banner blog 2
banner blog 2 mobile

Regim alimentar sarcină

Ce regim alimentar să urmezi ca să nu te îngrași pe sarcină?

Importanța alimentației corecte în sarcină

Acum 4 luni v-am prezentat cazul unei mămici ce ne-a ales ca parteneri în cel mai important proiect al vieții ei: primul copil.

Specialistii clinicii noastre au fost alături de această mămică, îndrumând-o din saptamana 12 de sarcina (când s-a prezentat la noi).

În prezent, când mămica se bucură de minunea ei și alăptează, adică pe aproape întreaga perioadă a sarcinii.

Pentru a citi cum a decurs sarcina acesteia si care a fost exeperianta acesteia cu specialistii nostri pana in saptamana 28 de sarcina, click aici…

După săptămâna 28 de sarcină, mămica a urmat în continuare planul alimentar primit. Acesta a fost personalizat și ajustat mereu după nevoile ei.

Astfel, sarcina s-a dezvoltat fără absolut nici o problemă, până în săptămâna 40 când mămica și membrii familiei ei și-au cunoscut minunea.
Pe parcursul ultimului trimestru de sarcină, analizele mamei au fost în parametrii normali.

Dezvoltarea fătului a fost, de asemenea, în parametri normali. Astfel, nu a fost nevoie ca mămica să ia diferite subsțante sintetice (calciu, magneziu, fier, vitamine), deoarece nu avea nici o carență. Acest lucru s-a intâmplat pentru că a respectat planul alimentar primit. Apare aici o ușoară anemie, normală pe sarcină. Cu toate acestea Fierul din organism era în parametri normali.

Mamica a fost activă, energică și plină de viață, pe toată durata sarcinii.
ceasta a lucrat chiar și în ziua premergătoare nașterii, purtând chiar și tocuri, nefiind nevoită să își ia concediu prenatal.

În total, pe întreaga perioadă a sarcinii, mămica a luat 12 kg, ajungând de la 54 kg la 66 kg.

La 40 de săptămâni, mămica a născut un copil de 3,5 kg și 56 cm, perfect sănătos, care a primit nota 10.

În prima săptămână după naștere, mămica noastră s-a stabilizat la 58 kg.

De la naștere până în momentul de față, mămica a alăptat, trecând cu succes peste toate provocările întâlnite. Au ajutat-o foarte mult sfaturile primite de la specialistii nostri.

Încă din săptămâna 38 de sarcină, planul alimentar al mamei a fost ajustat. Aceasta își dorea foarte mult să alapteze încă din primul moment.

Astfel, pentru a vedea importanța alimentației mamei și a alaptarii naturale, vă precizăm că în momentul externării, copilul a avut greutatea de la naștere. Acesta a recuperat în 2 zile de viață fiind alăptat, greutatea pierdută în mod normal în primele 2 zile de viață.

regim sarcina chiromedica

După 2 săptămâni de la naștere, mămica și-a revenit complet.

Nu a rămas cu burtică sau alte kilograme în plus, iar copilul se dezvoltă foarte bine, fiind alaptat exclusiv.

În 2 săptămâni, copilul a luat în greutate 500g și este foarte energic. El are un tonus muscular foarte bun, reușind deja să își țină capul foarte bine (comparativ cu vârsta fragedă ce o are).

În concluzie, toată experiența a fost un adevărat succes.

Acesta se datorează 100% determinării și voinței mamei de a oferi copilului ei tot ce este mai bun și mai ales deciziei de a colabora cu specialisti.

Colectivul CHIROMEDICA Health & Wellness Center o felicită pe această cale și îi mulțumește pentru alegerea făcută, încrederea acordată și determinarea cu care a respectat recomandările specialistilor nostri.

“Când ies în oraș cu bebe, multă lume nu crede că este al meu, deoarece pe mine nu se vede nici o urmă cum că aș fi fost gravidă. Sincer, este un sentiment foarte plăcut.

Le mulțumesc tuturor specialistilor din aceasta clinica pentru toate sfaturile și recomandările primite și promit că o să urmez în continuare planurile alimentare si recomandarile făcute. Cu siguranță voi apela tot la CHIROMEDICA Health & Wellness Center în momentul în care voi începe să fac diversificarea pentru copil, deoarece eu m-am convins de ce știu să facă acesti oameni.

Momentan mănânc mult, mănânc ce îmi place, îmi alăptez copilul, am o energie de soțul mă invidiază și în plus îmi mențin greutatea de 58kg.

Arăt mai bine decât în momentul în care am rămas însărcinată.

În plus, copilul meu este mai mult decât mi-aș putea dori: energic, mâncăcios și somnoros (doarme foarte bine).

Ps: Nu am avut nici măcar o vergetura pe sâni, pe burtă sau pe picioare, cu toate ca pielea de pe sâni și de pe burtă a fost suprasolicitată.

Mulțumesc CHIROMEDICA Health & Wellness Center.”
T.I.M. – Cluj-Napoca

Dacă și tu ești însărcinată, ai născut, alăptezi sau doresti sa incepi diversificarea pentru bebelusul tau și te confrunți cu anumite situații dificile privind alimentația sau cu kilogramele în plus de după sarcină, contactează-ne și află ce poți să faci în privința alimentației tale și în beneficiul copilului tău.

Urmează experiența mamicii în ceea ce privește sarcina si alimentatia și asemenea ei, dorește-ți ce-i mai bun pentru copilul tău și pentru tine!


Alege nutriționiștii de la CHIROMEDICA Health & Wellness Center. Sună la nr. 0771024163 sau folosește formularul de mai jos pentru a programa un consult.

Te asteptam cu drag 

regim sarcina chiromedica

Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum ! 

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!