obezitate 2
obezitate 3

Obezitatea iți consumă ani din viață

Ce este mai nesănătos: să purtați câteva kilograme în plus sau să vă aprindeți o țigară? 

S-a dovedit că ambele pot fi la fel de periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

Timp de mulți ani, greutatea excesivă a fost considerată a fi o preocupare mai degrabă de vanitate decât de sănătate. Asta până când oamenii de știință au început să descopere că celulele de grăsime nu sunt celule care nu fac nimic, ci sunt celule ce îndeplinesc funcții în organism.

Mai exact, celulele de grăsime eliberează hormoni care interferează cu capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva invadatorilor străini, inclusiv cu celulele canceroase. Iar efectele negative nu se opresc aici.

Oamenii de ştiinţă au calculat numărul de ani pierduţi din viaţa unei persoane din cauza obezităţii morbide bazate pe indicele metabolismului corpului.

De exemplu, cei care au avut un

• IMC (indice de masă corporală) între 40 și 44,9 ar putea pierde 6,5 ani de viață.
• IMC de 45 până la 49,9 a însemnat pierderea de 8,9 ani;
• IMC de 50 până la 54,9 ar putea pierde 9,8 ani și mai mult de un deceniu
• IMC de 55 până 59,9 ar putea pierde 13,7 ani

Odată ce cineva cu greutate excesivă trece de vârsta de 40 de ani, prezintă un risc mult mai mare de a muri de cancer, boli de inimă şi diabet zaharat.

Există o soluție?

Ceea ce este interesant este faptul că studiile continuă să indice corelația dintre anumite obiceiuri și rata mortalităţii timpurii.

Una dintre schimbările majore în societate a fost în domeniul aprovizionării cu alimente.

Cum puteți să rămâneţi în ritm cu unele dintre cele mai recente schimbări apărute în societate care afectează sănătatea dumneavoastră?

Colaboraţi cu specialiștii noștri!

Ei au o experiență vastă în multe aspecte ale sănătății, și participă la conferințe regulate în domeniul nutriției și alimentației și ar dori să vă împărtășească informații cu privire la modul în care puteți să vă mențineți sănătoși într-un mod cât mai natural.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate, chiropractori și nutriționiști-dieteticieni, care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră.
Astfel, dacă aveți dureri de spate, dacă suferiți de obezitate, dacă doriți să slăbiți sau să vă îngrășați sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

IMC - indicele de masa corporala

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!