chiropractor_cluj_chiromedica_tratament_chiropractic
disjunctie claviculara

Chiropractica

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este chiropractica?

Chiropractica – sistem alternativ de îngrijire medicală

Aceasta constă în diagnosticul, tratamentul și prevenirea tulburărilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, precum și efectele acestor tulburări asupra funcției sistemului nervos și starea generală de sănătate.

Fondatorul acestui tip de terapie este Daniel David Palmer, un magnetoterapeut interesat de frenologie şi spiritualism, care în 1895 a redat auzul unui pacient (Harvey Lillard) surd de 17 ani, prin manipularea coloanei cervicale. Vestea s-a răspândit în toată America, iar în curând Palmer şi-a dat seama că simptomele numeroaselor altor boli şi afecţiuni pot să dispară sau să se reducă la persoanele care au fost supuse la diferite tipuri de corecţii ale vertebrelor.

Conform datelor oferite de Asociaţiei Chiropractorilor Americani momentan sunt peste 70.000 de chiropractori licenţiaţi în USA, la care se adaugă cei Canadieni, Australieni, cei din Europa, etc.

Vă sună cunoscut vreunul dintre aceste lucruri?
• V-ați trezit cu gâtul ţeapăn şi simţiți fiecare mişcare minoră pe care o faceţi.
• O durere acută de spate, ce apare după ce v-ați aplecat să ridicaţi ceva. Nu simţiţi ameliorare fie că staţi în picioare, şedeţi sau staţi întinşi.
• Durere de spate constantă, care vă face să vă desfăşuraţi tot mai greu munca şi activităţile care de obicei erau uşor de făcut.

Un chiropractor vă poate ajuta la rezolvarea durerii !

El va trece prin istoricul dvs. medical şi va face un examen fizic:
  • va examina cu atenție postura dvs.,
  • va evalua întreaga coloană vertebrală,
  • dacă este nevoie recomandă efectuarea unor teste ortopedice şi neurologice (teste de osteoporoză, RMN, etc.).

După aflarea acestor informații, chiropractorul poate determina dacă aveți o problemă la unul dintre discurile intervertebrale, iar în funcţie de afecţiune va determina ce tratament se va utiliza pentru dispariţia durerilor.

 

Chiropractica. Beneficiile tratamentului chiropractic

1.  Chiropractorii pot identifica rapid mecanismele care cauzează durerile şi pot interveni pentru eliminarea rapidă a acestora. Adesea pacienţii pleacă din cabinet simţindu-se considerabil mai bine şi declară că simptomele lor dispar mai repede decât la folosirea altor tratamente.

2. Tratamentele chiropractice sunt eficiente, pentru că ele ajută la rescâștigarea mobilităţii zonelor “blocate” prin realinierea segmentelor articulare. Totodată la intervenţia chiropracticianului, muşchii din jurul segmentelor blocate se relaxează, ceea ce este important pentru restabilirea mobilităţii normale.

3. Terapiile chiropractice tratează mai mult decât o durere locală. Prin restabilirea funcţionării normale şi a mobilităţii totale a corpului, tratamentele pot îmbunătății starea generală a organismului.

4. Nu contează că este o vătămare mai nouă sau mai veche, sau aveţi de-a face cu o durere cronică, tratamentele chiropractice pot aduce uşurări semnificative rapide.

Prin chiropractica nu se tratează doar afecţiunile de la nivelul coloanei vertebrale. Prin acesta se pot reduce durerile şi restabili mobilitatea umerilor, coatelor, încheieturilor, şoldurilor, genunchilor şi picioarelor. Deci în cazul în care v-aţi dislocat umărul, v-aţi sucit încheietura piciorului, aveţi sindromul de tunel carpian la o încheietură a mâinii, sau alte probleme ale extremităţilor, alegeţi tratamentele chiropractice! Acestea reprezintă varianta non-invazivă de eliminare a durerilor şi calea spre o recuperare rapidă a puterilor depline.

Totuşi, unor persoane nu le sunt recomandate tratamentele chiropractice. De exemplu, dacă aveți sindromul cozii de cal (o afecțiune în care se pierde controlul asupra intestinului / vezicii urinare, cu afectarea discului intervertebral), atunci veți avea nevoie de îngrijire medicală imediata, deoarece acest lucru este ceva care nu poat fi tratat prin chiropractică. Şedinţele de chiropractică nu se recomandă persoanelor care suferă de orice tip de cancer, boli infecţiose, persoanelor ce au un grad ridicat de osteoporoză, fracturi şi boli neurologice.

De ce să alegi Chiromedica Health & Wellness Center?

Dedicaţia pe care o acordăm interesului dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că obiectivul nostru unic este de a elimina problemele de sănătate specifice prin tratarea cauzei principale a problemei dumneavoastră.

Experienţa. Când alegeți un chiropractor de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center, ştiţi că acesta a ajutat mulţi alţi pacienţi cu aceeaşi problemă ca a dumneavoastră. Pentru majoritatea pacienţilor, acest lucru oferă o încredere şi un nivel de confort care nu există în cazul în care chiropractorul are mai puțină experiență.

 Împreună cu experiența, veți obține, onestitate și transparență, atunci când alegeţi un chiropractor de la noi. Vă vom comunica deschis detalii despre starea dumneavoastră de sănătate şi măsurile ce le considerăm necesare pentru a trata afecţiunea cu care vă prezentaţi la noi.

Ambianţa plăcută. Preocuparea noastră este să vă oferim un cabinet de tratament, cald și primitor, unde ne vom ocupa de fiecare pacient ca de un membru al familiei. Când eşti confortabil şi relaxat, vindecarea este mult mai rapidă și mai completă.

chiropractica_ce_este_chiromedica

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum ! 

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.