disjunctie claviculara
chiropractor_cluj_chiromedica_tratament_chiropractic

Disjunctie acromio-claviculara

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Aţi suferit un accident?
Aveţi o disjunctie acromio claviculara?
În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center, puteţi beneficia de un remediu nou, cu succes folosit în tratarea acesteia: chiropractica

Disjuncţiile sunt leziuni ligamentare la nivelul articulaţiilor plane, în urma cărora suprafeţele articulare şi oasele respective se îndepărtează unul de altul. Disjunctia acromio claviculara este o leziune relativ frecventă, care se produce prin ruptura parţială sau totală a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare, cu diverse grade de deplasare a claviculei în raport cu acromionul.

Cauzele cele mai frecvente sunt accidentele rutiere, loviturile sau căzăturile directe pe umăr, zdrobirile de cauze diferite, dar poate apărea şi în cazul persoanelor care practică sporturi de contact – fotbal, hochei, etc.

tratament_disjunctie_acromio_claviculara
disjunctie claviculara 4

Clasificare disjunctie actomio claviculara

Disjunctia acromio claviculara poate avea mai multe grade (tipuri conform clasificării Rockwood):

Gradul I – durere suportabilă – apare doar la mobilizare, slăbiciune moderată, proces inflamator, fără semne palpatorii de deplasare.

Gradul II – durere moderată spre severă, deplasare parţială a claviculei faţă de acromion – de obicei în direcţie antero-posterioară, slăbiciune la palpare.

Gradul III – durere severă, deplasarea totală a claviculei faţă de acromion, umărul afectat este coborât faţă de cel sănător, impotenţă funcţională, slăbiciune la palpare.

 Gradul IV şi V – mai accentuate decât gradul III, în care partea distală a claviculei este deplasată posterior, respevtiv superior faţă de articulaţie, şi se pot asocia cu alte dislocaţii, afectarea plexului brahial, etc.

Gradul VI – foarte rare – apare dislocarea claviculei, cu posibilitatea existenţei unei fracturi de claviculă
Tratament pentru disjuncţie acromio-claviculară se axează în primul rând pe repunerea oaselor deplasate din articulaţie, dar şi pe controlul durerii, limitarea tumefierii ţesuturilor moi – periarticulare, recâştigarea mobilităţii articulare.


În cazul disjuncţiilor de gradul I şi II, aceste obiective pot fi atinse prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.

Dinjunctia acromio claviculara de gradul III, IV, V şi VI se tratează prin intervenţie chirurgicală, necesitând reconstruirea anatomică a ligamentelor acromio- şi coraco-claviculare prin sutura lor, dar şi fixare acromioclavinulară intraarticulară (şuruburi, pinuri Steinmann, etc.).

Tratament pentru disjunctie acromio claviculara

Tratament disjunctie acromio claviculara prin chiropractica cuprinde diferite manipulări efectuate la nivelul articulaţiei umărului, în urma cărora oasele deplasate sunt repuse în poziţie normală – durerea şi umflătura dispar în câteva zile.


Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

O sesiune de tratament pentru disjunctie acromio claviculara presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Scopul nostru este de a trata disjunctia acromio claviculara, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi și kinetoterapeuti cluj , cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor osteomusculare. 

Noi de dorim ca dumneavoastră să reveniţi la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Contactaţi-ne cu încredere pentru programare folosind nr. de telefon 0771 023 163 sau completează formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

disjunctie_acromio_claviculara_tratament_chiropractic_chiromedica

Nu mai aștepta
fă-ți o programare
chiar acum !

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.