tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

9 Beneficii ale
tratamentului chiropractic

Când veți găsi chiropractorul potrivit, veți vedea beneficiile tratamentului chiropractic, care variază de la reducerea durerii, la îmbunătățirea stării de spirit și chiar la economisirea unor sume frumoase de bani.

1. Chiropractorii tratează cauzele durerii, nu simptomele 

În cazul în care aveți o problemă lombară, luând un calmant veți trata simptomele, dar vizitând un chiropractor se poate corecta cauza durerii.

Chiropractorii caută problema în mod special la nivelul sistemului nervos al organismului. Acest sistem controlează totul, de la răspunsurile reflexe cum este respirația la fiecare mișcare ce o facem. Din moment ce nervii pleacă de la nivelul coloanei vertebrale și radiază prin corp, chiropractorii susțin că sănătatea coloanei vertebrale este esențială.

2. Tratamentul chiropractic asigură ameliorarea durerilor puternice

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că tratamentul chiropractic poate reduce durerea chiar mai eficient decat medicamentele. Un studiu din 2012 a demonstrat că manipularea coloanei vertebrale a fost mai eficientă decât medicamentele pentru durerea lombară acută. În 2013 s-a constatat că pacienții cu dureri lombare au îmbunătățiri mai rapide în urma tratamentului chiropractic și că au plătit mult mai puțin decât s-au așteptat pentru tratarea lor generală. Există la nivel global numeroase studii care arată beneficiile tratamentului chiropractic în afecțiuni precum:

• Sciatică
• Dureri de spate
• Dureri cervicale
• Dureri de cap
• Cifoză
Scolioză, etc.

3. Chiropractica gestionează durerea fără a apela la medicamente

Pacienții cu dureri cronice tind să fie foarte familiarizați cu medicamentele pentru durere, mai ales cele eliberate pe baza unei prescripții medicale. În urma tratamentului chiropractic durerea poate disparea complet, fără utilizarea acestor medicamente, fiind o opțiune pentru oricine este interesat să elimine consumul acestora. Chiropractorii utilizează această abordare (fără medicamente), deoarece aceștia tratează întregul organism ca un sistem. Acesta este principiul fundamental în abordarea lor privind îngrijirea pacientului.

4. Tratamentul chiropractic are un risc scăzut 

Cel mai frecvent efect secundar al tratamentului chiropractic este o usoară durere la locul ajustării și febra musculară (mai ales la pacienții care nu fac deloc activitate fizică).

5. Beneficiați de terapii complementare

Multi chiropractori practică și diferite tehnici de masaj, tehnici triger points și / sau bandajare neuromusculară, iar acestea se pot alatura, dacă este nevoie, la ședința de tratament chiropractic.

beneficiile tratamentului chiropractic

6. Tratamentul chiropractic este o opțiune de tratament non-invaziv

Tratamentul chiropractic se bazează pe aplicarea orientată a unei presiuni asupra unei articulații și efectuarea anumitor manipulări. Unul dintre cele mai bune beneficii ale tratamentul chiropractic este faptul că tratamentele sunt de obicei destul de rapide, se relizează pe pat, în timp ce vi se oferă în permanență informații despre ceea ce urmează să vi se facă.

Există diverse tehnici folosite de către chiropractori pentru tratarea pacienților, însă nici una dintre ele nu este la fel de invazivă ca o intervenție chirurgicală. Pentru mulți pacienți acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale tratamentului chiropractic.

7. Chiropractorii vă recomandă anumite activități fizice

Chiropractorii vă recomandă câteva exerciții fizice ușor de executat chiar acasă la dumneavoastră, fără a fi nevoie de alte echipamente, pentru a vă întări musculatura spatelui, sau a zonei în care este prezentă afecțiunea cu care vă prezentați.

8. Puteți să vă îmbunătățiți postura

Tratamentul chiropractic ajută la corectarea problemelor și durerilor în cazurile de cifoză sau scolioză, ceea ce duce la o postură mult mai bună.
În timp, tratamentele chiropractice regulate vă ajută să vă îmbunătățiți postura. Acest lucru poate fi deosebit de benefic atunci când vine vorba de poziția cocoșat. Mulți oameni dezvoltă probleme la nivel cervical și toracal, mai predispuși fiind tinerii.

Obiceiul de a sta la calculator în poziții necorespunzatoare sau butonatul telefonului pot duce la o postură incorectă. Cu tratmentul chiropractic regulat vă puteți corecta această postură.

9. Cu tratamentul chiropractic puteți economisi bani

Îngrijirea sănătății este destul de costisitoare în zile noastre. O dată la o anumită perioadă de timp, un pacient își vizitează medicul de familie, apoi un specialist, apoi un terapeut fizic, după care primește câte o prescripție medicală de la fiecare, iar de cele mai multe ori contravaloarea lor ajunge la sume considerabile de bani.

Cu toate acestea, cu ajutorul tratamentului chiropractic puteți economisi mai mult de 50% din costuri în unele cazuri.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă. Scopul nostru este de a vă oferi toate beneficiile tratamentului chiropractic enumerate mai sus, iar dumneavoastră să vă bucurați din plin de acestea.

Sunați la numărul de telefon 0771 024 163 pentru a afla mai multe detalii.

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

beneficiile tratamentului chiropractic

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!