Studiile arată că două treimi din europeni cred că medicaţia nu este suficientă pentru a scăpa de durerile cronice. Este adevărat, dacă ne gândim la faptul că terapiile clasice atenuează doar simptomul, pe când cele alternative acţionează şi asupra cauzei.
Durerile de spate, afecţiunile coloanei vertebrale, reprezintă cea mai frecventă problemă de sănătate în rândul populaţiei active, acestea fiind urmate de migrene şi dureri reumatice.

Specialiştii spun că în ultimii ani a crescut tot mai mult şi frecvenţa durerilor musculare. Acestea sunt cauzate mai ales de poziţiile defectuoase menţinute mult timp la birou sau în maşină. Astfel de probleme sunt cu atât mai accentuate cu cât activitatea fizică de întreţinere este mai redusă. Scoliozele, cifozele, criza de lumbago, torticolisul, dorsalgiile, durerile de ceafă şi de cap reprezintă doar câteva dintre suferinţele musculare însoţite de durere. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, 10 milioane de femei de pe glob suferă, ocazional sau frecvent, de dureri de spate, iar 65% dintre ele sunt tinere.

Terapiile alternative şi-au dovedit eficienţa în toate aceste tipuri de probleme, şi, în plus, efectele nocive asupra organismului sunt aproape inexistente.

Studiile arată că îngrijirea alternativă de sănătate este folosită la aproximativ 42% din populaţia SUA, respectiv chiropractica la 31% din numărul acestora. Mai mult de 70% dintre pacienţi acuză dureri de spate la nivel cervical şi lombar, pentru care solicită chiropractica,  această metodă dovedindu-se eficientă în ameliorarea durerii, dar şi în tratarea cauzei acesteia.

Chiropractica – studiu adițional

Un alt studiu realizat pe un grup de 91 de militari, printre care şi femei între 18-35 de ani a urmărit recuperarea medicală cu îngrijire standard şi tratament prin chiropractică. Subiecţii acuzau dureri acute lombare. 73% din grupul subiecţilor care au participat la ambele tipuri de tratament au raportat o îmbunătățire semnificativă, pe când din grupul subiecţilor care au beneficiat doar de îngrijire standard, doar 17%. Pe o scară de 10 puncte, satisfacţia a fost calificată cu 8-9 în cazul primului grup, respectiv 4-5 în cazul celui de al doilea grup.

Un grup de chiropractori elveţieni a realizat un studiu privind tratarea herniei de disc prin chiropractică. Studiul s-a efectuat pe o perioadă de trei luni cu un grup de 50 de pacienţi. La 55% dintre aceştia starea lor s-a îmbunătăţit deja după două săptămâni; la o lună 69%, iar după 3 luni la 86% din numărul pacienţilor s-au constatat îmbunătăţiri majore ale stării de sănătate. Îmbunătăţirea a fost mai mare la pacienţii cu dureri acute, decât la cei cu durere cronică.

Terapia prin chiropractică oferă posibilitatea evitării declinului în activităţile de zi cu zi. Pacienţii care beneficiază de chiropractică au o stare generală mult mai bună şi sunt mai atenţi la factorii de risc care le-ar putea pune sănătatea în pericol.
Un studiu efectuat de Consiliul pentru Cercetare Medicală a dezvăluit faptul că această terapie este mult mai eficientă decât tratamentul spitalizat în ceea ce priveşte durerile lombare şi musculare.

În concluzie chiropractica menţine mobilitatea articulaţiilor afectate de artrită, reducând durerea şi împiedicând accelerarea degenerării. Terapia poate fi folosită asupra articulaţiilor afectate de leziuni şi de luxaţii repetate, reducând tensiunea din muşchi, nervi şi tendoane.
Poate calma durerile de gât, leziunile cauzate de lovituri şi nenumărate tipuri de dureri de cap.

Tratamentul este conceput pentru fiecare pacient, putând fi urmat şi de femeile însărcinate, bebeluşi şi copii. S-a raportat tratarea cu succes a durerilor menstruale, colicilor la copii, problemelor digestive, sindromului de epuizare cronică şi a altor disfuncţii frecvent întâlnite.

Lasă un răspuns