Tratament Hernia de Disc prin chiropractică.

O metodă deosebit de eficientă aplicată doar la CHIROMEDICA Health & Wellness Center Cluj-Napoca vă oferă o modalitate nouă – mai puţin cunoscută în România, dar frecvent şi cu succes folosită în străinătate pentru tratament hernia de disc, aceasta fiind chiropractica.

Coloana vertebrală este compusă dintr-o serie de vertebre, legate între ele prin discuri intervertebrale.

Discurile intervertebrale au rol de amortizor, conferind coloanei o protecţie la şocurile produse de mişcările ample, şi totodată asigurand flexibilitatea acesteia.

Discul intervertebral este format dintr-un inel fibros (în exterior), şi un ţesut gelatinos, numit nucleu pulpos (in interior).

Hernia de disc este o afecţiune caracterizată prin deteriorarea discului intervertebral si scurgerea nucleului pulpos. Astfel se exercită o presiune asupra elementelor anatomice din canalul spinal (rădăcinile nervoase şi măduva spinării).

tratament hernia de discHernia poate să apară la orice nivel al coloanei vertebrale. Cea mai frecventă este hernia de disc lombară, la nivelul discurilor intervertebrale dintre vertebrele L4-L5 şi L5-S1. Uneori apare la nivel cervical si mai rar la nivel toracal (în urma unui traumatism).

Hernia de disc lombară se prezintă prin durere localizată în strânsă relaţie cu discul herniat – poate să iradieze pe traiectul nervilor presaţi (în cele mai multe cazuri nervul sciatic, dar poate fi afectat şi nervul femural), contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

În cazul herniei de disc cervicale durerea este localizată la baza craniului, în ceafă, centura scapulară, umeri şi membrele superioare.

De asemenea apare oboseală musculară la nivelul membrelor superioare, dificultăţi în mişcările capului – efectuarea mişcărilor bruşte, contractură la nivelul musculaturii paravertebrale superioare.

Durerea în cazul herniilor de disc are câteva caracteristici specifice: de obicei este unilaterală, este continuă, nu are caracter pulsatil, apare la adoptarea aceleiaşi poziţii, se accentuează la tuse, strănut si râs.

Tratament hernia de disc la Cluj

– are ca obiective înlăturarea durerii, lupta împotriva contracturii musculare şi încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Pentru obţinerea acestor rezultate CHIROMEDICA Health & Wellness Center Cluj vă oferă tratament pt. hernia de disc acesta constând din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Prin aceste manipulări nervul presat de discul herniat este decomprimat – astfel simptomele amintite mai sus dispar.

În tratamentul pt. hernia de disc, terapia nu este dureroasă!

Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor intervertebrale, si decompresării nervului presat.

Tratamentul pentru hernia de disc presupune aproximantiv 5 – 6 şedinţe – în funcţie de gravitate. Acesta poate fi aplicat şi în perioada acută, iar în majoritatea cazurilor pe perioada terapiei nu este nevoie de tratament medicamentos. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

Scopul nostru este de a trata hernia de disc, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată. Vezi mai multe > Tratament hernia de disc

Vă aşteptăm cu mult drag la Cluj, la CHIROMEDICA Health & Wellness Center  dacă aveți nevoie de tratament pentru hernia de disc!

Contactați-ne astăzi la nr. 0771024163 pentru a face o programare.

Grija noastră  este sănătatea dumneavoastră !

Lasă un răspuns