup, și porțiunea interioară (nucleul pulpos) se scurge. Astfel se atinge rădăcina nervoasă din apropiere. Așa se provoacă durerea care radiază în partea inferioară a spatelui și care merge în jos pe picior.
  • Afecțiunea degenerativă a discului L4-L5: dacă discul L4-L5 degenerează, poate deveni dureros și poate provoca dureri de spate și / sau sciatică inferioară.
  • Spondilolisteza L4-L5: slăbiciunea oaselor, articulațiilor și ligamentelor coloanei vertebrale poate duce la alunecarea vertebrei L4 înaintea vertebrei L5, afectând rădăcina nervului și ducând la dureri ale piciorului și alte simptome.

În plus, diferite afecțiuni ale zonei lombare pot afecta coloana vertebrală pe mai multe niveluri, inclusiv  segmentul L4-L5. Stenoza spinală și osteoartrita sunt cauze frecvente ale durerilor de spate și / sau a durerilor la nivelul piciorului la persoanele de peste 60 de ani.

În marea majoritate a cazurilor, tratamentul pentru orice problemă care implică segmentul L4-L5 va începe cu soluții neoperative. În cazul în care durerea este severă, provoacă dizabilități și nu răspunde la tratamentele neoperatorii, va fi luată în considerare intervenția chirurgicală.

CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă propune tratamentul chiropractic.  Acesta este un tratament neinvaziv și cu rezultate foarte bune. Aici puteți citi păreri ale persoanelor care au beneficiat de această terapie în cadrul clinicii noastre.

hernia_de_disc_l4_l5_chiromedica

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Astfel, dacă aveți dureri de spate sau vă confruntați cu hernia de disc lombară L4-L5 și doriți tratamentul chiropractic sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770 296 601 sau formularul de mai jos.

 

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

 

 Banii inapoi

 

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

 

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră