hernie de disc chiromedica 2
fara_dureri_de_spate_tratament_chiropractic_loredana_tudor_chiromedica

Marirea sanilor și influența acesteia asupra coloanei vertebrale

Potrivit unui nou studiu, femeile care optează pentru marirea sanilor pot crește impactul tensiunii asupra coloanei vertebrale din zona toracală, cu pînă la 50 kg.

Femeile cu un indice de masă corporală crescut (IMC), care înregistrează o creștere în greutate și au ca rezultat un bust mai generos, sunt, de asemenea, victime ale dezvoltării durerii la nivel toracic a coloanei vertebrale.

Vinovații suplimentari în promovarea ulterioară a daunelor sunt:

• postura incorectă, ce poate amplifica sau agrava problema,
• sutienele necorespunzătoare,
• efectele de slabire naturală ale oaselor în timp.

Adesea, femeile care optează pentru chirurgie plastică nu acordă o atenție deosebită modului în care greutatea adăugată suplimentar le va afecta coloana.

Pe de altă parte, o reducere a dimensiunii sânilor la un bust cât mai natural, poate ajuta ca presiunea de pe coloana vertebrală să se atenueze.
Menținerea unei greutăți corporale corespunzatoare înălțimii și tipului de conformație, o musculatură lomboabdominală puternică și o postură corectă, alături de un sutien corespunzător SUNT ESENȚIALE pentru a ajuta femeile să lupte împotriva tensiunii asupra coloanei vertebrale.

Fiind acum tot mai accesibilă, atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al tehnicii, chirurgia plastică și mai ales mărierea sânilor devine o opțiune tot mai des întâlnită pentru femeile care doresc să își facă o schimbare de imagine. Totuși acestea nu acordă suficientă atenție impactului pe care schimbarea o va avea asupra sănătății fizice a coloanei vertebrale.

Datele obținute în urma studiilor arată că amploarea forțelor generate de sâni asupra coloanei vertebrale toracice a variat între 9 kilograme de forță pentru dimensiunea cupei DD până la o valoarea uimitoare de 50 de kilograme de forță pentru mărimea N. (Studiul fiind realizat în SUA, și mărimile cupei sutienelor sunt diferite față de mărimele cupei sutienelor produse în Europa).

Aceste informații sugerează că deformările, stresul și reacțiile coloanei vertebrale sunt cauzate de greutatea pe care trebuie să o susțină, atât din greutatea bustului, cât și din greutatea corporală crescută.  Este esențial ca femeile să își mențină o postură corectă, să poarte un sutien adecvat și să înțeleagă impactul pe care dimensiunea bustului îl poate avea asupra sănătății fizice. O creștere cu doar o marime la nivelul cupei, de exemplu de la mărimea 36A la mărimea 36B, poate însemna cu până la 4,5 kg în plus în greutatea pusă pe coloana vertebrală.

CHIROMEDICA Health & Wellness Center vă recomandă să luați în calcul și această greutate în plus ce pune presiune asupra coloanei vertebrale toracice în momentul în care alegeți să faceți o marire de sâni. De asemenea, dacă deja aveți dureri de spate și o postură incorectă, aparute în urma maririi sanilor, vă sugerăm să vă faceți o programare pentru o terapie chiropractică și să începeți din timp să vă corectați postura.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center lucrează specialisti care vă stau la dispoziție cu ajutor și informații prețioase privitoare la stare dvs. de sănătate.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

marirea sanilor

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!