umar blocat 2
umar blocat 3

Tratament pentru umăr blocat

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Durerea de umăr vă afectează activităţile zilnice?
Aveţi umărul blocat?

Umărul blocat este o afecţiune caracterizată prin rigiditate şi durere la nivelul articulaţiei umărului. Substratul anatomic îl reprezintă leziunile inflamatorii ale capsulei glenohumerale, determinând îngroşare fibroasă şi constituind în timp capsula retractilă.

Incidenţa în populaţia generală este de aproximativ 2-3%. Afectează preponderent sexul feminin, şi persoanele suferind de afecţiuni ca: diabetul zaharat, patologii ale coloanei cervicale, perioade de imobilizare prelungită, fracturi ale humerusului, hipertiroidism, infarct miocardic sau accident vascular cerebral, prezenţa bolilor autoimune, etc.

Debutul durerii este progresiv – poate să persiste cu o intensitate scazută, sau poate să dispară şi să reapară periodic pe parcursul bolii. Se exacerbează în timpul nopţii – imposibilitatea de a dormi pe partea afectată, şi la asocierea mişcărilor umărului (pieptănat, ridicarea braţului peste cap). Durerea progresează apoi la faza constantă în repaus, agravată de mişcările umărului, înrăutăţită de expunerea la frig, vibraţii, stresul psihologic şi modificările vremii.

Apare de asemenea pierderea progresivă a mişcărilor active şi pasive ale umărului. Mişcarea afectată mai întâi este rotaţia externă, urmată apoi de abducţie, rotaţie internă şi flexie. Mişcările se pierd în câteva luni.

umar blocat

Tratament pentru umăr blocat

umar blocat 4

Tratament pentru umăr blocat are ce obiective:
  • calmarea/încetarea durerii,
  • combaterea inflamaţiei,
  • refacerea troficităţii ţesuturilor,
  • recuperarea funcţionalităţii umărului,
  • revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică – manipulare osteoarticulară.
Tratamentul constă din diferite manipulări efectuate la nivelul articulaţiei, prin care se rupe ţesutul fibros (cicatricial) format în articulaţie – astfel acesta îşi recâştigă mobilitatea, durerea dispare.
Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de relaxare şi încălzire a musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a ruperii.
Tratementul pentru umăr blocat presumune aproximativ 2-4 şedinţe – în funcţie de gravitate.

Nu mai aștepta
fă-ți o programare
chiar acum !

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !

Ultimele noutăți