cervicobrahgia desktop img
cervicobrahialgie mobile img

Cervicobrahialgie

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Cervicobrahialgie - ce este?

Cervicobrahialgie = un sindrom dureros al regiunii cervicale şi regiunii umărului.

Principala cauză o reprezintă discopatiile cervicale – mai ales la femei în jurul vârstei de 50 de ani sau herniile de disc, dar poate apare şi în urma unor traumatisme, leziuni tumorale, unele afectiuni intratoracice.

Simptomatologia este dominată de durere. Acesta poate avea debut acut sau insidios, cu agravare progresivă. În general durerea este unilaterală, şi poate iradia în umăr şi membru superior, traiectul brahialgiei depinzând de rădăcina atinsă a plexului brahial. Durerea se intensifică la tuse, strănut si la mişcările coloanei cervicale. Apare uneori nocturn si cedează la repaus.

De asemenea, poate apărea limitarea amplitudinii unor mişcări – aceste mişcări amplificând durerea. Uneori se asociază cu compresiunea arterei vertebrale, producând hipoxie cerebrală: dureri de cap, ameţeli, migrene.

cervicobrahialgie_tratament_chiropractic
cervicobrahialgie 2

Tratament Cervicobrahialgie

Urmăreşte
  • ameliorarea/eliminarea durerii,
  • creşterea mobilităţii,
  • încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, diminuarea reflexelor), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Atingerea acestor obiective devine posibilă prin chiropractică.
Tratamentul constă în manipularea cervicală, prin care nervii cranieni nu mai sunt presaţi iar circulaţia sangvină revine la normal simptomele amintite disparand.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii cervicale pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor intervertebrale.

Tratamentul pentru cervicobrahialgie presupune aproximantiv 4-6 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de o şedinţă/săptămână.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experientă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata afecțiunea cervicobrahialgie, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Dacă afecțiunea cervicobrahialgie vă impiedică să vă desfăşurai activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere pentru a afla mai multe detalii.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizati, cu o vastă experienţă în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, iar scopul nostru este de a trata aceste afecțiuni, oferind o metodă de tratament care permite revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt.

Dacă afecțiunea cervicobrahialgie vă împiedică să vă desfăşuraţi activităţile zilnice, contactaţi-ne cu încredere la nr. 0771 024 163 sau folosiți formularul de mai jos.

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.