Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Grija noastră principală este sănătatea dumneavoastră

Întrebări frecvente

Este o metodă de antrenament prin care se îmbină exerciții fizice cu electrostimularea musculară. Impulsurile electrice generate de un dispozitiv special sunt transmise către piele prin electrozi, direct asupra grupului de mușchi care urmează să fie stimulat. Impulsurile fac ca mușchii vizați să se contracte, acest tip de contracție fiind foarte asemănătoare cu modul în care mușchii reacționează efectiv și în timpul unui antrenament obișnuit, doar că eficiența este mult mai mare. Putem spune că acest tip de antrenament se realizează printr-o simplă setare din exterior a intensităților curentului electric pentru contractarea diferitelor grupe musculare. Această metodă de antrenament face ca atât mușchii de la suprafață, cât și cei din profunzime să funcționeze în același timp, obținând astfel un rezultat spectaculos fără a suprasolicita articulațiile.

Musculatura este stimulată prin intermediul electrozilor și în același timp se execută exerciții fizice de bază. Antrenorul reglează valorile intensităților curenților în functie de obiectivele clientului. Prin ems fitness poți dobândi rezultate vizibile într-un timp foarte scurt, un antrenament de 20 minute pe săptămână fiind suficient. Acest tip de antrenament este foarte eficient deoarece sunt activate un numar mare de fibre musculare ( aproximativ 90%), contracția fiind mai puternică și mai intensă decat cea voluntară specifică antrenamentului clasic cu greutăți. Fiind activat un număr mare de fibre musculare, metabolismul este accelerat, consumul caloric este mai mare, iar pentru refacerea completă organismului este nevoie de timp mai îndelungat. Astfel se pot obține rezultate mai eficiente într-un timp mult mai scurt.

Antrenamentul durează doar 20 de minute, o dată pe săptămână iar rezultatele care se obțin echivalează cu circa 5-6 ore de antrenament clasic în sală de forță. Majoritatea persoanelor în ziua de astăzi sunt prea ocupate pentru a-și permite atât de mult timp și renunță repede la antrenamentul de tip clasic. Astfel, ems fitness este destinat persoanelor care nu au mult timp la dispoziție, însă vor să aibe stil de viață sănătos și o condiție fizică foarte bună.

Antrenamentul electric fitness este atât de intens și de eficient încât o ședință pe săptămână este suficientă. Astfel corpul se odihnește și se regenerează. Pentru a obtine rezultate spectaculoase dupa 3 luni de antrenamente se poate mari numarul de antrenamente la 2 sedinte pe saptamana cu o pauza de minim 3 zile intre antrenamente.

Nu, antrenamentul nu este nici dureros, nici periculos.
Nu este dureros deoarece între impulsul transmis de aparat și cel transmis de sistemul nervos central nu se simte diferență la nivelul musculaturii, iar frecvența impulsurilor este setată de antrenor adecvat pentru fiecare individ în parte.
Antrenamentul nu este periculos deoarece mușchii primesc impulsuri electrice de la nivelul sistemului nervos central pentru a se contracta, iar tehnologia electrostimulării musculare folosește exact acest principiu natural, fiind capabil să intensifice contracțiile. Acest tip de impuls electric este folosit atât în antrenamente, cât și în terapiile medicale de reabilitare.

Acest aspect depinde de mai mulți factori precum: obiectivele fiecărui client, respectarea planului de antrenament, vârstă, alimentație sănătoasă. După primul antrenament va aparea febra musculară. După 3-4 antrenamente se observă tonifierea musculaturii și o reducere a țesutului adipos. Creșterea masei musculare apare, dupa câteva luni de antrenament.

Există. Nu ai voie să practici acest tip de antrenament dacă ai stimulator cardiac sau dacă ești însărcinată. Alte contraindicații: tumori, diabet, asterocleroză avansată, disfuncții circulatorii arteriale severe, hemofilie, hernie, disfuncții neurologice severe, tuberculoză – pentru persoanele care au aceste afecțiuni este nevoie de aprobare medical pentru efectuarea antrenamentului ems fitness.

Electrostimularea musculară prin intermediul electric fitness folosește exact același principiu prin care mușchii primesc impulsuri electrice de la nivelul sistemului nervos central pentru a se contracta, însă într-o manieră mai intensă și mai eficientă. Corpul se va antrena mai eficient, dar fară efecte negative asupra organismului.

Este necesară o hidratare optimă, minim 500 ml apă cu 30 minute înainte de antrenament, însă este de evitat consumul de băuturi carbogazoase. De asemenea se recomandă ca ultima masă înainte de antrenament să fie cu minim 2 ore înainte pentru un antrenament eficient.

Nu este necesar niciun echipament. Costumul special este asigurat de noi. Se recomanda totusi o pereche de pantofi sport de schimb.

Antrenamentul este personalizat, fiind adaptat nevoilor fiecărei persoane. Este plăcut și nu vei simți sentimentul de plictiseală al antranementului clasic, deoarece antrenorul se va ocupa să facă un antrenament mereu diferit, motivant și specific obiectivului tău.

Orice rezultat rapid in modelarea corporală prin sport trebuie sa fie asociat cu o alimentație sănătoasă. Aici va stăm la dispozitie cu un department specializat de nutritie unde puteti beneficia de programe personalizate de nutritie adaptate obiectivelor dumneavoastră.