spondiloza lombara wide
spondiloza lombara 2

Discopatia lombara

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este discopatia lombara?

Coloana vertebrală este compusă dintr-o serie de vertebre, legate între ele printr-un disc intervertebral. Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei vertebrale o protecţie la şocurile produse de mişcări ample, şi totodată asigura flexibilitatea coloanei vertebrale.

Discul intervertebral este format dintr-un inel fibros (în exterior), şi un ţesut gelatinos, numit nucleu pulpos.

Discopatia lombara este o afecţiune a coloanei vertebrale manifestată prin degenerarea discurilor intervertebrale din zona lombară. Degenerarea constă în fragmentarea sau migrarea discului intervertebral sau al unui fragment rupt al acestuia dincolo de inelul fibros, în urma căruia sunt presate ţesuturile din jur, măduva spinării, şi rădăcinile nervoase care pleacă de la măduva spinării spre membrele inferioare.

Cea mai frecventă cauză de discopatie lombara este artrita. Odată cu vârsta, şocurile sau loviturile, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, alcătuiesc condiţii favorizante degradării progresive a discului intervertebral. Acesta începe să se usuce și să se slăbească, devenind mai expus la traumatisme.

Discopatia lombara afectează cel mai des discurile intervertebrale care sunt supuse mai mult procesului de uzără: L4-L5, L5-S1.
Printre simptome putem aminti: durere arzătoare la nivel lombar, care de obicei iradiază pe traiectul nervului presat (în cele mai multe cazuri nervul sciatic), contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Discopatia lombara. Tratament

Urmăreşte:

  • ameliorarea durerii,
  • lupta împotriva contracturii musculare,
  • recâştigarea mobilităţii,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractică, acesta constând din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Prin aceste manipulări nervul este decomprimat – astfel simptomele amintite mai sus dispar.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru decomprimarea nervului presat. Tratamentul pentru discopatie lombară presupune aproximantiv 5 – 6 şedinţe – în funcţie de gravitate. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizați , cu o vastă experiență în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale. Scopul nostru este de a trata discopatia lombara, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. Dacă discopatia lombara vă împiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru o programare la nr. 0771 024 163 sau completând formularul de mai jos.

KINETOTERAPIA VĂ POATE AJUTA!

Dacă întâmpinați dificultate la statul în picioare, în mers sau în timpul mișcării, sau vă mișcați mai greu un segment la corpului, indiferent de vârstă, nu ezitați să vă faceți o programare in cadrul clinicii noastre.

Discopatia lombara. Tratament kinetoterapeutic

Diagnosticarea precoce și exactă, realizată de specialist, permite kinetoterapeutului întocmirea unui program de recuperare individualizat în funcție de:

 • stadiul bolii
 • nivelul la care se situează discopatia lombară
 • reacțiile pacientului la exercițiile cuprinse în program.

Exercițiile terapeutice se vor executa lent, cu atenție și cu pauze între ele, pacientul având responsabilitatea de a comunica specialistului toate senzațiile ce apar pe parcursul executării exercițiilor. Important este să nu se forțeze mișcările, iar acestea să nu provoace durere și disconfort pacientului.

Discurile intervertebrale și aparatul ligamentar pot fi protejate prin:

 • respectarea indicațiilor oferite de la kinetoterapeut,
 • executarea zilnică a programului de gimnastică
 • autocontrolul poziției corpului și al mișcărilor uzuale.

Starea de sănătate se poate ameliora și conserva, astfel încât viața să își urmeze cursul normal, fără să fie afectată capacitatea de muncă și fără ca afecțiunea să recidiveze.

Pentru protejarea coloanei vertebrale se recomandă:

 • purtarea unei centuri elastice sau a unui lombostat,
 • menținerea unei greutăți corporale corespunzătoare înălțimii
 • folosirea unui pat tare pentru odihnă.
 • nu stați în picioare timp îndelungat.
 • nu ridicați și nu purtați greutăți.
 • evitați statul îndelungat în frig.
 • nu faceți exerciții de gimnastică ce vă provoacă durere.

Discopatia lombara poate fi tratată și prin kinetoterapie.

discopatia_lombara_simptome_tratament_chiromedica

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizați, cu o vastă experiență în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale. Scopul nostru este de a trata discopatia lombara, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. 

Dacă discopatia lombara vă împiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru o programare la nr. 0771 024 163 sau folosind formularul de mai jos.

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.