supraponderabilitate 2
supraponderabilitate 3

Supraponderal? Tu ce scuză ai?

1. Este imposibil să slăbesc după ce am trecut de un anumit prag (am acumulat foarte multe kilograme)!

Se poate slăbi de la orice grad de obezitate printr-un regim alimentar. Chiar și din obezitate morbidă.
Cel mai important aspect este resetarea completă a obiceiurilor alimentare.

2. Nu pot să mă abțin de la dulciuri, patiserie, fast food și / sau alcool!

Există variante sănătoase ale alimentelor mai sus amintite care pot fi consumate și în timpul unui program alimentar. Dulciuri cu stevie și eritrit, patiserie din cereale integrale, vin roșu în cantități reduse și exemplele pot continua.

3. Ca să slăbesc trebuie să “rabd foame” și asta este foarte greu!

Un plan alimentar personalizat conține suficientă mâncare sănătoasă cât să nu ți se declanșeze senzația de foame.

regim alimentar chiromedica

4. E prea scump să mănânc sănătos!

Un plan alimentar personalizat este făcut luând în calcul și bugetul disponibil pentru procurarea alimentelor. Cu acceași cheluială zilnică se poate mânca sănătos.

5. Mă îngraș mai tare după o perioadă de regim!

După o perioadă de regim, în momentul în care obții rezultatele dorite, se trece la un stil alimentar adecvat pentru menținerea acelor rezultate.

6. Mâncarea sănătoasă nu are gust bun!

Un regim alimentar personalizat este bazat pe preferințele alimentare ale fiecărui individ în parte, combinând alimentele sănătoase după gustul fiecăruia. Mâncarea sănătoasă gătită corespunzător este delicioasă.

7. Sunt obișnuit să ronțăi ceva tot timpul!

Pe parcursul regimului se pot servi gustări sănătoase de diferite tipuri.

8. Nu vreau să rămân cu exces de piele!

În cazul slăbirii treptate și cu un regim alimentar sănătos care să acopere necesarul caloric, în mod normal nu rămâne exces de piele.

9. Este prea dificil să respect un regim alimentar!

Regimul alimentar personalizat este bazat pe preferințele alimentare individuale și este adaptat la stilul de viață și la posibilitățile individuale, tocmai pentru a fi cât mai ușor de ținut.

10. Durează prea mult timp să slăbesc!

Se poate slăbi cu ușurință 5% din greutatea corporală pe lună. Pentru majoritatea persoanelor asta înseamnă că se pot atinge rezultatele dorite în maxim 6 luni.

11. Nu pot slăbi mai mult de 4 kg pe luna!

În funcție greutate și de planul alimentar adoptat se pot slăbi și 15 kg/lună. Totul depinde de targetul stabilit și de voința persoanei care dorește să slăbească.

12. Am nevoie de analize genetice scumpe ca să slăbesc!

Ultimile studii spun ca analizele genetice sunt scumpe și inutile. Pentru cei care nu suferă de patologii, nu este nevoie de nici o analiză. Pentru cei suferinzi se pot face analize de sânge la prețuri rezonabile pentru a putea corela regimul cu patologiile existente.

13. Trebuie să țin regim toată viața să nu mă reîngraș!

Nu trebuie ținut regim toata viața. Trebuie să te educi în ceea ce privește adoptarea unui stil alimentar sănătos și să îți însușești anumite principii legate de alimentație.

rezultat nutritie fara regim
one Artboard 2 copy 2 11

14. Obezitatea este doar o problemă estetică și m-am resemnat cu asta! Cine mă place, mă place așa cum sunt!

Obezitatea nu este doar o problemă de estetică. Cele mai grave probleme ale obezității sunt efectele negative asupra sănătății și asupra speranței de viață. Obezitatea îți scurtează viața cu 10-15 ani și provoacă un lanț de afecțiuni care îți pot afecta în mod direct calitatea vieții.

15. E mai bine să fii supraponderal decât slab!

Această concepție este una foarte eronată și învechită, fiind moștenită de la bunici. Sunt nenumărate studii care demonstrează că tocmai obezitatea are efecte devastatoare asupra sănătății.

16. Nu am ambiție și sunt lipsit de motivație!

Motivația principală pentru a slăbi ar trebui să fie dorința de a fi sănătos și de a avea o viață cât mai lungă și lipsită de afecțiuni. Ambiția vine pe parcurs, în urma rezultatelor rapide obținute cu planuri alimentare personalizate.

17. Am plăceri și vicii de care nu pot scăpa!

Orice plăcere sau viciu nesănătos poate fi înlocuit cu varianta sănătoasă sau mai puțin nocivă. Plăcerile din prezent pot deveni coșmaruri în viitor, iar, din păcate, timpul nu poate fi dat înapoi pentru a le corecta ulterior.

18. Nu am încredere în rezultatele prezentate de nutriționist!

Rezultatele obținute în cadrul clinicii noastre sunt atent documentate și 100% veritabile, demonstrabile prin mărturii ale clienților și măsurători ale cântarului cu bioimpedanță. Click aici pentru a vedea rezultatele persoanelor care ne-au trecut pragul!

19. Nu am timp să țin un regim alimentar!

A respecta un regim alimentar nu înseamnă timp în plus, față de mesele obișnuite de zi cu zi. Planul alimetar personalizat este făcut după stilul de viață al fiecărei persoane în parte, în așa fel încât să nu încurce programul cotidian încărcat al zilelor noastre.

20. Îmi place foarte mult mâncarea!

Foarte bine! Un plan alimentar sănătos conține chiar multă mâncare. Diferența e că nu conține mâncare nesănătoasă. Consumând cantitățile recomandate de mâncare de calitate, nu suferiți de foame și reușiți să vă încadrați într-un consum caloric redus pentru a ajuta corpul să ardă rezervele de grăsime.

21. Cei din jur mă plac așa cum sunt fără să fiu nevoit/ă să țin un regim alimentar!

Un regim alimentar nu se ține niciodată de dragul altora. Cei din jur care nu vă sfătuiesc să slăbiți, contribuie tacit la suferința dumneavoastră ce va urma mai târziu. Este normal să vă accepte așa cum sunteți, deoarece nu ei sunt cei care vor fi afectați de efectele supraponderabilității și obezității.

22. Dacă slăbesc, îmi scad sânii și fundul!

Este adevărat. Dar, exista acum metode de a le reface pe amândouă și fără să fiți supraponderală.

23. Nu pot să ies din zona de comfort, deoarece m-am obișnuit cu alimentele de acum!

Zona de comfort, după câțiva ani va deveni o permanentă zonă de discomfort. Obezitatea vă va împiedica să vă desfașurați multe din activitățile cotidiene banale, iar dacă aveți ghinionul să vă atace un caine, fuga, cu siguranță, nu va mai fi o alternativă de scapare.

24. Lumea din jur mă servește doar cu mâncare nesănătoasă!

Într-adevăr, cam așa se întâmplă, dar nu e nici o rușine să refuzi ceva nesănătos. Problema e că ei încă nu au realizat că se „otrăvesc încet” cu mâncarea nesănătoasă cu care vă servesc. O vizită la nutriționist vă poate schimba radical concepțiile legate de alimentație.

25. Este un sacrificiu foarte mare!

Nici un sacrificiu nu este prea mare pentru sănătate și o viață lungă și fericită! 

Dacă și tu te ascunzi în spatele acestor scuze și realizezi totuși că ai nevoie de ajutor specializat pentru a depăși această problemă și dorești să îți recapeți sănătatea și libertatea de mișcare, te așteptăm la
CHIROMEDICA Health & Wellness Center unde unul dintre specialistii nostri nutriționisti – dieteticieni acreditati te poate ajuta!

Sună acum la 0771024163 pentru o programare !

Grija noastră este sănătatea dumneavoastra!

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!