nevralgie intercostala
nevralgie intercostala 1

Nevralgia intercostala

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este nevralgia intercostala?

Nevralgia intercostala poate fi definită ca fiind o durere puternică (severă), care este localizată între două coaste succesive, pe traiectul unui nerv intercostal.

În cele mai multe cazuri nevralgia intercostala apare în urma unor traumatisme, activităţi fizice intense, în urma cărora discurile intervertebrale/vertebrele se pot deforma, şi determină compresia nervilor toracali.

Simptomul principal în caz de nevralgie intercostala este durerea (toracică), care se poate manifesta constant (pe parcursul întregii zile), sau brusc (ca o lovitură, înţepătură), iradiând de-a lungul coastelor, dinspre spate spre partea din faţă a toracelui – stern. Durerea creşte în intensitate la efort fizic (ridicare de greutăţi), răsucire, tuse, strănut, râs.

Durerea toracică poate fi însoţită de amorţeală/furnicături pe traiectul nervului afectat, mâncărime, dureri de umăr/braţe, durere lombară, atrofie musculară şi scăderea mobilităţii la acest nivel.

fara_dureri_de_spate_tratament_chiropractic_loredana_tudor_chiromedica
nevralgia_intercostala_tratament

Tratament nevralgia intercostala

Tratamentul nevralgiei intercostale urmăreşte:

• reducerea/eliminarea durerii,
• încetarea efectelor negative produse de nervul afectat (amorţeli/furnicături, slăbiciune musculară, etc.),
• recâştigarea mobilităţii – asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste obiective pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare toracică, prin care discurile intervertebrale toracice sunt decomprimate iar nervul afectat este eliberat de presiunea exercitată de presiunea discului intervertebral, astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a decomprimării discurilor intervertebrale, şi eliberarea nervului presat. Tratamentul pentru nevralgia intercostala presupune aproximantiv 2-4 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână. Acesta poate fi aplicat şi în perioada acută, iar în majoritatea cazurilor pe perioada terapiei nu este nevoie de tratament medicamentos.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata nevralgia intercostala, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. 

Dacă nevralgia intercostala vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, programați-vă acum la 0771 024 163 sau folosind formularul de mai jos!

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !