tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

Tulburări de dinamică ale aparatului lui locomotor

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Despre tulburările de dinamică ale aparatului locomotor

Viaţa este bazată pe mişcare (dinamică). Echilibrul este definit în funcţie de capacitatea de a realiza armonios mişcarea sau de a păstra o poziţie statică (stabilă). Echilibrul este direct dependent de poziţia centrului de greutate al corpului.

Corpul uman este alcătuit din elemente de susţinere rigide: oasele, şi din elemente de susţinere moi: muşchi, ligamente, fascii, tendoane. Aceste elemente formează structuri funcţionale adaptate necesităţilor noastre de mişcare şi de păstrare a echilibrului.

Cel mai important simptom al tulburarilor de dinamica ale aparatului locomotor este durerea. Ne referim aici în mod special la membrele inferioare (“picioarele”). Astfel, durerile localizate la nivelul “picioarelor” includ orice fel de tip de durere sau disconfort de la şolduri către călcâie.

Durerile “picioarelor” pot fi constante sau de scurtă durată, şi pot afecta întregul “picior” sau doar o anumită zonă. Durerea este resimţită ca o înţepătură, amorţeală sau senzaţie de arsură. Durerile “piciorului” pot fi pur şi simplu iritante şi incomode, sau pot restricţiona capacitatea de mişcare a unei persoane (este dificil sprijinul pe piciorul afectat).

Cauzele durerilor membrelor inferioare

Cauzele durerilor membrelor inferioare pot fi diverse: de la traumatisme, la afecţiuni ale nervilor – când durerea picioarelor este insoţită şi de alte simptome, cum ar fi durerile de spate (consecinţa unor afecţiuni ale coloanei vertebrale). În acest caz, trebuie descrise detaliat toate manifestările, pentru ca să se stabilească un diagnostic corect.

Durerile “piciorului” care provin din zona lombară şi coboară spre fese, sunt manifestări caracteristice lezării unui nerv. Această situaţie, destul de gravă, ar trebui să fie evaluată cât mai curând posibil de către un specialist.

Durerile membrelor inferioare pot fi rezultatul a mai multe cauze, printre care:
  • leziuni traumatice (entorse, subluxaţii, luxaţii);
  • crampe musculare;
  • luxaţii ale articulaţiei bazinului;
  • asimetrii de poziţie ale oaselor bazinului;
  • asimetrii de lungime, volum şi tonus ale “picioarelor”;
  • asimetrii de poziţie ale articulaţiilor bazinului; 

Tratamentul tulburărilor de dinamică ale aparatului locomotor

Urmăreşte:

  •  eliminarea durerii,
  •  recâştigarea mobilităţii şi stabilităţii articulaţiilor,
  •  menţinerea forţei şi rezistenţei musculare, corpul recăpătându-şi atât echilibrul static, cât şi cel dinamic.

Tratamentul nu este dureros. Manipularea este precedată de manevre specifice pentru relaxare şi încălzire a musculaturii din zona afectată, pentru executarea cu succes a manipulărilor. Tratamentul pentru tulburările de dinamică ale aparatului locomotor presupune 4-5 şedinţe – în funcţie de gravitate.
tulburari_de_dinamica_ale_aparatului_locomotor

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autrorizați (chiropractor Cluj și kinetoterapeut Cluj), cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor aparatului locomotor. Scopul nostru este de a trata afectiunile coloanei vertebrale (hernia de disc, discopatia lombara, spondiloza lombara, spondiloza cervicala, cifoza, scolioza, torticolusul, etc) oferind metode de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă suferiți de aceste afecțiuni ale aparatului locomotor care  vă impiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, sună la 0771 024 163 și programează-te acum sau folosește formularul de mai jos! Un specialist te poate ajuta să scapi de durere!

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.