tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

Sănătatea coloanei

Lipsa unei mase musculare bune vă expune la riscuri în multe domenii ale vieţii:

1. ENERGIE:

Celulele musculare au mai multe mitocondrii (decât grăsimea). Aici se produce energia. Folosind ciclul lui Kreb, în mitocondrii se face ATP-ul, care este supranumit moneda energetică. Celulele musculare sunt uzine de forță.

2. HORMONII:

Muschiul îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce îl face mai important la diabetici. Pentru managementul greutății, mușchii au o influență pozitivă asupra leptinei (hormon produs de celulele grase și care este în directă concordanță cu cantitatea grăsimilor din corp – cu cât aveți mai multe grăsimi, cu atât produceți mai multă leptină) și ghrelinei (hormon cu acțiune opusă leptinei și are rolul de a crește pofta de mancare), controlând senzația de foame.

sanatatea coloanei

3. INIMA:

Musculatura influențează pozitiv controlul tensiunii arteriale și ritmul cardiac.

4. ÎMBĂTRÂNIRE:

Musculatura are un rol determinant și semnificativ în încetinirea îmbătrânirii. Mușchiul ajută la protejarea și întărirea oaselor din corp. O parte a îmbătrânirii este reprezentată de slăbirea mușchilor de bază, ceea ce duce și la probleme de echilibru.

5. COLOANA VERTEBRALĂ:

În zona abdomino-lombară dezvoltarea tuturor grupelor de muschi duce la o mai bună protecție și la o postură corectă a coloanei vertebrale, care prin definiție este anti-îmbătrânire. Aceşti muşchi, devenind mai puternici duc la o mai bună stabilizare a coloanei vertebrale și ajută persoanele în vârstă să-și păstreze echilibrul.

6. FRUMUSEŢE:

Este greu să fii frumos și sănătos fără masă musculară. Prin urmare, vă recomandăm să vă dezvoltați masa musculară.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.

Astfel, dacă vă luptați cu kg în plus, aveți dureri de spate, doriți să castigați mai multa masă musculară, sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!