Cine sunt eu?

Diana Radu - Antrenor ELECTRIC FITNESS

De ce am ales să-mi fac o carieră în domeniul sportiv?

De când eram copil, pot spune că am cochetat cu sportul! Initial am fost impinsa de la spate, iar ulterior de nevoie, pana in momentul in care eu am ales sa-mi fac din sport un stil de viata!

Inca de la varsta de 5 ani, tatăl meu m-a îndrumat să merg la antrenamente de arte marțiale. Am practicat acest sport (stil Shotokan) timp de 5 ani și mi-a plăcut foarte mult, dar apoi m-am oprit brusc, din motive puerile as spune acum, dar in acel moment m-au determinat sa renunt.. 

Deși eram un copil care se dezvolta normal, după ce am renunțat la sport, m-am îngrașat foarte mult. Chiar aș putea spune că eram supraponderală. Drept e că mâncam mai mult decât era necesar și mai ales ce nu trebuia. În scurta vreme am început să resimt și efectele negative ale supraponderalitatii:

 • oboseam mai repede, 
 • nu mai eram la fel de activă 
 • și chiar am ajuns în situația  de a râde copiii de mine (lucru destul de dur pentru mine si care m-a dus la o schimbare).

Aveam doar 11 ani in momentul in care am conștientizat că nu era normal să fiu durdulie și am cerut ajutorul parintilor mei (acestia au incercat de mai multe ori sa  imi explice ca nu este bine ceea ce fac, dar pana nu am luat eu decizia, a fost in zadar), care m-au dus la un nutriționist. Mi-a fost foarte greu să mă adaptez la o alimentatie sănătoasă si corecta, dar nu am renuntat, pentru ca era mai important pentru mine sa slabesc, sa arat bine si sa nu mai rada altii de mine.. 

In acelasi timp, am inceput  să practic atletismul și astfel am reușit să revin la normalitate. Adica am reusit sa slăbesc și să mă simt din nou bine in corpul meu si in pielea mea. 

Din acel moment, sportul si nutritia  au reprezentat fundatia in crearea stilului de viata actual. Aceasta combinatie am vazut ca este reteta perfectă pentru a avea o viață plină de energie și satisfacție.

După 1 an de atletism, am mers la aerobic și am încercat tot ce se putea in domeniul sportului, dobandind cunostinte variate in acest vast domeniu. 

Pur și simplu, cu fiecare activitate noua in care ma implicam, mă îndrăgosteam tot mai tare de mișcare și de mancatul corect si sanatos. Acest lucru m-a adus ca acum la 32 de ani sa fac din sport si alimentatie de fapt un stil de viata!

 

In toata aceasta perioada de timp, este evident că am făcut și greșeli. Recunosc faptul ca cele mai multe au fost în alimentație, deoarece imi era frică să nu mă mai îngraș. 

Totusi, in timp am ajuns să:

 • mă cunosc, 
 • îmi cunosc organismul,
 • înțeleg semnalele pe care organismul mi le transmite 
 • înțeleg că totul în viața este despre a fi în echilibru.

Cu toate ca am dezvoltat o pasiune atat pentru sport, cat si pentru alimentatie am ales impreuna cu parintii mei sa urmez si sa finalizez cursurile a 2 faculati: Facultate de Știința și Ingineria mediului – nivel licență și master și Facultatea de Drept. 

Vazand ca acestea sunt domenii opuse fata de pasiunea mea si efectiv nu ma regasesc in ele, am ales sa fac un curs de instructor de fitness si studii in domeniul nutritiei. Aici am vazut ca asta mi se potriveste ca o manusa, asa ca am aprofundat domeniu prin cursuri de instructor de cycling si  instructor de ems (si nu vreau sa mai pun la socoteala toate informatiile disponibile in online, care efectiv le-am devorat, dintr-o nevoie nebuna de cunoastere si pentru a-mi crea eu mie un stil de viata cat mai sanatos)

diana radu @

Care sunt valorile după care mă ghidez în viața?

Valorile dupa care eu imi traiesc viata si pe care le caut in oamenii apropiati mie sunt:

Care este misiunea mea?
Ce îmi doresc să schimb în lume prin ceea ce fac?

In aceasta lume, avem nevoie de multe experiențe și mai ales de curaj pentru a descoperi ceea ce ne dorim cu adevărat să facem! Eu am înțeles destul de repede că ceea ce îmi place sa fac este legat de sport, educație, nutritie (alimentatie) și tot ceea ce are legatura cu un stil de viață sănătos, armonios. 

Nu imi place monotonia si mediocritatea si astfel mi-am conturat o dorință imensă de a schimba lucrurile și viața oamenilor în mai bine! Ce inseamna asta?  Inseamna ca vreau sa dau din experiența mea tuturor oamenilor care acum se confrunta cu situatiile pe care si eu le-am întâmpinat in momentul in care am vrut sa fac o schimbare si sa-mi gasesc echilibrul! Si cum eu am reusit, iti garantez ca vei reusi si tu!

Stiai ca poti sa te bucuri de placerile vietii si totuși să ai grijă în egală măsură de corpul și de sănătatea ta?

Ce contine de fapt stilul meu de viata si vreau sa-ti spun si tie?

De ce sa alegi sa te antrenezi cu mine?

 • pentru ca si tu vrei sa fii energic, vesel si pozitiv , iar eu sunt aici ca sa iti arat cum poti sa fii asa! (de unde stiu ca poti? eu sunt cel mai bun exemplu)
 • primesti suportul si motivatia necesara pentru a ajunge la rezultatul dorit (nu uita…si eu am trecut pe acolo, si am trecut peste)
 • nu te plictisesti si faci antrenamente variate, specifice, care sa te duca in cel mai scurt timp la obiectivul tau.
 • pentru ca vrei sa-ti porti cele mai frumoase haine din garderoba si stii ca pentru asta ai nevoie de un corp tonifiat si de un pic de incredere in tine, iar eu stiu cum sa fac asta!

We rise by lifting othersRobert Green Ingersoll

Ce competențe am?

Alte activități sportive: