spondiloza lombara wide
spondiloza lombara 2

Spondiloza lombara

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este spondiloza lombara?

Suferiţi din cauza durerilor de spate? Spondiloza lombara vă afectează activităţile zilnice? La CHIROMEDICA Health & Wellness Center puteţi beneficia de un remediu foarte eficient, cu succes folosit în tratarea spondiloza lombara: chiropractica și terapia osteomusculara.

Spondiloza lombara este un proces degenerativ, de natură reumatismală, care se desfăşoară la nivelul coloanei vertebrale lombare.
Specific pentru spondiloza lombara este degenerarea discurilor intervertebrale, şi apariţia pintenilor osoşi (osteofite) pe faţa anterioară, laterală şi mai rar cea posterioară a marginilor superioare şi inferioare ale corpilor vertebrali.
Aproximativ 30% din bărbaţii cu vârsta înre 50-65 de ani prezintă spondiloza lombara. Procentul femeilor care suferă de spondiloza lombara este de circa 28%.

spondiloza lombara
spondiloza_lombara_simptome_tratament

Ce este spondiloza lombara?

Spondiloza lombara este un fenomen specific înaintării în vârstă. Suprasolicitarea de lungă durată a articulaţiilor şi discurilor intervertebrale, prin eforturi fizice mari la locul de muncă, menţinerea timp îndelungat a unor posturi sau poziţii neadecvate, statul în picioare prelungit, ridicarea şi purtarea de greutăţi, sedentarismul, obezitatea, alcătuiesc condiţii favorizante pentru deformarea şi distrugerea elementelor de rezistenţă ale coloanei. Astfel discurile intervertebrale încep să se usuce și să slăbească, devenind mai expuse la traumatisme.

Boala se poate instala acut, sau mai lent.
Se manifestă prin: durere lombara – care se intensifică în momentul în care pacientul stă în poziţie şezând o perioadă lungă de timp, sau când efectuează mişcări repetitive cum ar fi culcatul şi ridicatul din pat; instabilitatea coloanei lombare; reducerea mobilităţii la acest nivel.

În stadiu mai avansat se produce o compresie a nervilor în canalul spinal sau la ieşirea din acesta, caz în care apare durere arzătoare, care iradiază pe traiectul nervului presat, contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, furnicături, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior.

Tratament spondiloza lombara

Urmăreşte
• ameliorarea/încetarea durerii,
• lupta împotriva contracturii musculare,
• recâştigarea mobilităţii,
• încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Tratamentul constă din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, ajustări şi cracmente. Prin aceste manipulări nervii nu mai sunt presaţi, iar simptomele amintite dispar.

man wide desktop 01 01

Terapia nu este dureroasă. Manipulările sunt precedate de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii lombare, pentru executarea cu succes a manipulărilor.
Tratamentul pentru spondiloza lombara presupune aproximantiv 5-6 şedinţe – în funcţie de gravitate. La sfârşitul tratamentului pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale pentru prevenirea reapariţiei durerii.

Aceste rezultate pot fi obţinute prin chiropractica (metoda de tratament alternativ).

KINETOTERAPIA VĂ POATE AJUTA!

Dacă întâmpinați dificultate la statul în picioare, în mers sau în timpul mișcării, sau vă mișcați mai greu un segment la corpului, indiferent de vârstă, nu ezitați să vă faceți o programare in cadrul clinicii noastre.

Diagnostic spondiloză lombara

Diagnosticul de spondiloza lombara se stabileşte pe baza mai multor investigaţii imagistice, care au scopul de a exclude alte posibile cauze ale simptomelor manifestate. Acestea pot consta în:

  • Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM/RMN) – este considerată cea mai eficientă metodă de diagnosticare;
  • Radiografie;
  • Tomografie computerizată (CT);
  • Tomografie computerizată cu emisie de foton unic (SPECT);
  • Mielografie/electromiografie (EMG).

Tratament spondiloza lombara

Tratamentul spondilozei lombare depinde de severitatea simptomelor prezentate de pacient. De cele mai multe ori, acesta poate consta în:

Kinetoterapie: exerciții de întărire a musculaturii dorsolombare și abdominale, stretching și masaj terapeutic;

Fizioterapie: ajută la amelioararea, minimizarea simptomelor și la relaxarearea musculaturii tensionate, îmbunătățind circulația;

Schimbări în stilul de viaţă: mai multă mişcare, scăderea în greutate, corectarea posturii corporale etc.

chiropractică

Factorii de risc pentru spondiloza lombara includ:

  • Obezitatea – greutatea corporală care nu este în limitele normale, perturbă buna funcționare a organismului din toate punctele de vedere. Pacienții care suferă de obezitate au tendința de a suprasolicita articulațiile care duc la apariția spondilozei lombare.
  • Pacienții cu antecedente de cădere sau traumatisme în trecut sau care au suferit intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, sunt mai predispuși să dezvolte spondiloză lombară.
  • Postura anormală și un stil de viață sedentar – atunci când nu acordăm suficientă atenție poziției corpului în timp ce ne desfășurăm activitățile zilnice, mai devreme sau mai târziu va apărea durerea și disconfortul. Sedentarismul determină o presiune suplimentară asupra mușchilor și ligamentelor, care poartă greutatea corpului, ducând la modificări degenerative.
  • Predispoziția genetică și familială măresc șansa de a suferi de spondiloza lombara.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea specialiști autorizați cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale, iar scopul nostru este de a trata spondiloza lombara, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată şi revenirea pacientului la activităţile zilnice într-un interval de timp cât mai scurt. 

Dacă spondiloza lombara vă împiedică să vă desfăşurați activităţile zilnice, programează-te acum la 0771 024 163 sau folosește formularul de mai jos.

Nu mai aștepta
și programează-te
chiar acum !

Nu mai aștepta și programează-te
chiar acum !