umar blocat 2
umar blocat 3

Tratament pentru umar blocat

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Durerea de umăr vă afectează activităţile zilnice?
Aveţi umar blocat?

Umar blocat este o afecţiune caracterizată prin rigiditate şi durere la nivelul articulaţiei umărului. Substratul anatomic îl reprezintă leziunile inflamatorii ale capsulei glenohumerale, determinând îngroşare fibroasă şi constituind în timp capsula retractilă.

Incidenţa în populaţia generală este de aproximativ 2-3%. Afectează preponderent sexul feminin, şi persoanele suferind de afecţiuni ca: diabetul zaharat, patologii ale coloanei cervicale, perioade de imobilizare prelungită, fracturi ale humerusului, hipertiroidism, infarct miocardic sau accident vascular cerebral, prezenţa bolilor autoimune, etc.

Debutul durerii, în caz de umar blocat, este progresiv – poate să persiste cu o intensitate scazută, sau poate să dispară şi să reapară periodic pe parcursul bolii. Se exacerbează în timpul nopţii – imposibilitatea de a dormi pe partea afectată, şi la asocierea mişcărilor umărului (pieptănat, ridicarea braţului peste cap). Durerea progresează apoi la faza constantă în repaus, agravată de mişcările umărului, înrăutăţită de expunerea la frig, vibraţii, stresul psihologic şi modificările vremii.

Apare de asemenea pierderea progresivă a mişcărilor active şi pasive ale umărului. Mişcarea afectată mai întâi este rotaţia externă, urmată apoi de abducţie, rotaţie internă şi flexie. Mişcările se pierd în câteva luni.

umar blocat

Tratament chiropractic pentru umar blocat

umar _blocat_tratament_chiropractic

Tratament pentru umar blocat are ce obiective:
  • calmarea/încetarea durerii,
  • combaterea inflamaţiei,
  • refacerea troficităţii ţesuturilor,
  • recuperarea funcţionalităţii umărului,
  • revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.
Tratamentul constă din diferite manipulări efectuate la nivelul articulaţiei, prin care se rupe ţesutul fibros (cicatricial) format în articulaţie – astfel acesta îşi recâştigă mobilitatea, durerea dispare.
Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de relaxare şi încălzire a musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a ruperii.
Tratementul pentru umar blocat presumune aproximativ 2-4 şedinţe – în funcţie de gravitate.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autrorizați (chiropractori Cluj), cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor articulare. Scopul nostru este de a trata umar blocat oferind metode de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă suferi de umar blocat și acesta  vă impiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, sună la 0771 024 163 și programează-te acum sau folosește formularul de mai jos! Un chiropractor Cluj te poate ajuta să scapi de durere!

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.