Chiropractica terapie alternativa pentru hernia de disc la CHIROMEDICA Health & Wellness Center Cluj

Chiropractica terapie alternativa pentru hernie de disc.

Chiropractica terapie alternativa pentru hernie de disc, aleasă tot mai des de români.

Hernia de disc este o boală tot mai des întâlnită. Mulţi oameni nici nu ştiu că suferă de această afecţiune şi cu atât mai puţin știu că hernia poate fi tratată şi fără intervenţie chirurgicală. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi cum se face tratamentul fără intervenţie chirurgicală aflăm în rândurile de mai  jos.

 Hernia de disc este o boală de natură neurologică ce se manifestă de cele mai multe ori  prin dureri de spate.

Hernia de disc

Între două corpuri vertebrale, se afla discul intervertebral care are rolul de a amortiza şocurile și de a păstra echilibrul corpului. Acesta este alcătuit dintr-un inel fibros și un nucleu pulpos. Se vorbește despre hernie de disc în momentul în care inelul fibros se rupe, iar nucleul pulpos migreză.

Programează-te la un prim consult și află cum decurge prima vizită!

Află ce spun persoanele, care au beneficiat de această terapie!

Hernia de disc poate să apară la orice disc intervertebral de la nivel cervical, toracal, sau lombar, dar este mai des întâlnită în zona lombară şi în zona cervicală.

Simptomele herniei de disc se manifestă prin contracturi musculare paravertebrale, în zona unde se localizează afecţiunea, iar durerea radiază în principal pe traiectul nervului.

De exemplu, la o hernie de disc lombară durerea radiază pe traiectul nervului sciatic, adică în şold și fesă și coboara pe membrul inferior până la degete. Deseori durerea este însoţită de amorţeli locale.

Chiropractica – terapie alternativă pentru hernia de disc

Hernia de disc se tratează prin intervenţie chirurgicală, însoțită de administrarea de antiinflamatoare. Din păcate este un tratament care nu oferă o certitudine de vindecare.

Tratamentul medicamentos de lungă durată afectează stomacul, iar la întreruperea acestuia, durerea revine, fiind astfel o soluţie de moment, o soluție de compromis. Intervenţia chirurgicală prezintă un risc ridicat, iar recidiva herniei este foarte mare, după o anumită perioadă de timp recidiva devenind iminentă.

S-a demonstrat ştiinţific faptul că terapiile alternative dau un rezultat bun în eliminarea durerii în cazul herniilor de disc. De aceea operaţia trebuie să fie ultima variantă.

O terapie viabilă şi demonstrată este chiropractica. Prin această terapie se decomprimă nervul prin manevre de manipulare osteo-articulare şi elongaţii. Este o terapie tot mai mult si mai des folosită, non-invazivă, în care după mai multe şedinţe durerea scade sau este înlăturată de tot.

Se poate efectua şedinţa chiar în perioada acută, când durerile sunt foarte mari. De cele mai multe ori printr-o şedinţă durerile scad şi până la 50%.

Un tratament complet conţine între 5 și 6 şedinţe în funcție de mărimea herniei. Iar apoi se recomandă o ședință de întreţinere periodică.

La sfârşitul tratamentului, pacientul va primi exerciţii pentru întărirea musculaturii lombare și musculaturii  abdominale. Prin întărirea acestor grupe musculare, se întărește stabilitatea coloanei vertebrale.

Chiropractica – terapie alternativă pentru hernia de disc ce are la bază medicina tradiţională asiatică.

După cum se ştie, asiaticii de mii de ani se folosesc de terapii alternative pentru a trata o multitudine de afecţiuni. De atunci, această terapie s-a răspândit pe tot globul. Chiropractica a fost prima dată folosită folosită în afara Asiei în 1895, de D.D. Palmer, din Davenport, Iowa.

Este o terapie ce necesită cunoştinţe profunde în anatomie, fiziologie, fiziopatologie și biomecanică. Această terapie îşi are şi ea riscurile ei ca oricare alta. Totuși riscurile sunt mult mai mici ca la o intervenţie chirurgicală.

Chiropractica, fiind o terapie relativ nouă în România, este privită de mulţi pacienţi cu scepticism, în privinţa efectului acesteia asupra diferitelor boli. Dar cu timpul oamenii îşi dau seama că merită să încerce această variantă înaintea intervenţiei chirurgicale, date fiind costurile și riscurile mult mai mici care sunt implicate în această terapie.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizați, cu o vastă experiență în acest domeniu. Scopul nostru este de a vă oferi toate beneficiile acestei terapii.

Sună la numărul de  telefon 0771 024 163 pentru a vă face o programare.

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

 Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !
Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

„*Disclaimer” Rezultatele promise nu pot fi garantate în cazul în care pacientul nu respectă sfaturile sfaturile primite de la chiropractor și nu execută exercițiile fizice prescrise, conform afecțiunii de care suferă. Rezultatele promise se stabilesc împreună cu pacientul, în funcție de severitatea afectiunii fiecăruia și diferă de la caz la caz. (ex: un pacient cu o hernie de disc de 5mm  poate fi recuperat după 5 ședințe, pe când un pacient  cu o hernie de disc de 15 mm poate avea nevoie de mai mult de 5 ședințe și e posibil sa nu fie 100% recuperabil în funcție de natura geometrică a herniei )

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră