supraponderabilitate 2
supraponderabilitate 3

Supraponderabilitate

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!

Grija noastră este
 sănătatea dumneavoastră!

Ce este supraponderabilitatea?

Supraponderabilitatea se referă la un IMC (indice de masă corporală) încadrat între 25.0 și 29.9. Aceasta se caracterizează printr-o creștere a greutății corporale cauzată de un procent mare de grăsime în organism.

Un corp sănătos are un procent de grăsime redus, benefic pentru funcționarea normală a sistemului hormonal, sistemului reproducator și a sistemului imunitar. Acumularea grăsimii în exces poate scădea mobilitatea, flexibilitatea și poate creea un aspect inestetic al corpului.

Simptome supraponderabilitate

De cele mai multe ori simptomele supraponderabilitatii se descoperă la medic din cauza bolilor asociate.

supraponderabilitate_tratament

Cauze supraponderabilitate

Supraponderabilitatea apare de cele mai multe ori din cauza lipsei de mișcare și a unui stil de viața sedentar combinat cu o alimentație bogată în calorii. Aceste calorii sunt de cele mai multe ori goale. De exemplu caloriile din produsele de tip fast-food și produsele de patiserie.

Factori de risc supraponderabilitate

Unul dintre cele mai importanți factori în apatiția supraponderabilitatii este sedentarismul. Lipasa activității fizice și oricăror exerciții fizice, combinate cu un aport caloric crescut, duc, în timp, la apariția supraponderabilitatii.

Alt factor foarte important este abuzul alimentar. Acesta se referă la consumarea în plus față de nevoile individuale a unui număr mare de calorii, de obicei din surse de tip fast-food și patiserie. Abuzul alimentar duce în timp la apariția supraponderabilitatii.

Factorii de mediu influențează riscul apariției supraponderabilitatii. Oamenii preferă să aleagă varianta cea mai comodă pentru a se deplasa și pentru a lua masa. Aceștia preferă să consume alimente de tip fast-food în defavoarea celor sănătoase care ne îndeplinesc necesarul de vitamine și minerale de care corpul are nevoie.

Un alt factor important este factorul psihologic. Acesta influențează direct comportamentul alimentar al pacientului. Excesul de calorii se datorează unor probleme de ordin psihologic. Persoanele cu astfel de probleme își găsesc confortul doar atunci când mănâncă, iar în timp apare supraponderabilitatea.

Diagnostic supraponderabilitate

Diagnosticul de supraponderabilitate se pune la un consult, pe baza unui examen fizic (clinic) și a unor teste specifice.

• La examenul fizic, se măsoară circumferințele corpului la anumite nivele și se realizează plicometria.
• Pentru testele specifice se foloseste un cantar cu bioimpedanță care măsoară canitatea de grăsime din organism (atât grăsimea corporală cât și grăsimea viscerală), cantitatea de apă, contitatea de masă musculară, etc.
După aceste examinări se calculează IMC-ul (indicele de masă corporală) – după o formulă standard.

Prin simpla verificare a IMC-ului vă putem încadra în funcție de rezultat în una din cele 6 categorii:

• subponderal (IMC 18.49 sau mai puțin),
• greutate normală (IMC între 18.5 și 24.99),
• supraponderal (IMC între 25.00 și 29.99),
• obezitate de gradul I (IMC între 30.00 și 34.99),
• obezitate de gradul II (IMC între 35.00 și 39.99)
• obezitate morbidă (IMC de 40.00 sau mai mare)

Dacă rezultatul IMC-ului este între 25.0 și 29.9, pacientul este considerat supraponderal.

În acest caz colaborarea cu un nutritionist este obligatorie, pentru a preveni obezitatea și pentru a întocmi un plan alimentar personalizat, astfel încât greutatea pacientului să ajungă la normalitate.

lady slim nutritie

Tratament supraponderabilitate

Pentru cele mai bune rezultate pacientul trebuie neaparat să apeleze la ajutorul unui nutritionist-dietetician licentiat care poate să îi întocmească un plan alimentar personalizat care să și aibă rezultatele dorite.

Pentru ca rezultatele să fie cât mai eficiente, pacientul trebuie să respecte în primul rând planul alimentar și indicațiile nutritionistului-dietetician fără a se abate de la ele.

Pacientul trebuie să își schimbe comportamentul alimentar, activitatea fizică și anumite obiceiuri nesănătoase, toate sub supravegherea medicului (dacă acesta se confruntă și cu diferite patologii asociate supraponderabilitatii) și a nutritionistului-dietetician, care ajustează planurile alimentare în funcție de răspunsul organismului.

Pacientul trebuie să aibă așteptări realiste și care pot fi atinse fără efecte adverse.
De asemnea, pacientul trebuie să fie conștient de riscurile la care este supus din cauza supraponderabilitatii.

Este foarte important să respectați tot ceea ce vă spune nutritionistul ales, deoarece tot ceea ce el vă recomandă, vă recomandă în cunoștință de cauza și doar așa vă poate GARANTA REZULTATELE dorite. 

Doar un nutritionist bun, cu o pregătire vastă și care știe ceea ce face vă poate garanta atingerea scopului propus de dvs. Și o va face fără nici cea mai mică ezitare. 

 

Dacă suferiti de suprapondetabilitate si vă doriți să slăbiți, în cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center găsiți nutritionist bun licențiat care vă poate ajuta și vă poate garanta rezultatele. Dacă nu slăbești, ai banii înapoi! Slăbește și tu cu noi! 

Sună la 0771024163 pentru o programare, sau folosește formularul de mai jos.

Vă așteptăm cu drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center dacă aveți nevoie de un nutritionist bun în Cluj!

Programează-te chiar acum ! 

Programează-te
chiar acum!

Ultimele noutăți

It seems we can’t find what you’re looking for.