supraponderabilitate 2
supraponderabilitate 3

Obezitatea și infertilitatea

Când îți pune obezitatea viaţa în pericol?

Problemele apar mult mai devreme, decât ne imaginăm.

Supraponderea și / sau obezitatea este o problemă de sănătate care poate influenţa buna funcţionare a organismului uman. Gradul de obezitate influenţează funcţiile vitale a organismului, prin urmare obezitatea poate îngreuna mişcarea si respiraţia. Vârsta, sexul şi înălţimea influenţează greutatea ideală a fiecărui individ în parte.

Când o persoană devine supraponderală şi de la ce greutate viața îi este pusă în pericol? 

Vom specifica mai jos ce trebuie să ştiţi despre pericolele obezităţii.

Obezitatea – îți mănâncă ani din viaţă

Deşi mulţi cred că trebuie să depăşim un prag de 150 de kilograme pentru ca obezitatea să devină o problemă gravă de sănătate, nu este deloc așa. Gradul de obezitate se determină cu indicele de masă corporală (IMC). Acest număr nu este întotdeauna unul exact, și reprezinta un raport dintre greutate şi înălţime. De exemplu, în cazul sportivilor, care au o masă musculară mai dezvoltată (mai mare), valoarea IMC nu este exactă

nutritie chiromedica cluj obezitate

În mod normal indicele de masă corporală trebuie să fie între 20-25.

Se consideră că viața începe să fie pusă în pericol când cineva are o greutate mai mare decât standardele fiziologice particulare.
În momentul în care ajungi chiar la 50 de kilograme în plus faţă de greutatea ideală (când indicele de masă corporală depăşeşte valoarea de 40), viața îți este în pericol iminent.

În cazul în care pe lăngă suprapondere apar şi alte probleme de sănătate, de exemplu tensiune arterială mare sau diabetul zaharat, o valoare a indicelui de masă corporală de 27 se consideră deja periculoasă. Pacienţii care suferă de un grad de obezitate morbidă sunt mai predispuşi la mai multe probleme de sănătate decât cei cu o greutate normală.

obezitate nutritie cluj chiromedica

Cele mai des întâlnite afecțiuni care fac ca obezitatea să devină un pericol de viaţă enumerăm:

• Diabet zaharat de tip 2- mulţi pacienţi cu obezitate suferă de insulino rezistenţă. Insulina regleză nivelul de zahăr din sânge. În cazul în care acest nivel de zahăr în sânge este în mod regulat prea mare, predispune la apariţia diabetului zaharat.

obezitate chiromedica cluj

• Tensiune arterială şi probleme cardiovasculare – obezitatea pune o povară grea asupra inimii şi a sistemului vascular. Aşadar predispoziţia la atac vascular cerebral şi infart miocardic creşte semnificativ.

• Osteoartrita – greutatea excesivă cu care se tensionează în mod constant genunchii şi şoldurile conduc la o uzură mai rapidă a articulațiilor. Astfel apar dureri foarte mari şi inflamaţii contiuu prezente. De asemenea, greutatea cu care pune presiune asupra coloanei vertebrale, duce la distrugerea discurilor intervertebrale, astfel pacienţii cu obezitate morbidă nu se mai pot mişca.

• Apneea în somn şi problemele respiratorii – una dintre cele mai periculoase probleme se consideră apneea în somn. Ea este suma problemelor respiratorii care apare în somn la pacientul obez. Acesta cauzează privare de somn, senzaţie de înec şi în rare cazuri chiar înecarea pacientului.

• Gastrita şi refluxul gastro esofagian – în cazul obezităţii orificiului gastro-esofagian permite intrarea acidului gastric înapoi în esofag, crescănd astfel predispoziţia la ulcerul esofagian și chiar la cancerul esofagian.

• Depresia – supraponderea vine adesea cu sentimentul eşecului. Dietele nereuşite, atitudinea negativa a prietenilor şi a familiei pot înrăutăţi situaţia.

• Infertilitatea – obezitatea provoacă un mare dezechilibru în rândul hormonilor, atât la bărbaţi cât şi la femei. Acest lucru poate duce la o recuperare dificila a ciclurilor normale şi apoi chiar la infertilitate.

Obezitatea împeună cu multitudinea de afecţiune asociate scad semnificativ durata de viaţă a oamenilor.

Dacă te afli în această situație, orice kilogram pierdut te poate ajuta la scăderea predispoziţie bolilor care îți pun viaţa în pericol.

Dacă te confrunți cu obezitatea, nutriționiștii clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center te pot ajuta să scazi în greutate și să îți recapeți sănătatea! Cu noi obții rezultate garantate 100%!

Sună acum la 0771024163 pentru o programare !

Vă așteptăm cu drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center dacă aveți nevoie de un nutriționist bun în Cluj!

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră!
Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

obezitate tratament chiromedica cluj

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!