banner blog
banner mobil

Importanța micului dejun

Nu sări peste micul dejun! Poate cauza rezistenta la insulina!

Se spune că este cea mai importantă masă a zilei. S-ar putea să fie adevarat!

Într-un studiu recent, s-a constatat că săritul peste micul dejun provocă temporar rezistență la insulină, mai ales la femeile supraponderale.

Rezistența la insulină este un factor de risc pentru diabet. Se întâmplă atunci când celulele din organism nu pot recunoaște și răspund la eliberarea insulinei pentru a ajuta celulele să-și ia zahăr din sânge. Ca răspuns, corpul pacientului produce apoi insulină suplimentară pentru a compensa, iar acest lucru poate duce la diabet.

Studiul a inclus femei care erau supraponderale sau obeze.

Cercetătorii au luat mostre de sânge de la fiecare femeie.

Într-o zi testele de sânge au fost făcute după micul dejun și patru ore mai târziu, după masa de prânz. Cealaltă zi de testare a fost după ce s-a sărit peste micul dejun și s-a mâncat numai masa de prânz.

Cercetătorii au descoperit că atunci când participanții au sărit micul dejun, au avut un nivel mai mare de insulină și de zahăr după ce au mâncat masa de prânz, decât atunci când au mâncat micul dejun în plus față de prânz. Autorii studiului au scris că din diferența indicată reiese rezistența acută la insulina, atunci când s-a sărit peste masa de dimineață.

Potrivit datelor de la Huffington Post, datele dintr-un sondaj din 2011 au constatat că aproximativ 10% din populație omite în mod regulat micul dejun.

Cu obezitatea în creștere, rezultatele acestei cercetări pot fi esențiale în prevenirea diabetului zaharat.

Ar fi chiar mai important ca și cadrele medicale de orice specializare și nutriționiștii să încurajeze pacienții să mănânce zilnic un mic dejun sănătos și echilibrat.

Indiferent dacă aveți nevoie de un nutriționist pentru a slăbi, suferiți de diverse afecțiuni în urma cărora ați acumulat mai multe kg în plus, sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre alimentația sănătoasă și nutriție, suntem aici pentru a vă ajuta.

Enumerăm mai jos câteva motive pentru a lua în considerare consilierea privind nutriția cu un dietician nutriționist înregistrat și licențiat: 

ALERGII ALIMENTARE
GENERALITĂȚI DESPRE NUTRIȚIE
MANAGEMENTUL GREUTĂȚII
BOLI CARDIOVASCULARE
MANAGEMENTUL DIABETULUI
ÎNGRIJIRE PRENATALĂ
BOLI DIGESTIVE
NUTRIȚIE SPORTIVĂ

Dacă vrei și tu să ai rezultate garantate, folosește formularul de mai jos sau sună la nr. de telefon: 0771024163 pentru o programare.

Nutriționiștii de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center te așteaptă cu drag! Începe și tu un stil de viață sănătos ACUM !

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate în nutritie și dietetica. Aceștia vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Rezultatele sunt GARANTATE 100%

Începe să slăbești și tu cu noi acum!

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

bigstock Active senior couple in the pa 36509266 scaled

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum ! 

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!