tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

Tratament chiropracti
pentru discopatia lombară

Tratamentul chiropractic este o opțiune ce trebuie luată în calcul pentru tratamentul discopatiei lombare.

Primul pas făcut de către chiropractor, în momentul în care ia contact cu dumneavoastră şi cu afecţiunea cu care vă prezentaţi, este de a determina cu atenție dacă aveți cu adevărat o problemă legată de discul intervertebral.

Dacă aveți o discopatie lombara și durerea de spate este principalul simptom, chiropractorul se uită la cele 3 cauze principale:

• Degenerarea articulațiilor coloanei vertebrale ce poate duce la perturbarea mecanică a coloanei vertebrale.

• Discurile subţiate şi degenerate pot dezvolta protruzii care pot pune presiune asupra nervilor spinali.

• Stenoza spinală poate provoca dureri de spate şi dureri de picior.
Vă invităm să citiți și părerile persoanelor care au beneficiat deja de această terapie nouă în România.

Cum pune un chiropractor diagnosticul de discopatie lombara?

La primul consult, chiropractorul trece prin istoricul dvs. medical și continuă cu un examen fizic amănunţit, determinând (prin efectuarea de teste simple), zone dureroase sau zone în care mişcarea este restricţionată, o afecţiune la nivelul discului intervertebral, spasme musculare sau chiar afectarea ligamentelor. 

Chiropractorul se va uita şi la modul în care vă deplasaţi și mai ales la postura dumneavoastră. Aceste detalii îl vor ajuta să vadă biomecanica şi modul în care se realizează mişcările coloanei dumneavoastră. 

Este posibil să aveți nevoie şi de un examen RMN. 

În urma examinării, chiropractorul va diagnostica afecţiunea de care suferiţi și va concepe un plan de tratament pentru a reduce durerile de spate şi alte simptome ale discopatie lombara. 

Tratamentul chiropractic pentru discopatia lombara:

Scopul tratamentului chiropractic pentru discopatie lombara este de a îmbunătăți mobilitatea coloanei vertebrale, reducerea inflamaţiei şi eliminarea durerii.

Pentru a ajuta la tratarea simptomelor discopatiei lombare, chiropractorul foloseşte tehnici de manipulare a coloanei vertebrale. Există mai multe tipuri de manipulari:

• Tehnica de elongaţii şi torsionări: acest tip de manipulare a colonei vertebrale foloseşte tehnici gentile fără presare. 
• Manipularea asistată: această tehnică foloseşte un instrument portabil. Chiropractorul aplică o forță blândă instrumentului, fără a împinge direct la nivelul coloanei vertebrale.

discopatie lombara

Diferite terapii manuale pot fi folosite pentru a ajuta la tratarea simptomelor discopatiei lombare:

• Trigger point: chiropractorul identifică punctele dureroase de la nivelul unui mușchi și pune presiune directă asupra acestor puncte pentru a diminua tensiunea.
• Tehnici manuale comune de întindere și de rezistență: chiropractorul poate utiliza una dintre aceste tehnici pentru a calma durerea și alte simptome ale discopatiei lombare.
• Masajul terapeutic: masajul poate ajuta la reducerea tensiunii musculare.

Chiropractorul vă poate recomanda exerciții terapeutice, care pot ajuta la consolidarea efectelor tratamentului chiropractic. Aceste exerciţii sunt benefice pentru dezvoltarea musculaturii din zona lombară.

Cum funcționează tratamentul chiropractic pentru discopatie lombara?
  
Chiropractorul va lucra pentru a trata discopatie lombara și toate simptomele acestei afecţiuni. Chiropractorii tratează „persoana întreagă” – nu doar simptomele specifice. Chiropractorul vă poate oferi sfaturi în ceea ce priveşte alimentația, managementul stresului, şi chiar sfaturi pentru schimbarea stilului de viață, în plus față de tratarea simptomelor discopatiei lombare.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi găsi specialiști care să vă îndrume şi să vă ajute.

Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din chiropractori autorizați, cu o vastă experienţă în tratarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor pacienţilor noştri, ajutandu-vă să scăpaţi de durerea de spate şi să reveniţi cât mai repede la activităţile zilnice.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

terapie discopatie

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!