Chiropractica şi hernia de disc

Hernia de disc este o afectiune care se poate trata nechirurgical prin chiropractică.

Dar care este abordarea unui chiropractor pentru tratarea unei hernie de disc?

Înainte de a ajunge la asta, avem nevoie de o scurtă trecere în revistă a ceea ce este o hernie de disc.

Ce este un disc „alunecat”? Este la fel ca hernia de disc?

Cu excepția primelor doua vertebre de la nivel cervical, atlas (C1) și axis (C2), există un disc intervertebral între fiecare vertebră a coloanei vertebrale. Discurile acționează ca un amortizor și un distribuitor de șoc și oferă flexibilitate.

Imaginați-vă că săriți sus – jos de mai multe ori. Ce s-ar întâmpla cu toate vertebrele care alcătuiesc coloana vertebrală, fără amortizarea și susținerea acestor discuri? Acum, aplecati-vă în lateral, dintr-o parte în alta. Din nou, puteți vizualiza compromisul discurilor dintre vertebre. Fără aceste discuri, coloana vertebrală nu ar putea funcționa.

Discurile intervertebrale nu „alunecă” într-adevăr. Deși expresia „disc alunecat”, a intrat în utilizarea populară pentru a se referi la bombarea şi ruperea discului sau chiar la hernia de disc. De-a lungul acestui articol, ne vom referi la hernia de disc.

Discurile intervertebrale sunt formate din inelul fibros (stratul dur exterior) și nucleul pulpos (care conține un centru moale, cum ar fi gelatina). Atunci când apar fisuri în stratul exterior al discului, materialul din interiorul discului poate începe să împingă. Numeroşi factori pot determina o hernie de disc.

De exemplu, poate exista prea mult stres pe disc din cauza unei posturi incorecte sau a supraponderabilităţii. De fapt, o hernie de disc poate fi cauzată de o combinație de factori sau de un traumatism fizic.

hernia de disc photo

Poate provoca strănutul o hernie de disc?

Pentru mulți oameni cu dureri de spate cauzate de o hernie de disc, problema începe cu dureri mici care cresc gradual, până când începe să se simtă adevăratele dureri de spate.

De exemplu, să presupunem că strănutați și simțiţi o durere bruscă, în spate. Apoi durerea progresează în durere de picior sau sciatică. Este posibil să fi avut o hernie de disc, iar strănutul a fost cel care a declanșat progresia herniei. Deci, da! Un strănut (sau o tuse) poate provoca hernia unui disc intervertebral.

Chiropractica şi hernia de disc

Un chiropractor poate ajuta la rezolvarea durerii şi a altor simptome ale herniei de disc. La prima consultaţie, chiropractorul trece prin istoricul medical, face un examen fizic și recomandă efectuarea unor teste ortopedice şi neurologice.

Chiropractorul caută mai multe lucruri. Întrebările importante îşi găsesc răspunsul în examenele ortopedice şi neurologice (teste de osteoporoză, RMN, etc.).

Întrebări:

  • Sunt reflexele intacte?
  • Există semne de oboseală musculară?
  • Există pierderi de senzație pe calea unui nerv?

Chiropractorul va examina cu atenție şi postura dvs.

Chiropractorul va evalua întreaga coloană vertebrală. Chiar dacă aveți dureri de spate mai mici, chiropractorul va examina şi regiunea gâtului. El urmărește cât de bine funcționează în ansamblu coloana vertebrală. Amintiți-vă: Ce se întâmplă într-o zonă a coloanei vertebrale poate influența alte zone ale coloanei vertebrale și / sau a corpului dumneavoastră.

După aflarea acestor informații, chiropractorul poate determina dacă aveți o problema la unul dintre discurile intervertebrale. Problema discului va determina ce tratament se va utiliza pentru dispariţia durerilor.

Unor pacienți nu le sunt recomandate tratamentele chiropractice.

De exemplu, dacă aveți sindromul cozii de cal (o afecțiune în care se pierde controlul asupra intestinului / vezicii urinare, cu afectarea discului intervertebral), atunci veți avea nevoie de îngrijire medicală imediată, deoarece acest lucru este ceva care nu poate fi tratat prin chiropractică. Şedinţele de chiropractică nu se recomandă persoanelor care suferă de orice tip de cancer, boli infecțioase, persoanelor ce au un grad ridicat de osteoporoză, fracturi şi boli neurologice.

În plus, în cazul în care chiropractorul constată că v-ați pierdut puterea, simţurile, reflexele, şi alte descoperiri neurologice neobișnuite, atunci el vă va recomanda un neurolog.

Cu toate acestea, cele mai multe leziuni ale discului intervertebral sunt legate de o hernie de disc, iar chiropractorul vă poate oferi diferite opțiuni de tratament pentru a aborda durerea şi alte simptome.

Pentru a trata o hernie de disc, chiropractorul va dezvolta un plan de tratament, care include manipulari ale coloanei vertebrale, pentru a ajuta la uşurarea simptomelor herniei de disc. Acesta va fi un plan de tratament individualizat, şi include terapii manuale și exerciții terapeutice.

Planul de tratament este special conceput pentru dumneavoastră şi este elaborat pe baza stării generale de sănătate şi nivelului de activitate, chiropractorul alegând ce este cel mai bine pentru sănătatea dumneavoastră. Ca și în orice opțiune de tratament, nu ezitați să puneți întrebări despre ce tratamente chiropractice sunt recomandate și de ce. Asigurați-vă că înțelegeți ce se va face și modul în care această terapie poate ajuta la ameliorarea durerii. Tratamentul chiropractic este sigur şi eficient pentru pacienți. Nu există, de obicei, nici o durere asociată cu acest tratament.

Treptat, exercițiile specifice și recomandările nutriționale vor fi incluse în planul de tratament. Chiropractorul vă va monitoriza pe tot parcursul planului de tratament.

Unor pacienți nu le sunt recomandate tratamentele chiropractice.

Este o concepție greșită faptul că un chiropractor „repune un disc în poziție”, folosind ajustări puternice. Sunetul „crack” vine de fapt de la eliberarea gazului sub presiune din interiorul unei articulații. Este similar cu sunetul auzit atunci când se deschide o cutie de suc.

Află care este adevărul despre chiropractică si hernia de disc apelând la serviciile clinicii noastre !

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi găsi specialişti care să vă îndrume şi să vă ofere suport în problemele cu care vă confruntați. Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din specialiști, cu o vastă experienţă, iar scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor pacienţilor noştri, ajutandu-i să își revină cât mai repede la activităţile zilnice.

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!
 Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră