traumatisme articulare 1
traumatisme articulare

Traumatisme articulare

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce sunt traumatismele articulare?

Dislocaţia este o leziune de natură mechanică, şi se referă la procesul de deplasare parţială sau totală a capetelor osoase într-o articulaţie.

În general, acesta se produce în urma unui şoc puternic (căzătură) sau din cauza unei mişcări bruşte, anormale, care suprasolicită articulaţia. Cele mai frecvente sunt dislocările de umăr şi şold, dar se pot produce şi la nivelul articulaţiilor genunchiului, cotului, încheietura mâinii, etc. Se manifestă prin durere intensă, anxietate, umflătură (edem), impotenţă funcţională, şi deformarea vizibilă a regiunii.

Dislocaţia trebuie tratată cât mai rapid posibil. Tratamentul disclocației articulare urmăreşte în primul rând repunerea oaselor deplasate din articulaţie, dar şi controlul durerii şi limitarea tumefierii ţesuturilor moi, periarticulare.

Există studii care au demonstrat că 50% dintre volunatarii care nu aveau nici un simptom, sufereau totuşi de anumite grade de hernie de disc, însă fără nici un discomfort fizic sesizabil.

Tratament pentru traumatisme articulare

Tratamentul nu este dureros. Manipularea va fi precedată de manevre specifice pentru relaxare, şi totodată încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a repunerii.

Traumatisme articulare – tratament nedureros la CHIROMEDICA Health & Wellness Center
– presupune 1-2 şedinţe – în funcţie de gravitate.
Scopul nostru este de a trata traumatisme articulare, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea acestor afecţiuni, iar scopul nostru este de a trata traumatisme articulare, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă traumatismele articulare vă împiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

Nu mai aștepta
fă-ți o programare
chiar acum !

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !

Ultimele noutăți