În România, majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu hernie de disc, sunt sfătuiţi să se opereze. Astăzi, exită o nouă posibilitate de a trata această afecţiune, aceasta fiind CHIROPRACTICA.

Chiropractica este o metodă neinvazivă, prin care pacienţii pot fi salvaţi de riscurile, şi totodată costurile ridicate ale operaţiei de herniei de disc.

Metoda constă din diferite manipulări efectuate asupra coloanei vertebrale prin elongaţii, torsionări şi cracmente. Astfel nervul presat de discul herniat este decomprimat – simptomatologia dispare.

terapie alternativăHernia de disc este o afecţiune caracterizată prin deteriorarea discului intervertebral, scurgerea nucleului pulpos care exercită presiune asupra elementelor anatomice din canalul spinal (rădăcinile nervoase şi măduva spinării).

Se prezintă prin durere localizată în zona discului herniat (poate să iradieze pe traiectul nervilor presaţi), contractură musculară, hipotrofie sau atrofie musculară în teritoriul afectat, parestezii şi alte tulburări senzitive la nivelul membrului prin care trece nervul.

Cauza simptomelor amintite mai sus, este inflamarea nervului presat de discul intervertebral herniat, respectiv autoprotecţia organismului, care răspunde prin contractura muşchilor paravertebrali în vecinătatea rădăcinii nervului afectat.

Hernie de disc tratament

Tratamentul în caz de hernie de disc are ca obiective înlăturarea durerii, lupta împotriva contracturii musculare, şi încetarea efectelor negative asupra membrelor prin care trece nervul presat (parestezii, amorţeli, oboseală musculară), asigurând astfel revenirea pacientului la activităţile zilnice.

Obiectivele amintite mai sus pot fi realizate prin elongaţii realizate la nivelul coloanei, prin care discurile intervertebrale sunt mobilizate, scopul fiind mutarea acestora de pe nervul afectat. Din momentul în care discul (hernia) nu exercită presiune pe nerv, respectiv măduva spinării, simptomatologia dispare.

Aceste elongaţii pot fi realizate prin gimnastică corectoare – prin intermediul contracţiei musculare (ex. ridicarea genunchiului cât se poate de aproape de piept), dar eficienţă maximă o are manipularea efectuată la acest nivel, datorită forţei pe care terapeutul îl poate aplica.

Terapia nu este dureroasă. Manipulările vor fi precedate de manevre specifice de masaj, pentru relaxarea, şi totodată încălzirea musculaturii din zona afectată, având drept scop detensionarea musculaturii pentru executarea cu succes a repoziţionării discurilor intervertebrale, şi decompresării nervului afectat.

Hernie de disc tratament corect:  Tratamentul pentru hernie de disc presupune aproximantiv 8-10 şedinţe – în funcţie de gravitate, cu o frecvenţă de două şedinţe/săptămână.

Poate fi aplicat şi în perioada acută. În majoritatea cazurilor nu se asociază tratament medicamentos.

Pentru prevenirea reapariţiei durerii pacientul va primi un set de exerciţii pentru întărirea musculaturii lombo-abdominale.

Chiropractica tratează cauza simptomelor, nu se rezumă doar la tratarea lor. Prin eliminarea cauzei, simptomlele dispar mult mai repede, iar pacientul poate relua activităţile zilnice în timp relativ scurt, fară a avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare.

Cam atât despre Hernie de disc tratament. Vă așteptăm cu drag la clinică.

 

Contactați-ne astăzi la nr. 0771024163 pentru a face o programare.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !