obezitate 2
obezitate 3

Ce tipuri de grăsime stocăm?

Grasime viscerală este stocată în cavitatea abdominală, în jurul organelor interne cum ar fi inima, ficatul, pancreasul, intestinele, etc.

Grasime viscerală se mai numește și ,,grasime activă”, deoarece cercetările au arătat că această grăsime joacă un rol important dar periculos, pentru că afectează funcțiile hormonilor.

Cantitatea mare de grăsime viscerală este asociată cu un număr mare de probleme de sănătate, inclusiv diabetul de tip 2.

Ce tipuri de grasime stocăm?

Este foarte important să deosebim grăsimea viscerală de grăsimea subcutanată.

Grasimea subcutanată este grasimea care se găsește sub stratul de piele și este grăsimea pe care o putem simți preponderant pe burtă, pe brațe sau pe picioare.

Burta mare poate fi rezultatul a două tipuri de grăsime, subcutanată și viscerală. Grăsimea pe care o simțim sub piele este grăsimea subcutanată, dar putem stoca o cantitate mare de grăsime în cavitatea abdominală, pe care o numim grăsime viscerală.

Grasimea viscerală și rezistența la insulină.

Dacă aveți o cantitate mare de grăsime viscerală, ea poate fi asociată cu rezistența la insulină, care poate duce la diabet de tip 2. Cercetătorii au descoperit faptul că grăsimea viscerală secretă o proteină numită proteină trasportatoare a retinolului, care crește rezistența la insulină.

Care sunt factorii de risc asociați cu grăsimea viscerală?

Majoritatea oamenilor au grăsime viscerală, dar cei care au o cantitate mare pot fi expuși la următoarele:

• diabet de tip 2
• boli de inimă
• cancer de sân
• cancer de colon
• Alzheimer

Vă întrebați ce puteți face pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate?

Întrebați-ne ce metode puteți folosi pentru a avea o alimentație echilibrată, mai ales dacă dumneavoastră credeți că stilul de viață actual nu vă permite să consumați alimente sănătoase și echilibrate, care să vă satisfacă nevoile din punct de vedere nutrițional.

În cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center își desfășoară activitatea persoane specializate, care vă stau la dispoziție cu informații și ajutor susținut pentru a vă îndruma spre a vă atinge scopurile fixate de dumneavoastră și mai ales pentru a scădea atât procentul de grasime viscerală cât și procentul de grăsime subcutanată.

Astfel, dacă vă luptați cu kg în plus, aveți nemulțumiri în ceea ce privește aspectul dumneavoastră fizic, doriți să nu fiți expuși la diferite afeciuni grave datorate grasimii viscerale, sau pur și simplu doriți o analiză a stării actuale de sănătate, vă invităm să ne contactați folosind nr. de telefon 0770296601 sau formularul de mai jos.

Grija noastră este sănătatea dumnevoastră !

Vă așteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

grasime viscerala chiromedica

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!